Autor |
RE: Co ostatnio oglądaliście?
|
TomaszObluda
Użytkownik
|
Dodane dnia 15-01-2009 08:16 |
|
Cytat: "Słaby punkt" z Antony'm Hopkinsem i Ryanem Goslingiem. Świetny, Hopkins w tym filmie, jak dla mnie, jest rewelacyjny. Potwierdzam opinie. Naprawdę dobry kryminał. Mało ostatnio kryminałów.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
gabstone
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-01-2009 14:27 |
|
"Gomorra" w reż. Matteo Garrone. Jak dla mnie rewelacja. Na podstawie książki Roberto Saviano. Film o organizacji camorra, dzięki Bogu, choć lubię, nie jest to kolejny "Ojciec chrzestny".
|
Polacy są zbyt inteligentni jak na swoje położenie geograficzne. Jarosław Iwaszkiewicz
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
valdens
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-01-2009 22:23 |
|
"Obłęd" [ang. The Jacket (2005)]
http://obled.filmweb.pl/
O gościu, który w związku z postrzeleniem w głowę, ma całkiem interesujące problemy.
Polecam
|
- Pływanie wyszczupla - powiedział wieloryb.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Vivaldi
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-01-2009 22:33 |
|
"Kolor Magii" wg. Pratchetta. Telewizyjna produkcja na całkiem niezłym poziomie. Mimo ograniczonego budżetu udało sie zrobić świetny mini-serial, z niezłymi dialogami, ciekawa akcją i świetnymi scenografiami (bez zrzynania z LotR) i masa smaczków z innych filmów (choćby Butch Cassidy i Sundance Kid, czy Cormanowskich adaptacji Poego) . Świetnie oddano postacie Świata dysku, choćby Vetinariego, Cohena Barbarzyńcę, Magów niewidzialnego Uniwersytetu czy Dwukwiata. Co prawda Rincewind wydaje sie troche za stary, ale w pełni rekompensuje to choćby Tim Curry jako Trymon, czy też ŚMIERĆ mówiąca głosem Christophera Lee ;]
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
lina_91
Użytkownik
|
Dodane dnia 21-01-2009 11:32 |
|
SPEED z Keanu Reeves, nie lubilam tego aktora, ale po tym filmie normalnie sie zakochalam . Cztery razy pod rzad sie gapilam i jeszcze nie mam dosc. POLECAM!
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 21-01-2009 13:55 |
|
Cytat: "Obłęd" [ang. The Jacket (2005)]
podobał mi się.
Polecam "Siedem dusz" (Seven Pounds) i tegorocznego zdobywcę Złotego Globa "Slumdog. Milioner z ulicy" (Slumdog Millionaire).
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 21-01-2009 14:58 |
|
A ja ostatnio przyuważyłam premierę "Marii Antoniny" na HBO. Nawet ciekawy film, miał jakieś tam nominacje za reżyserię.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
aga2906
Użytkownik
|
Dodane dnia 21-01-2009 16:59 |
|
a ja ostatnio oglądnęłam ,,Zieloną milę". Świetny film, który opowiada niezwykłą historię. Trzeba go obejrzeć, ale ostrzegam trwa 3 godziny .
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 21-01-2009 17:11 |
|
Cytat: aga2906 napisał/a:
a ja ostatnio oglądnęłam ,,Zieloną milę". Świetny film, który opowiada niezwykłą historię. Trzeba go obejrzeć, ale ostrzegam trwa 3 godziny  .
Miałam się na to pokusić, ale to jest film 16+, niestety. Smarkula ze mnie.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Slavek
Użytkownik
|
Dodane dnia 21-01-2009 18:37 |
|
Może coś starszego?
"Łowca Androidów" Harrison Ford, Rutger Hauer piękna Sean Young
i...muzyka Vangelisa (nieziemska)
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 21-01-2009 18:55 |
|
namiętnie oglądam Piratów z Karaibów
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
ela_gruca
Użytkownik
|
Dodane dnia 21-01-2009 19:14 |
|
"Zagadka Powdera". Piorunujący film, że tak powiem. Opowiada o chłopaku, który przyciągał do siebie energię elektryczną... kończy się w sumie smutno, ale o to chodzi - pokazanie, jak czują się odmieńcy w naszym świecie oraz jak wrażliwa może być ludzka dusza. Polecam skłonnym do refleksji.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Vivaldi
Użytkownik
|
Dodane dnia 21-01-2009 19:20 |
|
Cytat: Slavek napisał/a:
Może coś starszego?
