Co ostatnio oglądaliście?
Portal Pisarski » Książki i Filmy » Filmy
Autor
RE: Co ostatnio oglądaliście?
valdens Użytkownik
Dodane dnia 14-11-2008 21:36
KenG, jak tam z "Miasteczkiem Twin Peaks" się posuwasz? Który odcinek? Ja już po sześciu jestem.
Jestem zauroczony jedną panienką z tego serialu :) Mówię o Audrey (tej chytrusce małej). Świetna kreacja. :yes:
- Pływanie wyszczupla - powiedział wieloryb.
Do góry
Numer GG
Autor
KenG Użytkownik
Dodane dnia 14-11-2008 22:51
O fuck! A ja jakoś tak zapomniałam... Latam po wydziale jak głupia, wieczorem padam jak kawka i nie mam czasu :| Ostatnio oglądałam jakiś rosyjski film, bo pani na zajęciach nam kazała. Aż z tego wszystkiego odechciało mi się pisać recenzji i zaniedbałam Filmweb. Utknęłam na szóstym odcinku, ale poczułam się przez ciebie mentalnie kopnięta - w pozytywnym sensie motywacji ;) - i jutro, mam nadzieję, zrobię sobie mały maraton. Tak przynajmniej z cztery chapnąć za jednym razem.
Aha! Audrey jest taka, że aż chciałoby się nią porządnie potrzepać. Aktorka się postarała, skoro jej postać potrafiła mnie tak zeźlić ;)
"Boże! Proszę, daj mi siłę, abym pogodził się z tym, czego zmienić nie mogę; odwagę, abym zmienił to, co zmienić mogę i mądrość, abym potrafił odróżnić jedno od drugiego." <Reinhold Niebuhr>
Do góry
Numer GG
Autor
Samuel Niemirowski Użytkownik
Dodane dnia 15-11-2008 01:32
Ja preferuję kino eurpopejskie. Ostatnio w Krakowie było bardzo ciekawie.

Tydzień Kina Niemieckiego:
"Die Zweite Frau" (Druga Kobieta Mojego Życia) to film opowiadający historię starego kawalera, maminsynka uzależnionego od matki, który wyjeżdża z Niemiec do Rumunii w poszukiwaniu żony. Film zrealizowany w pięknych, słonecznych kadrach i dosyć ciekawy.

Festiwal Filmów Ukraińskich:
"Safo" - Niesamofity film. Bbardzo poetycka rzecz o wolnej miłości, głupiej miłości. Zrealizowany w specyficzny sposób, z o wiele większą dozą artyzmu. Na grecką wyspę Lesbos przybywają w latach 20-tych bogaci Amerykanie na miesiąc miodowy, on jest malarzem, a ona córką milionera i ma na imię Safo, jak starożytna grecka poetka. Cały film pełen jest poematów Safony, do której cały czas są odniesienia, jak i zresztą, do całej helleńskiej, pełnej wolnego seksu, kultury. Poznają Rosjankę. Zaczynają się jakieś różne romanse w tym trójkącie. Film jednak stawia przede wszystkim ważne pytania, o rzeczy takie jak: homoseksualizm, feminizm, wierność, miłość a seks, ideologizacja seksualności a prawo do szczęścia i tak dalej. MOCNE! :)
"Nie będę zmieniał świata ani Zachodu. Podążą one ku swoim celom tak jak spadająca gwiazda. Ja będę jednak pracował i zmieniał się".
E. Wiechert

