Autor |
RE: Co ostatnio oglądaliście?
|
Hyper
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-11-2008 21:12 |
|
AAaa ten Oscar! Faktycznie, było coś takiego, też niezły ubaw. Raczej nie gustuję w komediach, ale kilka filmów serdecznie mnie ubawiło. Z Luisem "Mania wielkości" - konałam.
|
RYBA rządzi, RYBA radzi, RYBA nigdy cię nie zdradzi!.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
AnonimowyGrzybiarz
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-11-2008 21:24 |
|
Ja kocham wszystko z Louisem
Z innej beczki:
polecam film "Detektyw Monroe" - świetne połączenie kryminału (jak to bywa - ciut schematycznie - jest sprawa, detektyw i dużo wątków) z horrorem (muzyka, zdjęcia, niektóre wstawki fabularne) co daje Wspaniały Klimat (specjalnie użyłem dużych liter)! Aż go możnaby nożem kroić! Naprawdę polecam!
|
Blog
Facebook
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
valdens
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-11-2008 21:25 |
|
Polecam "Zgon na pogrzebie". Wyyyyyjechana komedia
|
- Pływanie wyszczupla - powiedział wieloryb.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
KenG
Użytkownik
|
Dodane dnia 11-11-2008 20:01 |
|
"Superhero" - idealne na odmóżdżenie. Za opis wystarczy sama wzmianka, że gra w nim Leslie Nielsen
|
"Boże! Proszę, daj mi siłę, abym pogodził się z tym, czego zmienić nie mogę; odwagę, abym zmienił to, co zmienić mogę i mądrość, abym potrafił odróżnić jedno od drugiego." <Reinhold Niebuhr>
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
marlip
Użytkownik
|
Dodane dnia 14-11-2008 00:50 |
|
Ostatni brzeg, wersja jeszcze czarno biała. Polecam, ale raczej nie da się na nim pośmiać.
|
Każdy dzień przynosi nowe dobro.Wystarczy nauczyć się je dostrzegać.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
milla
Użytkownik
|
Dodane dnia 14-11-2008 09:21 |
|
"Pachnidło" polecam obejrzeć wieczorną porą. Wspaniałe kolory, atmosfera i piękna muzyka porównywalną z tą z "Labiryntu Fauna"
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
ginger
Użytkownik
|
Dodane dnia 14-11-2008 09:41 |
|
Widziałam "Pachnidło" wieczorową porą właśnie - ma coś w sobie. Z przyjemnością obejrzałabym raz jeszcze. "Labirynt Fauna" również, tym razem z polskimi napisami...
|
que bonito seria tu mar si suspiera yo nadar
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
KenG
Użytkownik
|
Dodane dnia 14-11-2008 09:54 |
|
Cytat: Vestein Daggerwielder napisał/a:
A ja postanowiłem zaznajomić się z całą sagą PIŁY. Do wczoraj oglądnąłem trzy części... i 20 minut czwartej
I jakie wrażenia ?
|
"Boże! Proszę, daj mi siłę, abym pogodził się z tym, czego zmienić nie mogę; odwagę, abym zmienił to, co zmienić mogę i mądrość, abym potrafił odróżnić jedno od drugiego." <Reinhold Niebuhr>
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
KenG
Użytkownik
|
Dodane dnia 14-11-2008 10:46 |
|
To ja miałam podobne wrażenia przy 2 pierwszych częściach - że to mocny film z przesłaniem. Przy trójce zaczęłam powoli zmieniać zdanie, a przy czwórce witki mi opadły. Nawet nie jestem ciekawa piątki. Dla mnie 3 i 4 część to właśnie takie horrory dla pomyleńców, bo nie widzę w nich już nic prócz powielania schematu i zachodzenia reżysera w głowę, co też jeszcze można wymyślić, żeby było brutalnie i krwawo. Mogliby spokojnie skończyć na 2 częściach, a najlepiej na jednej. Zostałoby mi poczucie walącego po mordzie filmu z pomysłem.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Jack the Nipper
Użytkownik
|
Dodane dnia 14-11-2008 10:49 |
|
"Tajne przez poufne" - strata czasu i pieniędzy.
|
Gdyby Bóg chciał, aby ludzie chodzili nago, to by nas takimi stworzył.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
KenG
Użytkownik
|
Dodane dnia 14-11-2008 11:00 |
|
Że czasu to rozumiem, ale pieniędzy?
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Jack the Nipper
Użytkownik
|
Dodane dnia 14-11-2008 11:02 |
|
Faceci w kinie płacą za bilety A że kobiety są zwykle do kina zapraszane to mogą o tym nie wiedzieć
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
KenG
Użytkownik
|
Dodane dnia 14-11-2008 11:08 |
|
A bo tobie o kino chodzi! Nawet nie pomyślałam Ja zawsze płacę za siebie, więc mogę przytaknąć stracie i czasu i pieniędzy.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Jack the Nipper
Użytkownik
|
Dodane dnia 14-11-2008 11:13 |
|
Ja jestem kinowy. Więcej w kinie oglądam niż na kompie (a telewizora nie mam wcale)
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
KenG
Użytkownik
|
Dodane dnia 14-11-2008 11:18 |
|
Idealny randkowicz Mnie szkoda kasy - zwłaszcza, że na razie jeszcze jej nie mam i wciąż muszę wydziobywać resztki pudru z opakowania. Jeszcze tydzień... Dobry film mogę obejrzeć w domu, a jeśli do kina iść to już na coś "mocnego", żeby wykorzystać wszystkie zalety wielkiego ekranu i głośników
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 14-11-2008 11:19 |
|
Cytat: Jack the Nipper napisał/a:
"Tajne przez poufne" - strata czasu i pieniędzy.
Zgodzę się, że szkoda pieniędzy na kino i ten film, ale gdy już się spokojnie ogląda w domu, to nie powiem, że zmarnowałem czas. Film średni, ale można przeżyć
Za to "Wiadomości bez cenzury" (w wersji oryginalnej "The Onion" momentami doprowadzały mnie do łez. Ogólnie niezły film, który warto obejrzeć (ale nie w kinie - szkoda pieniędzy ).
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Jack the Nipper
Użytkownik
|
Dodane dnia 14-11-2008 11:20 |
|
Z tym randkowaniem to wcale nie jest tak różowo. Kobiety teraz są zajęte, mało która ma na to czas
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
KenG
Użytkownik
|
Dodane dnia 14-11-2008 11:26 |
|
No i pora nieodpowiednia. Może gdyby Keanu (oczywiście ogolony, nie tak jak to on czasem lubi wyjść na ulicę jak fleja) mnie zaprosił, zgodziłabym się wyjść na jakieś randewu. Ale tak? W taką pogodę komu by się chciało wyściubiać nos z domu? Musisz poczekać na jakąś bardziej romantyczną aurę Od razu im się zachce randkowania.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
lina_91
Użytkownik
|
Dodane dnia 14-11-2008 11:57 |
|
Wczoraj doktorka House'a. Kocham Hugh Laurie . A dzisiaj Step up. Nareszcie. Ciekawa jestem, bo go nie widzialam.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
lina_91
Użytkownik
|