Filmy nie do strawienia
Portal Pisarski » Książki i Filmy » Filmy
Autor
RE: Filmy nie do strawienia
Apple Użytkownik
Dodane dnia 03-07-2008 21:06
jakiś ee... bez sens... to niby normalny film, ale latały tam 3 wiewióry, które śpiewały :| zostałam zmuszona do oglądania tego w szkole,bo z lekcji uciec nie mogłam...
"Jestem pyszałkiem. Egoistą. Uwielbiam poklask i lubię znajdować się w centrum uwagi. Pragnę chwały. Chcę, aby właśnie na mnie zależało Bogu i szatanowi. Chcę tego, chcę, chcę, chce, chcę.
Memnoch Diabeł
Zasady, zasady, zasady. Oni zawsze kończą, rozprawiając o zasadach. A ja kocham łamać wszelkie reguły, tak jak ludzie lubią rozbijać o ściany kominka szklanki, którymi wznieśli toast.
Opowieść o złodzieju ciał"
Do góry
Autor
WholeTruth Użytkownik
Dodane dnia 04-07-2008 13:13
szczerze współczuję.
ale myslę, że i tak robiłaś wszystko, co tylko możliwe, by nie spoglądać na ten dziwny film. :/ :p

hmm. ja pamietam ze szkoły film pt. Wisząca skała. czy jakoś tak.
to był horror, ale tylko dlatego, że ogladanie 'rozanielonych' dziewczynek było straaasznie nudne. :/
Nie byłem poetą.
Ta świadomość nie przyniosła ulgi, tylko wściekłość, że prawa ewolucji mogły wyposażyć jeden i ten sam umysł w taką wrażliwość i taką nieudolność.
J. Fowles
Do góry
Autor
faith Użytkownik
Dodane dnia 04-07-2008 13:32
nienawidzę banalnych horrorów...
jednym z takich jest '9 życ' z Paris Hilton w roli rozwrzeszczanej damulki uciekającej przed zabojca... przypominało to raczej komedię niż pełen napięcia film ;)
Jest nas sosen w lesie wiele,
jeśli umiem to się z nimi rozdarciem dzielę.
Bywają sosny, co się wiatrom nie skłonią,
ale mój pień wiotki, wiatr zwykł kłaść go dłonią.

Lao Che
Do góry
Numer GG
Autor
Apple Użytkownik
Dodane dnia 04-07-2008 13:33
taaak wycinałam kwiatki na zakończenie roku :p naszym ostatnim horrorem w klasie II był "Wzgórza mają oczy", jak dla mnie nie straszne i przeciętne. wole "The Ring" i "Klątwe" kocham wprost :D
"Jestem pyszałkiem. Egoistą. Uwielbiam poklask i lubię znajdować się w centrum uwagi. Pragnę chwały. Chcę, aby właśnie na mnie zależało Bogu i szatanowi. Chcę tego, chcę, chcę, chce, chcę.
Memnoch Diabeł
Zasady, zasady, zasady. Oni zawsze kończą, rozprawiając o zasadach. A ja kocham łamać wszelkie reguły, tak jak ludzie lubią rozbijać o ściany kominka szklanki, którymi wznieśli toast.
Do góry
Autor
WholeTruth Użytkownik
Dodane dnia 04-07-2008 13:34
taa. a Wisząca skała to raczej melodramat. :p

jak horror, to niech nami potrząsnie. a nie, że tylko mamy usmiech na twarzy albo wciąż ziewamy...
Nie byłem poetą.
Ta świadomość nie przyniosła ulgi, tylko wściekłość, że prawa ewolucji mogły wyposażyć jeden i ten sam umysł w taką wrażliwość i taką nieudolność.
J. Fowles
Do góry
Autor
faith Użytkownik
Dodane dnia 04-07-2008 13:36
Jesli o mnie chodzi to ogolnie za horrorami nie przepadam, bo zazwyczj się rozczarowuję. Ciąle te same wątki, w stylu 'Teksańskiej masakry' bądź 'Piły'. Jednymi interesującymi jakie pamiętam są 'Inni' i 'Osada' ;)