www.prozafotografii.blox.pl
Do góry
Numer GG
Autor
gabstone Użytkownik
Dodane dnia 16-11-2008 14:41
Na pewno szkoda czasu i pieniędzy na nowego Bonda "007 Quantum of solace"
A warto obejrzeć "Śniegi Kilimandżaro" z 1952 ekranizację powieści Hemingwaya. Kino, które trąci myszką, ale ja tam tak czasem lubię:)
Polacy są zbyt inteligentni jak na swoje położenie geograficzne. Jarosław Iwaszkiewicz
Do góry
Numer GG
Autor
KenG Użytkownik
Dodane dnia 16-11-2008 15:01
Zaraz będę oglądać. "Piłę V", heh. No jak mi się podstawi film pod dziób, to obejrzę. Zobaczymy czy jest taka beznadziejna, jak mi się wydaje, że jest...
"Boże! Proszę, daj mi siłę, abym pogodził się z tym, czego zmienić nie mogę; odwagę, abym zmienił to, co zmienić mogę i mądrość, abym potrafił odróżnić jedno od drugiego." <Reinhold Niebuhr>
Do góry
Numer GG
Autor
AnonimowyGrzybiarz Użytkownik
Dodane dnia 16-11-2008 15:37
dla mnie cała ta seria to jakaś porażka:|
Blog

Facebook
Do góry
Autor
KenG Użytkownik
Dodane dnia 16-11-2008 15:49
Zgadzam się, ale ja bardziej rzekłabym tak o 3 części - i w górę. Bo dwóch pierwszych jeszcze jestem w stanie bronić :)
Do góry
Numer GG
Autor
Dodane dnia 16-11-2008 17:07
zaciekle? :)
Blog

Facebook
Do góry
Autor
KenG Użytkownik
Dodane dnia 16-11-2008 17:17
Pierwszej - zaciekle własną wątłą piersią, a drugiej - nieco mniej zaciekle ;)
Do góry
Numer GG
Autor
Apple Użytkownik
Dodane dnia 16-11-2008 17:35
Piła - totalne dno :sourgrapes:
mnie się to tak cholernie nie podoba, że bardziej cholernie nie idzie.
a wczoraj się oglądało "od zmierzchu do świtu" szczerze mówiąc na początku myślałam (i byłam przekonywana przez mojego loverboya) że jest fajny, ale te "wampiry" to była masakra :|
"Jestem pyszałkiem. Egoistą. Uwielbiam poklask i lubię znajdować się w centrum uwagi. Pragnę chwały. Chcę, aby właśnie na mnie zależało Bogu i szatanowi. Chcę tego, chcę, chcę, chce, chcę.
Memnoch Diabeł
Zasady, zasady, zasady. Oni zawsze kończą, rozprawiając o zasadach. A ja kocham łamać wszelkie reguły, tak jak ludzie lubią rozbijać o ściany kominka szklanki, którymi wznieśli toast.
Opowieść o złodzieju ciał"
Do góry
Autor
KenG Użytkownik
Dodane dnia 16-11-2008 17:40
Cytat:
Apple napisał/a:
Piła - totalne dno :sourgrapes:

Śmiem polemizować ;) Ale, jak napisałam wcześniej, zaciekle tylko co do pierwszej części. Kwestia gustu, nie każdy lubi takie "ostre" filmy. Mnie nie urzeka krew i przemoc, ale akurat w "Pile" (1) chodziło o świetny pomysł. Potem, w późniejszych częściach, pomysł znika, ginie w tym chłamie tortur. A z tym "Od zmierzchu do świtu" też się nabrałam :D Takie nazwiska, takie gwiazdy i taaaaka... kupa :|
Do góry
Numer GG
Autor
Apple Użytkownik
Dodane dnia 16-11-2008 18:00
tak, masz rację. jedynkę jeszcze szło strawić, gorzej z następnymi :p
"Jestem pyszałkiem. Egoistą. Uwielbiam poklask i lubię znajdować się w centrum uwagi. Pragnę chwały. Chcę, aby właśnie na mnie zależało Bogu i szatanowi. Chcę tego, chcę, chcę, chce, chcę.
Memnoch Diabeł
Zasady, zasady, zasady. Oni zawsze kończą, rozprawiając o zasadach. A ja kocham łamać wszelkie reguły, tak jak ludzie lubią rozbijać o ściany kominka szklanki, którymi wznieśli toast.
Opowieść o złodzieju ciał"
Do góry
Autor
Dodane dnia 16-11-2008 18:13
ja wczoraj oglądałem na Polsacie "miłość na zamówienie". No i w sumie kolejna komedia romantyczna. A jak film jest komedią romantyczną to wiadomo, ze na końcu bohaterowie będą razem. I w tym przypadku się nie zawiodłem. A oglądało się całkiem przyjemnie chociaż wole Nianię w Nowym Jorku czy Diabeł ubiera się u Prady;)
Blog

