Co teraz piszecie?
Portal Pisarski » Inwencja Twórcza » Dyskusje Twórcze
Autor
RE: Co teraz piszecie?
wiewioorka Użytkownik
Dodane dnia 22-04-2010 09:41
A ja mam zamiar wziąć się za skomplikowany erotyczny erotyk z elementami BDSM. Historia prosto z życia.;)
Adwokat po sprawie, panna po zabawie - diabła warci...
Do góry
Autor
Mark Użytkownik
Dodane dnia 22-04-2010 15:57
Ostatnio wzięła mnie w swe szpony sztuka translacji. Trzyma mocno i wymaga bym wziął się za kolejne teksty Białej Gwardii i Piknika. Prawdopodobnie w ciągu paru najbliższych miesięcy efekty jej terroru staną się bardzo widoczne w dziale "Tłumaczenia" ;).
'This is my road from hell'
Do góry
Autor
Usunięty Gość
Dodane dnia 23-04-2010 14:33
coś tam piszę. a V tom Oka w księgarniach ;)
Do góry
Autor
Usunięty Gość
Dodane dnia 23-04-2010 19:03
A ja teraz piszę list do ukochanej (..).

Swoje poglądy na literaturę i to, gdzie przechowujesz czyjąś twórczość zachowaj dla siebie albo umieszczaj we właściwym wątku. Pozdrawiam - Elwira
Do góry
Autor
Victor Użytkownik
Właśnie rozprostowuję palce by w końcu coś naskrobać - krótka powiastka sf - mam nadzieję zdążyć przed "Prawdziwa historia Al Capone" (Ale Kino) wtedy przeczytam i zgłoszę po 22.

Proszę nie offtopować.
Do góry
Numer GG
Autor
TomaszObluda Użytkownik
Dodane dnia 24-04-2010 10:35
Proszę się starać pisać, trochę bardziej rozbudowane wypowiedzi niż "ja też :lol:" I ogólnie prosiłbym temat traktować bardziej poważnie, bo jest o czymś co nas tu na PP trzyma, czyli nie o głupocie, ale o pisaniu. ;)
Do góry
Autor
Sonica Użytkownik
Wczoraj miałam nowy pomysł, oprócz pisania książki o wampirach i wilkołakach. Dziś zaczęłam pisać o aniołach i demonach, pod tytułem : "Pamiętnik Anioła"
Do góry
Autor
ox Użytkownik
Dodane dnia 25-04-2010 11:15
Wziąłem się w garść i zacząłem pisać dłuższą formę. Póki co, jestem na dwudziestej piątej stronie, co w moim wypadku już jest bardzo dobrze. Historia dotyczy faceta, który zawsze marzył, by zniknąć jak na przykład Monte Christo, albo Sweeney Todd i powrócić "w wielkim stylu". Zamykał się w domu, by dokonać czegoś w jego mniemaniu wielkiego (np. napisać książkę) i powrócić jako człowiek, który już coś znaczy. Jednak nigdy nie wytrzymywał do końca, zawsze wracał za szybko. Wraz z kolejnymi zniknięciami lista jego znajomych topniała i gdy powrócił pewnego razu okazało się, że nie ma już ani przyjaciół, ani dziewczyny, ani znajomych. I choć napisał w końcu książkę, nawet nie ma przed kim się pochwalić. Wtedy wpada w prawdziwą depresję i zaczyna rozumieć, że i Christo i Todd potrzebowali cierpienia, by przetrwać na "wygnaniu". Pogrążony w depresji nie robi nic innego tylko siedzi w domu. Już nie z chęci, a z braku chęci - do życia, do ponownego poznawania ludzi. W tym czasie trochę mu odwala, poluję na muchy, sra na dywan (dokładnie opisuję jego myślenie i uczucia). Jednak doznaje olśnienia, w telewizji, dokładniej w programie Telezakupy dostrzega kobietę tak piękną, że bez wahania postanawia ją odnaleźć. Najważniejszą częścią opowieści jest właśnie ta podróż. Kiedy jedzie przez pół kraju i przeżywa różne, że tak powiem perypetie. Poznaje prostytutkę-narkomankę, geja-ochroniarza i pijaka, zaprzyjaźnia się z nimi. Staram się ukryć w tym wszystkim wiele symboli. Jeszcze nie mam patentu na zakończenie, ale główny bohater na pewno przejdzie metamorfoze. Na pewno kobieta z Telezakupów nie będzie warta czegokolwiek. Wszystko piszę jezykiem pełnym kolokwializmów, odniesień do popkultury. Ciąg akcji przerywany jest często rozbudowanymi przemyśleniami... Co o tym sądzicie? Wkrótce zacznę wklejać na portal poszczególne części tekstu. Aha, roboczy tytuł to "Zając w telewizorze".
Do góry
Autor
Victor Użytkownik
Cytat:
Aha, roboczy tytuł to "Zając w telewizorze".