Lao Che
Do góry
Numer GG
Autor
Apple Użytkownik
Dodane dnia 04-07-2008 13:39
zgadzam się! wiecie może czy ten nasz polski horror jest już w kinach? bo chciałabym zobaczyć jaką tragedię stowrzyli nasi reżyserzy ;]
Memnoch Diabeł
Do góry
Autor
faith Użytkownik
Dodane dnia 04-07-2008 13:55
ojjj polski horror? a jaki bedzie mial tytuł?
matko juz sie boje :O

Lao Che
Do góry
Numer GG
Autor
Apple Użytkownik
Dodane dnia 04-07-2008 14:03
widać, że nie czytacie Bravo! :p:p (czytam ją tylko po to, żeby się ponabijać z listów :D) niestety nie wiem, wiem tyle, że gra tam Kuba Wesołowski. czyli "horror" będzie zwalony...:(
Memnoch Diabeł
Do góry
Autor
faith Użytkownik
Dodane dnia 04-07-2008 14:08
nie no to ja nie wiem, czy sie odwaze by to zobaczyc... :p
jakos nie mam nadziei, że bedzie to cos interesujacego, a co dopiero potrafiącego człowieka przestraszyc :)

Lao Che
Do góry
Numer GG
Autor
Apple Użytkownik
Dodane dnia 04-07-2008 14:16
ja w sumie też nie... znając życie to będzie żałosne.

Cytat:
faith napisał/a:
Jesli o mnie chodzi to ogolnie za horrorami nie przepadam, bo zazwyczj się rozczarowuję. Ciąle te same wątki, w stylu 'Teksańskiej masakry' bądź 'Piły'. Jednymi interesującymi jakie pamiętam są 'Inni' i 'Osada' ;)

zgadzam się :) można jeszcze doliczyć do tgo "Klątwe" i "The Ring". takie troche bezsensowne, ale ja się bałam :p
Memnoch Diabeł
Do góry
Autor
Hyper Użytkownik
Straszne w "Klątwie" są tylko momenty, w których pojawia się "Mamuśka" i to tylko dzięki dobrej charakteryzacji... Lepszą atmosferę ma chyba inny japoński horror o cieknącym dziecku "Dark Water". Generalnie za horrorami nie przepadam.

AAA jeżeli chodzi o filmy nie do strawienia, to "Kod da Vinci" jest prawdziwym gniotem.
download1.klimacik.pl/e-gify.com/1356.gif

