Co ostatnio oglądaliście?
Portal Pisarski » Książki i Filmy » Filmy
Autor
RE: Co ostatnio oglądaliście?
Hyper Użytkownik
AAaa ten Oscar! Faktycznie, było coś takiego, też niezły ubaw. Raczej nie gustuję w komediach, ale kilka filmów serdecznie mnie ubawiło. Z Luisem "Mania wielkości" - konałam.
download1.klimacik.pl/e-gify.com/1356.gif

RYBA rządzi, RYBA radzi, RYBA nigdy cię nie zdradzi!.
Do góry
Autor
AnonimowyGrzybiarz Użytkownik
Dodane dnia 10-11-2008 21:24
Ja kocham wszystko z Louisem :)

Z innej beczki:
polecam film "Detektyw Monroe" - świetne połączenie kryminału (jak to bywa - ciut schematycznie - jest sprawa, detektyw i dużo wątków) z horrorem (muzyka, zdjęcia, niektóre wstawki fabularne) co daje Wspaniały Klimat (specjalnie użyłem dużych liter)! Aż go możnaby nożem kroić! Naprawdę polecam!
Blog

Facebook
Do góry
Autor
valdens Użytkownik
Dodane dnia 10-11-2008 21:25
Polecam "Zgon na pogrzebie". Wyyyyyjechana komedia :lol:
- Pływanie wyszczupla - powiedział wieloryb.
Do góry
Numer GG
Autor
KenG Użytkownik
Dodane dnia 11-11-2008 20:01
"Superhero" - idealne na odmóżdżenie. Za opis wystarczy sama wzmianka, że gra w nim Leslie Nielsen :D
"Boże! Proszę, daj mi siłę, abym pogodził się z tym, czego zmienić nie mogę; odwagę, abym zmienił to, co zmienić mogę i mądrość, abym potrafił odróżnić jedno od drugiego." <Reinhold Niebuhr>
Do góry
Numer GG
Autor
marlip Użytkownik
Dodane dnia 14-11-2008 00:50
Ostatni brzeg, wersja jeszcze czarno biała. Polecam, ale raczej nie da się na nim pośmiać.
Każdy dzień przynosi nowe dobro.Wystarczy nauczyć się je dostrzegać.
Do góry
Autor
milla Użytkownik
Dodane dnia 14-11-2008 09:21
"Pachnidło" polecam obejrzeć wieczorną porą. Wspaniałe kolory, atmosfera i piękna muzyka porównywalną z tą z "Labiryntu Fauna"
Do góry
Numer GG
Autor
ginger Użytkownik
Dodane dnia 14-11-2008 09:41
Widziałam "Pachnidło" wieczorową porą właśnie - ma coś w sobie. Z przyjemnością obejrzałabym raz jeszcze. "Labirynt Fauna" również, tym razem z polskimi napisami...
que bonito seria tu mar si suspiera yo nadar
Do góry
Numer GG
Autor
KenG Użytkownik
Dodane dnia 14-11-2008 09:54
Cytat:
Vestein Daggerwielder napisał/a:
A ja postanowiłem zaznajomić się z całą sagą PIŁY. Do wczoraj oglądnąłem trzy części... i 20 minut czwartej :)

I jakie wrażenia ? :)
"Boże! Proszę, daj mi siłę, abym pogodził się z tym, czego zmienić nie mogę; odwagę, abym zmienił to, co zmienić mogę i mądrość, abym potrafił odróżnić jedno od drugiego." <Reinhold Niebuhr>
Do góry
Numer GG
Autor
KenG Użytkownik
Dodane dnia 14-11-2008 10:46
To ja miałam podobne wrażenia przy 2 pierwszych częściach - że to mocny film z przesłaniem. Przy trójce zaczęłam powoli zmieniać zdanie, a przy czwórce witki mi opadły. Nawet nie jestem ciekawa piątki. Dla mnie 3 i 4 część to właśnie takie horrory dla pomyleńców, bo nie widzę w nich już nic prócz powielania schematu i zachodzenia reżysera w głowę, co też jeszcze można wymyślić, żeby było brutalnie i krwawo. Mogliby spokojnie skończyć na 2 częściach, a najlepiej na jednej. Zostałoby mi poczucie walącego po mordzie filmu z pomysłem.
Do góry
Numer GG
Autor
Jack the Nipper Użytkownik
Dodane dnia 14-11-2008 10:49
"Tajne przez poufne" - strata czasu i pieniędzy.
Gdyby Bóg chciał, aby ludzie chodzili nago, to by nas takimi stworzył.
Do góry
Numer GG
Autor
KenG Użytkownik
Dodane dnia 14-11-2008 11:00
Że czasu to rozumiem, ale pieniędzy? :)
Do góry
Numer GG
Autor
Dodane dnia 14-11-2008 11:02
Faceci w kinie płacą za bilety :) A że kobiety są zwykle do kina zapraszane to mogą o tym nie wiedzieć ;)
Do góry
Numer GG
Autor
KenG Użytkownik
Dodane dnia 14-11-2008 11:08
A bo tobie o kino chodzi! Nawet nie pomyślałam :) Ja zawsze płacę za siebie, więc mogę przytaknąć stracie i czasu i pieniędzy.
Do góry
Numer GG
Autor
Dodane dnia 14-11-2008 11:13
Ja jestem kinowy. Więcej w kinie oglądam niż na kompie (a telewizora nie mam wcale)
Do góry
Numer GG
Autor
KenG Użytkownik
Dodane dnia 14-11-2008 11:18
Idealny randkowicz ;) Mnie szkoda kasy - zwłaszcza, że na razie jeszcze jej nie mam i wciąż muszę wydziobywać resztki pudru z opakowania. Jeszcze tydzień... Dobry film mogę obejrzeć w domu, a jeśli do kina iść to już na coś "mocnego", żeby wykorzystać wszystkie zalety wielkiego ekranu i głośników :)
Do góry
Numer GG
Autor
Usunięty Gość
Dodane dnia 14-11-2008 11:19
Cytat:
Jack the Nipper napisał/a:
"Tajne przez poufne" - strata czasu i pieniędzy.