To może lepiej "Królik Bugs"? ;)

Ja mam w połowie napisanego "Szarlatana" - akcja toczy się w XIXw. na terenach Polski. Ot lekarz mieszka w małej wiosce i się nudzi.

W części "Brak tytułu" - o śmierci w XXII wieku. Niestety Matrix mnie w pewnym sensie uprzedził.

Chciałem napisać o klonowaniu Jezusa, ale przeczytałem Emanuela i na razie sobie odpuszczę.
Do góry
Numer GG
Autor
AnonimowyGrzybiarz Użytkownik
Dodane dnia 25-04-2010 11:51
Immortal Suicide - opowieść o nieśmiertelnym muzyku uzależnionym od samobójstw B)

W kolejce czeka Czasowstrzymywacz (i kolejna część przygód KK), Gjallar i kilka innych projektów, jej.
Blog

Facebook
Do góry
Autor
TomaszObluda Użytkownik
Dodane dnia 06-05-2010 18:53
Kolejne opowiadanie skończone :) Szczeciński horror, albo fantasy. Sam nie wiem. Miało być o wampirach, wyszło inaczej. :) I bardzo dobrze. :D jestem zadowolony z historii, ale muszę ją dopracować. I zobaczymy co z tym robić dalej.
A pomysły na dwa kolejne mam. No i cztery zaczęte.
Do góry
Autor
wiewioorka Użytkownik
Dodane dnia 06-05-2010 20:34
Kiedyś zastanawiałem się nad historyjką fantasy, w którym każde "nadludzkie" plemię reprezentuję jakiś nurt filozoficzny, w całości wprowadzając go w życie. Oczywiście owe stwory wyglądają jak ludzie i walczą ze sobą w świecie realnym. Ale to chyba zbyt ciężko strawne połączenie..;)
Adwokat po sprawie, panna po zabawie - diabła warci...
Do góry
Autor
soczewica Użytkownik
Dodane dnia 06-05-2010 20:48
Ja teraz piszę wiersz. Męczę się od kilkunastu tygodni chyba, bo ma być to coś rymowanego, z brzydkimi słowami [czego w poezji nie lubię], maksymalnie sprośnego [czego nie umiem], a mam jedynie zakończenie, mam nadzieję, że jak napiszę, to nie dostanę żadnego ostrzeżenia:
"Ale czy może tak odwrotnie
Słoneczko na swej głowie stać?
A owszem - może - gdy się potknie
I wypierdoli, kurwa mać!"