RYBA rządzi, RYBA radzi, RYBA nigdy cię nie zdradzi!.
Do góry
Autor
Draculina Użytkownik
Dodane dnia 08-07-2008 16:36
najtragiczniejsze i najbardziej żałosne filmy jak dla mnie, to te typu zboczona komedia, jak np, American Pie. To jest tak totalnie głupie, że to jedyny gatunek filmowy, który nie przyciągnie mnie przed ekran. Nawet nie próbuję tego oglądać, po 5 minutach którejś części z obrzydzeniem wyłączyłam tv. Także -jak dla mnie- piły są do bani. sam trailer mnie skutecznie odstraszył
A Kubrick to się w grobie pewno przewraca, widząc co się niekiedy kręci:no:
Do góry
Autor
KenG Użytkownik
Dodane dnia 11-10-2008 15:35
Dla mnie totalnie nie do strawienia było "Inside". To nic dodać nic ująć film dla ludzi chorych psychicznie - jeżeli nie oglądaliście to Boże broń! i jak najdalej! Podobnie "Frontiere(s)" i wszystkie pozostałe filmy przeładowane okrucieństwem dla czystego okrucieństwa. Nikt mnie nie przekona, że jest w nich jakaś głębia, bo moim skromnym zdaniem żadna głębia nie wymaga aż takiej przemocy.
Poza tym nie cierpię typowych amerykańskich komedyj (wszystkie "American pie" i 3 and 4 część "Scary movie". 2 pierwsze części jakoś jeszcze przełknęłam) oraz wyciskaczy łez, chyba, że są naprawdę ambitne. A nie "no bo oni się taaaak straaaasznie kochają!!!" <fontanny łez> :)
"Boże! Proszę, daj mi siłę, abym pogodził się z tym, czego zmienić nie mogę; odwagę, abym zmienił to, co zmienić mogę i mądrość, abym potrafił odróżnić jedno od drugiego." <Reinhold Niebuhr>
Do góry
Numer GG
Autor
Corpseone Użytkownik
Dodane dnia 05-11-2008 06:14
Ostatnio na Wiedzy o filmie wykładowczyni puszczała nam Rocky Horror Picture Show. Jest to niby pozycja kultowa, aczkolwiek ja jej kultu nie jestem w stanie ogarnąć. Pewnie dlatego, że strasznie nie lubię filmów musicalowych, choćby nie wiem jak bardzo były zabawne, groteskowe i udziwnione (a taki jest ten film). Pomimo świetnej gry Toma Curry'ego, nie byłem jednak w stanie spokojnie wysiedzieć. Musiałbym to obejrzeć sam, przewijając większość piosenek, których jak przystoi musicalom, jest bez liku.
--------------------------------------------------------------------------------
Do góry
Autor
bury_wilk Użytkownik
Dodane dnia 05-11-2008 08:57
Oj było takich filmów nie mało... pierwszym, który przychodzi mi na myśl jest Titanic z Boskim Leo, ale przecież to tylko czubek góry lodowej...
black number one
Do góry
Numer GG
Autor
marlip Użytkownik
Dodane dnia 05-11-2008 10:40
Zdecydowanie Piła. Widziałem kawałek jednej z części i uważam, że nie jest to horror, ale wymysł chorego umysłu. Film jest po prostu obrzydliwy.:rip:
Każdy dzień przynosi nowe dobro.Wystarczy nauczyć się je dostrzegać.
Do góry
Autor
valdens Użytkownik
Dodane dnia 05-11-2008 12:00
Będę okrutny: Większość amerykańskich filmów z ostatnich lat.
- Pływanie wyszczupla - powiedział wieloryb.
Do góry
Numer GG
Autor
Kapewu Użytkownik
Dodane dnia 05-11-2008 16:46
Nie będę okrutny: Wszystkie filmy Uwe Bolla, a przoduje Alone in the Dark ;q

A żeby nie skończyło się na takim banale jak Uwe Boll, to dorzucę: "Zawód: Zabójca" ~~!
Do góry
Numer GG
Autor
Kasper Użytkownik
"120 dni Sodomy" - bez wątpliwości film, po którym niejedni mogliby siedzieć w kąciku i walić głową w ścianę...
"Co piszczy w mroku..."
Do góry
  • Skocz do forum:
Polecane
ShoutBox
  • Redakcja
  • 14/02/2025 12:01
  • Kochani, mamy konkurs, zapraszamy do zabawy! [link]
  • Szymon K
  • 30/01/2025 06:22
  • Dlaczego zniknęły moje linki do ksiażki?
  • Wiktor Orzel
  • 02/01/2025 11:06
  • Wszystkiego dobrego wszystkim!
  • Janusz Rosek
  • 31/12/2024 19:52
  • Udanego Sylwestra i szczęśliwego Nowego Roku 2025
  • Zbigniew Szczypek
  • 30/12/2024 22:28
  • Iwonko - dziękując za życzenia - kocham zdrowie i spokój oraz miłość, pełną świąt! A Tobie Iwonko i wszystkim na PP życzę Szczęśliwego Nowego Roku, by każdy dzień był święty/świętem
  • ajw
  • 22/12/2024 11:13
  • Kochani, zdrowych, spokojnych i pełnych miłości świąt!
  • Berele
  • 16/11/2024 11:56
  • Siema. Znalazłem strasznie fajną poetkę: [link] Co o niej sądzicie?
  • ajw
  • 01/11/2024 19:19
  • Miło Ciebie znów widzieć :)
  • Kushi
  • 31/10/2024 20:28
  • Lata mijają, a do tego miejsca ciągnie, aby wrócić chociaż na chwilę... może i wena wróci... dobrego wieczorku wszystkim zaczytanym :):)
  • Szymon K
  • 31/10/2024 06:56
  • Dziękuję, za zakwalifikowanie, moich szant ma komkurs. Może ktoś jeszcze się skusi, i coś napiszę.