Zgodzę się, że szkoda pieniędzy na kino i ten film, ale gdy już się spokojnie ogląda w domu, to nie powiem, że zmarnowałem czas. Film średni, ale można przeżyć ;)

Za to "Wiadomości bez cenzury" (w wersji oryginalnej "The Onion";) momentami doprowadzały mnie do łez. Ogólnie niezły film, który warto obejrzeć (ale nie w kinie - szkoda pieniędzy ;)).
Do góry
Autor
Dodane dnia 14-11-2008 11:20
Z tym randkowaniem to wcale nie jest tak różowo. Kobiety teraz są zajęte, mało która ma na to czas ;)
Do góry
Numer GG
Autor
KenG Użytkownik
Dodane dnia 14-11-2008 11:26
No i pora nieodpowiednia. Może gdyby Keanu (oczywiście ogolony, nie tak jak to on czasem lubi wyjść na ulicę jak fleja) mnie zaprosił, zgodziłabym się wyjść na jakieś randewu. Ale tak? W taką pogodę komu by się chciało wyściubiać nos z domu? ;) Musisz poczekać na jakąś bardziej romantyczną aurę :) Od razu im się zachce randkowania.
Do góry
Numer GG
Autor
lina_91 Użytkownik
Wczoraj doktorka House'a. Kocham Hugh Laurie :). A dzisiaj Step up. Nareszcie. Ciekawa jestem, bo go nie widzialam.
Do góry
Numer GG
Autor
lina_91 Użytkownik
Na pewno zobacze :)
Do góry
Numer GG
  • Skocz do forum:
Polecane
ShoutBox
  • mike17
  • 15/09/2024 19:48
  • Jak jesień nadchodzi, to najlepsza pora na zakochanie się :)
  • TakaJedna
  • 12/09/2024 22:05
  • Jak jesień idzie, to spać trzeba!
  • Wiktor Orzel
  • 11/09/2024 13:55
  • A co tutaj taka cisza, idzie jesień, budzimy się!
  • ajw
  • 20/08/2024 14:13
  • I ja pozdrawiam, Zbysiu :)
  • Zbigniew Szczypek
  • 12/08/2024 22:39
  • "Miałem sen, może i nie całkiem senny, zdało mi się, że zagasnął blask dzienny(...) Ziemia lodowata wisiała ślepa, pośród zaćmionego świata (...)Stało się niepotrzebnym, ciemność była wszędzie
  • Zbigniew Szczypek
  • 10/08/2024 19:12
  • Pozdrawiam wszystkich serdecznie, ciesząc się, że mogę do Was wrócić i że nadal tu jesteście - Zbyś ;-}
  • TakaJedna
  • 28/07/2024 16:41
  • Pozdrawiam niedzielnie!
  • Gramofon
  • 19/07/2024 19:56
  • Dziękuję bardzo Jago, a jakby ktoś nie chciał oglądać na facebooku to jest też już na youtube [link]
  • Jaaga
  • 19/07/2024 14:37
  • Powiem, Gramofon, że poeta jesteś pełną gębą i zaczynasz, jak nie przymierzając, Charles Bukowski, on też był listonoszem. Zrobił na mnie wrażenie zwłaszcza wiersz o dociskaniu. Pozdrawiam
  • Gramofon
  • 18/07/2024 17:51
  • Poproszę o feedback bo znajomi to wiadomo, poklepują po plecach :)