Autor |
RE: Co ostatnio oglądaliście?
|
valdens
Użytkownik
|
Dodane dnia 14-11-2008 21:36 |
|
KenG, jak tam z "Miasteczkiem Twin Peaks" się posuwasz? Który odcinek? Ja już po sześciu jestem.
Jestem zauroczony jedną panienką z tego serialu Mówię o Audrey (tej chytrusce małej). Świetna kreacja.
|
- Pływanie wyszczupla - powiedział wieloryb.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
KenG
Użytkownik
|
Dodane dnia 14-11-2008 22:51 |
|
O fuck! A ja jakoś tak zapomniałam... Latam po wydziale jak głupia, wieczorem padam jak kawka i nie mam czasu Ostatnio oglądałam jakiś rosyjski film, bo pani na zajęciach nam kazała. Aż z tego wszystkiego odechciało mi się pisać recenzji i zaniedbałam Filmweb. Utknęłam na szóstym odcinku, ale poczułam się przez ciebie mentalnie kopnięta - w pozytywnym sensie motywacji - i jutro, mam nadzieję, zrobię sobie mały maraton. Tak przynajmniej z cztery chapnąć za jednym razem.
Aha! Audrey jest taka, że aż chciałoby się nią porządnie potrzepać. Aktorka się postarała, skoro jej postać potrafiła mnie tak zeźlić
|
"Boże! Proszę, daj mi siłę, abym pogodził się z tym, czego zmienić nie mogę; odwagę, abym zmienił to, co zmienić mogę i mądrość, abym potrafił odróżnić jedno od drugiego." <Reinhold Niebuhr>
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Samuel Niemirowski
Użytkownik
|
Dodane dnia 15-11-2008 01:32 |
|
Ja preferuję kino eurpopejskie. Ostatnio w Krakowie było bardzo ciekawie.
Tydzień Kina Niemieckiego:
"Die Zweite Frau" (Druga Kobieta Mojego Życia) to film opowiadający historię starego kawalera, maminsynka uzależnionego od matki, który wyjeżdża z Niemiec do Rumunii w poszukiwaniu żony. Film zrealizowany w pięknych, słonecznych kadrach i dosyć ciekawy.
Festiwal Filmów Ukraińskich:
"Safo" - Niesamofity film. Bbardzo poetycka rzecz o wolnej miłości, głupiej miłości. Zrealizowany w specyficzny sposób, z o wiele większą dozą artyzmu. Na grecką wyspę Lesbos przybywają w latach 20-tych bogaci Amerykanie na miesiąc miodowy, on jest malarzem, a ona córką milionera i ma na imię Safo, jak starożytna grecka poetka. Cały film pełen jest poematów Safony, do której cały czas są odniesienia, jak i zresztą, do całej helleńskiej, pełnej wolnego seksu, kultury. Poznają Rosjankę. Zaczynają się jakieś różne romanse w tym trójkącie. Film jednak stawia przede wszystkim ważne pytania, o rzeczy takie jak: homoseksualizm, feminizm, wierność, miłość a seks, ideologizacja seksualności a prawo do szczęścia i tak dalej. MOCNE!
|
"Nie będę zmieniał świata ani Zachodu. Podążą one ku swoim celom tak jak spadająca gwiazda. Ja będę jednak pracował i zmieniał się".
E. Wiechert
www.prozafotografii.blox.pl
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
gabstone
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-11-2008 14:41 |
|
Na pewno szkoda czasu i pieniędzy na nowego Bonda "007 Quantum of solace"
A warto obejrzeć "Śniegi Kilimandżaro" z 1952 ekranizację powieści Hemingwaya. Kino, które trąci myszką, ale ja tam tak czasem lubię
|
Polacy są zbyt inteligentni jak na swoje położenie geograficzne. Jarosław Iwaszkiewicz
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
KenG
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-11-2008 15:01 |
|
Zaraz będę oglądać. "Piłę V", heh. No jak mi się podstawi film pod dziób, to obejrzę. Zobaczymy czy jest taka beznadziejna, jak mi się wydaje, że jest...
|
"Boże! Proszę, daj mi siłę, abym pogodził się z tym, czego zmienić nie mogę; odwagę, abym zmienił to, co zmienić mogę i mądrość, abym potrafił odróżnić jedno od drugiego." <Reinhold Niebuhr>
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
AnonimowyGrzybiarz
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-11-2008 15:37 |
|
dla mnie cała ta seria to jakaś porażka
|
Blog
Facebook
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
KenG
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-11-2008 15:49 |
|
Zgadzam się, ale ja bardziej rzekłabym tak o 3 części - i w górę. Bo dwóch pierwszych jeszcze jestem w stanie bronić
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
AnonimowyGrzybiarz
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-11-2008 17:07 |
|
zaciekle?
