Autor |
RE: Debiut na PP (poezja) - co warto wiedzieć zanim opublikujesz wiersz?
|
Wiktor Orzel
Administrator
|
Dodane dnia 17-02-2013 11:54 |
|
walentyna 684 napisała: pomóżcie mi i napiszcie , gdzie i jak się pochwalic tymi fraszkami?
Wystarczy wkleić treść fraszki w tym formularzu ( http://www.portal-pisarski.pl/zglos-tekst ) i zgłosić do publikacji
Witamy na Portalu!
|
wiktororzel.pl
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
KatarzynaKonopkaChludzinska
Użytkownik
|
Dodane dnia 14-10-2016 17:45 |
|
Dzień dobry, jestem wprawdzie nowa na Portalu Pisarskim, jednak piszę wiersze już od trzech lat. I to już trzeci portal literacki, na którym jestem. Na pierwszym portalu- Poetice- publikuję od sierpnia 2015 r.(145 wierszy, w tym trzy w języku angielskim), na drugim- Grupie Autorów Bej- od stycznia 2016 r.(118 wierszy). Czy mogę uważać się za debiutantkę w tej dziedzinie(mimo braku debiutu książkowego)?
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Esy Floresy
Redaktor
|
Dodane dnia 14-10-2016 19:19 |
|
Dzień dobry, Katarzyno,
na PP to z pewnością będzie Twój debiut, choć, jak rozumiem, nie w internetach. Zatem, odpowiadając wprost na Twoje pytanie, w dziedzinie zapewne nie będzie to debiut. Jak wynika z powyższej wypowiedzi, Twój trzyletni dorobek jest dość pokaźny, niemniej, osobiście przedkładam jakość nad ilość, a tę przyjdzie nam oceniać zapewne już wkrótce.
Do zobaczenia między wierszami!
|
Możemy być tylko tym kim jesteśmy, nikim więcej i nikim mniej.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Użytkownik
|
Dodane dnia 17-11-2016 14:56 |
|
Czy jest dobrym pomysłem czerpanie w poezji z mitologii?
Myślę o napisaniu cyklu wierszy inspirowanych mitologią słowiańską i skandynawską.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
swistakos
Użytkownik
|
Dodane dnia 17-11-2016 19:11 |
|
Dlaczego nie? Jak zrobisz to umiejętnie, to na pewno ktoś się tym zainteresuje.
|
A życie jak pijany zając mknie zygzakiem do przodu.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Użytkownik
|
Dodane dnia 18-12-2016 21:04 |
|
Czy dobrym pomysłem jest rozpoczęcie wiersza od słów "Chrystus z karabinem na ramieniu/Jego pięść, choć silna wali na oślep"?
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Silvus
Użytkownik
|
Dodane dnia 18-12-2016 23:51 |
|
A, tego to nie wiem - ale myślę, że bardzo dobrym! Jeśli tylko reszta wiersza będzie dopasowana. Dotyka to moim zdaniem (jako w sumie informatyka z wykształcenia) trzech głównych tematów: religii, walki oraz społeczeństwa. Choć ktoś inny może znaleźć inne główne tematy - niech się wypowiedzą. Tak czy siak, gdybyś była bardziej dociekliwa, radzę założenie osobnego tematu, specjalnie na jakiś konkretny problem. Pozdrawiam.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
siatkareczka81
Użytkownik
|
Dodane dnia 14-01-2017 21:57 |
|
hej jestem nową użytkowniczką na imię mi Karolina mam osiemnaście lat i od urodzenia jestem niepełnosprawna mam porażenie mózgowe dziecięce w lekkim stopniu piszę opowiadanie o Siatkówce http://nouw.com/zsiatatkanaty/przerwa-w-skrze-walka-o-wstep-na-olimpia-28504346 jak by toś z was chciał przeczytać to zapraszam mam nadzieje że spodoba wam się moje pisanie pozdrawiam Karolina
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
phoenixia
Użytkownik
|
Dodane dnia 20-01-2017 14:34 |
|
KatarzynaKonopkaChludzinska napisała: "Chrystus z karabinem na ramieniu/Jego pięść, choć silna wali na oślep"?