Jednocześnie - z poważnych rzeczy - dopieszczam "Dwie kreski", oraz poprawiam "Wilczycę", czyli przygody półsuki-półkobiety w naszym świecie i próbuję rozwinąć opowiadanko zainspirowane dwiema piosenkami - Orgy "Fiction (dreams in digital" i Myslovitz "Alexander".
Między nami - piekło - kładka ma szerokość stopy. Gdy tylko jedno na nią wejdzie, spotkamy się na drugim brzegu i staniemy obok siebie. Jeśli obydwoje zechcemy bliskości, spotkamy się na środku kładki, z wyborem - przytulić się mocno, albo spaść osobno.
Do góry
Numer GG
Identyfikator Tlen
Autor
przyroda Użytkownik
Mile jestem zaskoczona...poczytnością "Łańcucha pokarmowego"...więc postanowiłam ciągnąć go dalej...i niebawem wstawię IV część...mam nadzieję, że tym razem uda mi się bardziej zaskoczyć czytelnika...:O
"Miiisiu, ty jesteś taki mądry"
Do góry
Autor
Robert Użytkownik
Ja obecnie piszę horror.
Akcja jest umieszczona w niedalekiej przyszłości, ledwo kilkanaście lat więcej. Bohater jest inżynierem którego wojsko zatrudniło do pracy w jednej z tajnych baz wojskowych. Oczywiście wszystko idzie nie tak, a kiedy bohater się budzi widzi wokół siebie śnieg z plamami krwi, trupy i rozwaloną bazę.
Uwaga... czytając całą opowieść można sobie przypomnieć jaka była ostatnia zima u nas :lol:
Baza jest kompletnie zniszczona, nieliczni ludzie przeżyli. Do tego coś tam zalęgło, coś nad czym wojsko prowadziło badania. Czy jego ukąszenie to nic groźnego? Nie jeśli się ma buteleczkę xomibium chociaż bohaterom raczej chodzi o światło, nową broń i naboje, lekarstwa oraz ucieczkę.
Do góry
Autor
Esy Floresy Redaktor
Ulala... oglądałam niedawno horror o niemal identycznej treści. ;)
Możemy być tylko tym kim jesteśmy, nikim więcej i nikim mniej.
Do góry
Numer GG
Autor
Robert Użytkownik
Tak? Jaki tytuł? Może dostanę nowe pomysły...
Do góry
Autor
sirmicho Użytkownik
Cytat:
Robert napisał/a:
Tak? Jaki tytuł? Może dostanę nowe pomysły...

Nowe? Skoro już gdzieś to było to znaczy, że to będą wtórne pomysły :)
Do góry
Autor
Usunięty Gość
Dodane dnia 07-05-2010 10:43
Mi to przypomina skrzyżowanie "Resident Evil" z "Coś".
Do góry
Autor
Robert Użytkownik
Niekoniecznie sir :p
Chodzi raczej o to że zobaczę jak to tam wygląda i porównam do mojego... i wtedy może coś poprawię.
Do góry
  • Skocz do forum:
Polecane
ShoutBox
  • Darcon
  • 13/11/2025 08:17
  • Połowa miejsc w konkursie zajęta. :) Dłużej nie zwlekajcie. ;)
  • Darcon
  • 11/11/2025 08:16
  • Ubywają kolejni artyści, jest jeszcze szeroki wybór, więc nie zwlekajcie. Konkurs czeka. :) Pozdrawiam.
  • Kushi
  • 07/11/2025 20:05
  • Serdeczne pozdrowionka dla wszystkich :):)
  • Miladora
  • 06/11/2025 17:18
  • Witaj, Bereniko, po baaaardzo długiej nieobecności. Miło Cię znowu zobaczyć. :)
  • Berenika
  • 06/11/2025 17:17
  • Jak miło tu zajrzeć po długim czasie :D
  • Darcon
  • 03/11/2025 21:16
  • UWAGA, Drodzy Użytkownicy! Po 3 latach powraca konkurs MALOWANIE SŁOWEM! W tym roku małe zmiany aby lepiej zintegrować naszą społeczność. Oczekujcie newsa i pamiętajcie - kto pierwszy wybór ma lepszy.
  • valeria
  • 30/10/2025 18:10
  • Nikt nie komentuje moich wiersz!:) pozdrawiam logujących się:)
  • Berele
  • 20/10/2025 07:56
  • teraz to nie mam niczego do dodania hihi