Autor |
Krwawy diament
|
Tyler Durden
Użytkownik
|
Dodane dnia 06-04-2007 22:22 |
|
Ostatnio oglądałem właśnie. Bardzo ciekawy, poruszający film. Naprawdę dobra rola DiCaprio. Niektórzy podchodzą do filmu z rezerwą, ale ten film na pewno jest wart obejrzenia. Temat filmu jest rewelacyjny. Polecam każdemu, kto jeszcze nie widział.
|
"It's only after you've lost everything that you're free to do anything."
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Krwawy diament
|
bimber
Użytkownik
|
Dodane dnia 03-03-2008 20:27 |
|
taaa, też oglądałem. Klasyka w swoim gatunku, choć czasami nużący.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Arwena
Użytkownik
|
Dodane dnia 04-03-2008 14:13 |
|
A ja nie
|
Łapać wiosła! Nie mogą uciec.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
whitedream
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-04-2008 22:28 |
|
według mnie to tragedia, śmiertelnie nużacy, zawodzi odbiorcę, nie wnosi nic nowego. Całkowita strata czasu!
Nieco podobne do "To nie jest kraj dla starych ludzi" -> teoretycznie coś się w nim kryje, a praktycznie szkoda nerwów by się o tym przekonać
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Tyler Durden
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-04-2008 22:32 |
|
No nie zgadzam się. Film dobrze zrealizowany i bez wielu hollywoodzkich pierdół. Porusza wiele współczesnych problemów. Ja się nie nudziłem oglądając. Jeszcze raz powtarzam: DiCaprio zagrał świetnie!
|
"It's only after you've lost everything that you're free to do anything."
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 27-04-2008 10:46 |
|
Też nie widziałam ale po przeczytaniu recenzji śmiem twierdzić, że ciekawy jest. Wrzucę go sobie na listę.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
whitedream
Użytkownik
|
Dodane dnia 30-04-2008 21:59 |
|
Kto co woli... tylko się nie zawiedź
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 30-04-2008 23:49 |
|
Jeżeli się zawiodę to trudno... zawsze coś. Lepszy świadomy zawód niż poleganie na cudzej opinii.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
paniscus
Użytkownik
|
Dodane dnia 01-05-2008 09:54 |
|
Rewelacyjny film. Leonardo DiCarpio zagrał rewelacyjnie, moim zdaniem to jest jeden z najlepszych aktorów, chociaż jest nie doceniany. Akcja jest na bardzo dobrym poziomie.
Cytat:
Nieco podobne do "To nie jest kraj dla starych ludzi" -> teoretycznie coś się w nim kryje, a praktycznie szkoda nerwów by się o tym przekonać
to chyba mówimy o innym filmie, bo to są dwa różne filmy.
Ja też się nie nużyłem go oglądając. Mi bardziej przypominał "Wierny ogrodnik" też podobny temat afrykański.
Polecam!
|
idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
wśród odwróconych plecami i obalonych w proch
Zanim się wypowiesz przeczytaj:http://www.portal-pisarski.pl/forum/viewthread.php?forum_id=13&thread_id=72
paniscus
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 16-09-2008 14:15 |
|
Zgadzam się że film był bardzo dobry i że DiCaprio to dobry aktor. I wcale nie mówię tu o filmach "Titanic", "Romeo i Julia" czy "Niebiańska plaża" a raczej o właśnie "Krwawym Diamencie", "Infiltracji", "Aviatorze" czy "Złap mnie jeśli potrafisz". Najwidoczniej "Leoś" ciągle się źle kojarzy mimo że zagrał w kilku rewelacyjnych filmach.
...
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
gabstone
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-09-2008 14:25 |
|
Mnie ten film też się podobał. Podobnie zresztą jak "To nie jest kraj dla starych ludzi". Uważam , że obydwa warto obejrzeć.
|
Polacy są zbyt inteligentni jak na swoje położenie geograficzne. Jarosław Iwaszkiewicz
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
monikaa86
Użytkownik
|
Dodane dnia 11-11-2010 17:21 |
|
Generalnie gatunek filmu, za którym niespecjalnie przepadam - jednak "Krwawy diament" naprawdę mnie zauroczył. Świetna rola DiCaprio oraz problem poruszony w filmie sprawiły, że całość bardzo mi się spodobała i pozwoliła dojrzeć w diamentach nie tylko ich oszałamiające piękno, ale również coś więcej, co jest o wiele cenniejsze.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
EdwardH
Użytkownik
|
Dodane dnia 01-12-2012 21:04 |
|
DiCaprio był świetny, sam film również jest dobry, no i daje nam ciekawy obraz afryki
|
edwardhorsztynski.blog.pl/ - mój blog
https://www.facebook.com/pages/.../234295336732681?ref=hl - mój fanpage
https://www.facebook.com/pages/.../128293687346723?fref=ts - fanage mojego zespołu
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Henseld
Użytkownik
|
Dodane dnia 06-11-2013 08:56 |
|
Leonardo odegrał Swoją rolę pierwszorzędnie.
|
|
|
Do góry |
|