Szokowanie Chrystusem wyszło już z mody. Lepiej wybierz inny temat.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
yanko wojownik
Użytkownik
|
Dodane dnia 03-06-2019 04:04 |
|
KatarzynaKonopkaChludzinska napisała: Czy dobrym pomysłem jest rozpoczęcie wiersza od słów "Chrystus z karabinem na ramieniu/Jego pięść, choć silna wali na oślep"?
Myślę, że najlepszym i zarazem najprostszym sposobem by to sprawdzić, jest napisanie tekstu (wiersza) i opublikowanie go. Jeśli będzie dobry, to zapewne publikacja nie przejdzie bez echa, choć różnie bywa.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Marek2685
Użytkownik
|
Dodane dnia 08-09-2019 13:29 |
|
Przeczytałem pierwszych kilka wpisów. Bardzo mądre i pouczające. Zastanawiam się teraz czy publikować swoje "prace".
Strach ma wielkie oczy. Czytałem kilka wierszy użytkowniczki tego portalu i nie wiem czy to jest rzeczywiście poezja?
Kilka prostych zdań rozbitych na kilkanaście części w układzie wiersza.
Jakoś mnie to nie przekonuje.
Pomimo tego,że ponoć tak nie wolno już pisać piszę w formie archaicznej.
Źle? Pewnie tak.
Wrzucę jednak jeden z moich wierszy.
Jak się spodoba komukolwiek to będzie już jakiś sukces.
Zapewne dostanę dziewięćdziesiąt dziewięć procent batów , ale myślę,że dla tego jednego,jedynego procenta warto.
Tak sądzę.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 15-09-2019 14:26 |
|
A mnie bardzo interesowałaby krytyka tekstów wrzuconych na dolną półkę, o ile nie jest to martwy dział.
Z pozdrowieniami
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Gregcem
Użytkownik
|
Dodane dnia 07-10-2019 18:16 |
|
Piszę wiersze od dawna, rymowane. Na tym portalu jestem nowy, pragnę poznać innych Autorów i ich styl pisania. Ooczekuję opini prawdziwych, nie na zasadzie --Ty mnie to ja tobie, czy ja bym ten utwór napisał tak. Wiersz napisany prze zemnie już takim zostanie, bo to orginał, a z rad skorzystam na pewno przy następnym, pozdrawiam, Gregcem
|
Autor polonijny, sobie:
Urodziłem się w Reptach śl. koło Tarnowskich Gór, od 1988r mieszkam w Niemczech
Pisanie Wierszy, to dla mnie jakby prowadzenie szkolnego pamiętnika, są moim dowodem osobistym i życiorysem, gdzie informacja o „SOBIE” zawarta jest między wersami.
Piszę wiersze rymowane, bo uważam że są płynniejsze, mają swoją melodię i wymagają więcej pracy nad nimi, mam w swoim dorobku ok. 800 wierszy.
Mieszkam w Westerkappeln
E-Mail; gregorcempulik@gmail.com
Wydałem tylko dla siebie i znajomych pięć tomików wierszy; Piszę pod pseudonimem "Gregcem"
Usłyszeć ciszę, Park zaczarowany, Spacer plażą wspomnień, Tarnowskie Góry, rymami malowane, Moje korzenie-moje tęsknoty
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
makir
Użytkownik
|
Dodane dnia 03-12-2019 22:35 |
|
Pisanie powinno sprawiać radość piszącemu i warto słuchać rad ,ale nie zagubić swojego indywidualnego widzenia świata ,gdyby wszyscy pisali tak samo ,poezja stałaby się bardzo uboga.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
NaOpak
Użytkownik
|
Dodane dnia 04-12-2019 15:09 |
|
makir napisała: Pisanie powinno sprawiać radość piszącemu i warto słuchać rad, ale nie zagubić swojego indywidualnego widzenia świata ,gdyby wszyscy pisali tak samo ,poezja stałaby się bardzo uboga.
W pełni się zgadzam. Trzeba się uczyć i systematycznie przerastać samego siebie, ale nie za cenę stracenia swojego "ja".
|
Nie mogę żyć bez mego życia! Nie mogę żyć bez mojej duszy!
|
|
Do góry |
|