Facebook
Do góry
Autor
Hyper Użytkownik
A ja sobie przypomniałam "Cast Away". Jak na film, który w głównej mierze jest odtwarzany przez jedną osobę, jest zrobiony bardzo dobrze. Nie nuży, za to nastraja nostalgicznie a i łezkę można stracić...
download1.klimacik.pl/e-gify.com/1356.gif

RYBA rządzi, RYBA radzi, RYBA nigdy cię nie zdradzi!.
Do góry
Autor
valdens Użytkownik
Dodane dnia 16-11-2008 22:24
Ja właśnie wróciłem z kina. Byłem na "007..." :D Szczerze mówiąc spodziewałem się strasznej kiszki, takiej jak ta z Izabelą Skorupko, a całkiem dobrze się bawiłem. :yes:
- Pływanie wyszczupla - powiedział wieloryb.
Do góry
Numer GG
Autor
Miladora Użytkownik
Dodane dnia 16-11-2008 22:59
A ja 17 i 18 odcinek Przystanku Alaska. Zbieram. :D
Zawsze tkwi we mnie coś, co nie przestaje się uśmiechać (Romain Gary).
Do góry
Numer GG
Autor
lina_91 Użytkownik
''Kosci'' i ''Czas honoru''
Do góry
Numer GG
Autor
Usunięty Gość
Dodane dnia 17-11-2008 11:39
Tajemnica Brokeback Mountain /2005/
Do góry
Autor
gabstone Użytkownik
Dodane dnia 21-11-2008 11:11
A mi się w końcu udało zobaczyć "Że życie ma sens".
Polacy są zbyt inteligentni jak na swoje położenie geograficzne. Jarosław Iwaszkiewicz
Do góry
Numer GG
Autor
ginger Użytkownik
Dodane dnia 21-11-2008 12:42
Ja w końcu zaczęłąm oglądać "Lejdis". Ktoś nie dał mi skończyć, bo uznał, że naleśniki są ważniejsze, ale może jeszcze dziś uda mi się nadrobić :D
que bonito seria tu mar si suspiera yo nadar
Do góry
Numer GG
  • Skocz do forum:
Polecane
ShoutBox
  • mike17
  • 15/09/2024 19:48
  • Jak jesień nadchodzi, to najlepsza pora na zakochanie się :)
  • TakaJedna
  • 12/09/2024 22:05
  • Jak jesień idzie, to spać trzeba!
  • Wiktor Orzel
  • 11/09/2024 13:55
  • A co tutaj taka cisza, idzie jesień, budzimy się!
  • ajw
  • 20/08/2024 14:13
  • I ja pozdrawiam, Zbysiu :)
  • Zbigniew Szczypek
  • 12/08/2024 22:39
  • "Miałem sen, może i nie całkiem senny, zdało mi się, że zagasnął blask dzienny(...) Ziemia lodowata wisiała ślepa, pośród zaćmionego świata (...)Stało się niepotrzebnym, ciemność była wszędzie
  • Zbigniew Szczypek
  • 10/08/2024 19:12
  • Pozdrawiam wszystkich serdecznie, ciesząc się, że mogę do Was wrócić i że nadal tu jesteście - Zbyś ;-}
  • TakaJedna
  • 28/07/2024 16:41
  • Pozdrawiam niedzielnie!
  • Gramofon
  • 19/07/2024 19:56
  • Dziękuję bardzo Jago, a jakby ktoś nie chciał oglądać na facebooku to jest też już na youtube [link]
  • Jaaga
  • 19/07/2024 14:37
  • Powiem, Gramofon, że poeta jesteś pełną gębą i zaczynasz, jak nie przymierzając, Charles Bukowski, on też był listonoszem. Zrobił na mnie wrażenie zwłaszcza wiersz o dociskaniu. Pozdrawiam
  • Gramofon
  • 18/07/2024 17:51
  • Poproszę o feedback bo znajomi to wiadomo, poklepują po plecach :)