"Łowca Androidów"
A to stare jest? ;p
Zresztą, mniejsza z tym ;p razem ze znajomymi udało się nam obejrzeć:
1. Teksańską masakra piłą mechaniczną (1974) - niby klasyk, ale porówniania do choćby takiego Piątku 13go nie ma. Film głupi, bez napięcia, bez atmosfery, z idiotycznymi wręcz akcjami (Leatherface nie był w stanie złapać baby, która nie znała okolicy, zaplątała sie w krzaczory, skoczyła z pierwszego piętra, była pocięta i pobita młotkiem itp) i motywem szalonej rodzinki. Nie wiem czemu to ma taką renomę...
2. Martwica mózgu - film Jacksona to jeden z moich ulubionych, czarna komedia o prostej fabule okraszonej sporą dawką żywych trupów i czerwonej posoki. Dla niektórych bzdurne gore, ale ja sie bawiłem świetnie. Zabawa z kosiarką i mikserem, a także postać mamuśki - niezapomniane.
3. Hellboy II: Złota Armia - nie tak dobra, jak pierwsza. Mniej mroczna, mniej poważna i chyba trochę mniej emocjonująca, ale wręcz piękna, z prześlicznymi wręcz wizualizacjami fantastycznych podań i legend. Targowisko trolli jest świetne ;]
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Slavek
Użytkownik
|
Dodane dnia 21-01-2009 19:37 |
|
Vivaldi "Łowca Androidów" jest z !982r. wersja kinowa
Natomiast teraz można obejrzeć film na DVD z nieco innym zakończeniem
bardziej rozwiniętym wątkiem miłosnym między tyt. bohaterem a Rachael i bez narracji Deckarda (tego mi brak)
A z pokręconych filmów proponuję "Death Proof" Tarantino
i "Planet Terror" Rodrigueza jakiś czas temu można było kupić oba filmy z Gaz.Wyb.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Vivaldi
Użytkownik
|
Dodane dnia 21-01-2009 19:59 |
|
Cytat: Slavek napisał/a:
Vivaldi "Łowca Androidów" jest z !982r. wersja kinowa
No właśnie. To ledwie pół wieku ma! ;p
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
gabstone
Użytkownik
|
Dodane dnia 21-01-2009 20:14 |
|
"Ciekawy przypadek Benjamina Buttona", faktycznie ciekawy.
|
Polacy są zbyt inteligentni jak na swoje położenie geograficzne. Jarosław Iwaszkiewicz
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 21-01-2009 21:15 |
|
Malpico, ja też uwielbiam "Piratów...".
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Silvus
Użytkownik
|
Dodane dnia 21-01-2009 22:19 |
|
"The day the Earth still stood", ew. "Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia". Oczekiwałem czegoś lepszego, przede wszystkim bardziej dosłownie związanego z tytułem (może coś na kształt Pojutrze? Ale ono też było słabe...). A tu d**a. Tak można to najlepiej wyrazić. A zakończenie sztampowe, nudne, przewidywalne, puste, etc. Nie radzę oglądać, chyba że wam się nudzi. Już lepiej obejrzeć Piątek (ew. Piątek 2) na Youtube piąty raz.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
gabstone
Użytkownik
|
Dodane dnia 23-01-2009 18:43 |
|
"Siedem dusz"
Zabije al-qubeina, za to, że poleca takie filmy A poważnie, jeden z lepszych filmów, jakie ostatnio widziałam, i z najlepszą jak dotąd (dla mnie) rolą Will'a Smith'a. Poryczałam się jak bóbr. Polecam, z czystym sumieniem.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
nerevarine
Użytkownik
|
Dodane dnia 25-01-2009 13:05 |
|
"Mała Moskwa"
Lata 60, Legnica. Romans pomiędzy młodą Rosjanką - żoną pilota - a polskim oficerem. Bardzo ciekawy. Polecam 
Sam obejrzałem go dwa razy
|
|
|
Do góry |
|