|
Blog
Facebook
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
KenG
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-11-2008 17:17 |
|
Pierwszej - zaciekle własną wątłą piersią, a drugiej - nieco mniej zaciekle
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Apple
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-11-2008 17:35 |
|
Piła - totalne dno
mnie się to tak cholernie nie podoba, że bardziej cholernie nie idzie.
a wczoraj się oglądało "od zmierzchu do świtu" szczerze mówiąc na początku myślałam (i byłam przekonywana przez mojego loverboya) że jest fajny, ale te "wampiry" to była masakra
|
"Jestem pyszałkiem. Egoistą. Uwielbiam poklask i lubię znajdować się w centrum uwagi. Pragnę chwały. Chcę, aby właśnie na mnie zależało Bogu i szatanowi. Chcę tego, chcę, chcę, chce, chcę.
Memnoch Diabeł
Zasady, zasady, zasady. Oni zawsze kończą, rozprawiając o zasadach. A ja kocham łamać wszelkie reguły, tak jak ludzie lubią rozbijać o ściany kominka szklanki, którymi wznieśli toast.
Opowieść o złodzieju ciał"
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
KenG
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-11-2008 17:40 |
|
Cytat: Apple napisał/a:
Piła - totalne dno
Śmiem polemizować Ale, jak napisałam wcześniej, zaciekle tylko co do pierwszej części. Kwestia gustu, nie każdy lubi takie "ostre" filmy. Mnie nie urzeka krew i przemoc, ale akurat w "Pile" (1) chodziło o świetny pomysł. Potem, w późniejszych częściach, pomysł znika, ginie w tym chłamie tortur. A z tym "Od zmierzchu do świtu" też się nabrałam Takie nazwiska, takie gwiazdy i taaaaka... kupa
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Apple
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-11-2008 18:00 |
|
tak, masz rację. jedynkę jeszcze szło strawić, gorzej z następnymi
|
"Jestem pyszałkiem. Egoistą. Uwielbiam poklask i lubię znajdować się w centrum uwagi. Pragnę chwały. Chcę, aby właśnie na mnie zależało Bogu i szatanowi. Chcę tego, chcę, chcę, chce, chcę.
Memnoch Diabeł
Zasady, zasady, zasady. Oni zawsze kończą, rozprawiając o zasadach. A ja kocham łamać wszelkie reguły, tak jak ludzie lubią rozbijać o ściany kominka szklanki, którymi wznieśli toast.
Opowieść o złodzieju ciał"
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
AnonimowyGrzybiarz
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-11-2008 18:13 |
|
ja wczoraj oglądałem na Polsacie "miłość na zamówienie". No i w sumie kolejna komedia romantyczna. A jak film jest komedią romantyczną to wiadomo, ze na końcu bohaterowie będą razem. I w tym przypadku się nie zawiodłem. A oglądało się całkiem przyjemnie chociaż wole Nianię w Nowym Jorku czy Diabeł ubiera się u Prady
|
Blog
Facebook
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Hyper
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-11-2008 22:06 |
|
A ja sobie przypomniałam "Cast Away". Jak na film, który w głównej mierze jest odtwarzany przez jedną osobę, jest zrobiony bardzo dobrze. Nie nuży, za to nastraja nostalgicznie a i łezkę można stracić...
|
RYBA rządzi, RYBA radzi, RYBA nigdy cię nie zdradzi!.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
valdens
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-11-2008 22:24 |
|
Ja właśnie wróciłem z kina. Byłem na "007..." Szczerze mówiąc spodziewałem się strasznej kiszki, takiej jak ta z Izabelą Skorupko, a całkiem dobrze się bawiłem.
|
- Pływanie wyszczupla - powiedział wieloryb.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Miladora
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-11-2008 22:59 |
|
A ja 17 i 18 odcinek Przystanku Alaska. Zbieram.
|
Zawsze tkwi we mnie coś, co nie przestaje się uśmiechać (Romain Gary).
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
lina_91
Użytkownik
|
Dodane dnia 17-11-2008 11:35 |
|
''Kosci'' i ''Czas honoru''
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 17-11-2008 11:39 |
|
Tajemnica Brokeback Mountain /2005/
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
gabstone
Użytkownik
|
Dodane dnia 21-11-2008 11:11 |
|
A mi się w końcu udało zobaczyć "Że życie ma sens".
|
Polacy są zbyt inteligentni jak na swoje położenie geograficzne. Jarosław Iwaszkiewicz
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
ginger
Użytkownik
|
Dodane dnia 21-11-2008 12:42 |
|
Ja w końcu zaczęłąm oglądać "Lejdis". Ktoś nie dał mi skończyć, bo uznał, że naleśniki są ważniejsze, ale może jeszcze dziś uda mi się nadrobić
|
que bonito seria tu mar si suspiera yo nadar
|
|
Do góry |
|