Autor |
RE: Nowa odsłona
|
czarodziejka
Użytkownik
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Wiktor Orzel
Administrator
|
Dodane dnia 28-12-2012 16:28 |
|
Błąd z formatowaniem w edytorze do zgłaszania tekstów został usunięty.
|
wiktororzel.pl
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Dobra Cobra
Użytkownik
|
Dodane dnia 29-12-2012 16:27 |
|
Dzięki, Sagitarius, za info! Obecnie udaje się dobrze formatować dopiero co wstawiany/edytowany tekst.
Pozdrawiam,
DoCo
|
Dobra Dobra - autor nieco surrealistycznych opowiadań - przez czysty życiowy przypadek realizuje w swojej twórczości motto: Życie stoi do każdego otworem. Ale nie do każdego tym samym.
Oficjalna strona DoCo - https://www.dobracobra.pl
Tam trzeba szukać Dobrej Cobry.
Zapraszam!
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 29-12-2012 20:14 |
|
Za mocna jest zieleń w pomocnych komentarzach. Oczy bolą. I, jeśli jest jeden po drugim zaznaczony jako pomocny, zlewają się w jeden komentarz, traci się linia rozdzielająca. Nie wiem jak innych, ale mnie to irytuje i przeszkadza.
.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Wiktor Orzel
Administrator
|
Dodane dnia 30-12-2012 11:12 |
|
poranna_kawa napisał: Za mocna jest zieleń w pomocnych komentarzach. Oczy bolą.
Spróbujemy przetestować jakąś łagodniejszą, mniej kolizyjną odmianę zieleni.
poranna_kawa napisał: I, jeśli jest jeden po drugim zaznaczony jako pomocny, zlewają się w jeden komentarz, traci się linia rozdzielająca.
Też to zauważyłem. Tutaj pewnie zastosujemy naprzemienną kolorystykę dwóch odcieni, ale to wszystko w nowym roku dopiero.
Tymczasem zdecydowałem się wyłączyć wysuwaną reklamą z lewej strony. Już dzisiaj powinna zniknąć z Portalu.
|
wiktororzel.pl
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Silvus
Użytkownik
|
Dodane dnia 30-12-2012 14:34 |
|
Jeśli chodzi o naprzemienną kolorystykę, to bym uważał (np. może osłabić wrażenie, że dwa odcienie dotyczą tego samego). Może raczej jakąś ramkę cieniutką dać? Ewentualnie tylko na dole - jeśli tak się da?
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 30-12-2012 15:11 |
|
O, to pocieszające :) Dzięki za odpowiedź.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Wiktor Orzel
Administrator
|
Dodane dnia 30-12-2012 15:16 |
|
Silvus napisał: Jeśli chodzi o naprzemienną kolorystykę, to bym uważał (np. może osłabić wrażenie, że dwa odcienie dotyczą tego samego). Może raczej jakąś ramkę cieniutką dać? Ewentualnie tylko na dole - jeśli tak się da
To raczej nie problem. Zobaczymy jak to w praniu wszystko będzie się prezentować i wybierzemy najbardziej optymalne rozwiązanie (rzeczywiście mieszanie dwóch kolorów zieleni może za bardzo namieszać w stonowanej kolorystyce Portalu).
|
wiktororzel.pl
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 07-01-2013 20:04 |
|
Mam jeszcze pytanie dotyczące komentarzy. Czasem jest tak, że piszę komentarz, ale czasem przed dodaniem jeszcze coś w nim poprawiam, dodaję cytat z tekstu na przykład. Cytat jednak nie wchodzi w miejscu ustawienia kursora, ale na koniec komentarza i trzeba go stamtąd wycinać i wklejać w miejsce, w którym miał być. Jak komentarz jest krótki, to pal sześć, ale przy dłuższym staje się to nieco uciążliwe. Da się z tym coś zrobić czy raczej nie ma szans?
I jeszcze druga sprawa. Komentarz można edytować do jakiegoś tam czasu. Kiedy ten czas mija nadal pojawia się komunikat:
Jako ostatni dodałeś/łaś komentarz do tego tekstu. Jeśli chcesz wprowadzić nową treść do komentarza, użyj przycisku edytuj.
Może powinien się w tym momencie pojawiać już inny komunikat, skoro przycisk edytowania znikł?
I jeszcze jedna rzecz. Kiedy cytuje się w poezji kilka wersów wszystko zbija się w jeden wers. Troszkę to irytujące jest, może da się z tym coś zrobić?
.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Wiktor Orzel
Administrator
|
Dodane dnia 07-01-2013 20:23 |
|
poranna_kawa napisał: Cytat jednak nie wchodzi w miejscu ustawienia kursora, ale na koniec komentarza i trzeba go stamtąd wycinać i wklejać w miejsce, w którym miał być.
Cytat wchodzi spację niżej od kursora. Dla mnie to rozwiązanie jest dość wygodne i przy okazji sprzyja temu, że komentarz jest czytelny, bo cytat jest dobrze wyszczególniony i odcięty od treści. Raczej nie będziemy tego zmieniać.
poranna_kawa napisał: I jeszcze druga sprawa. Komentarz można edytować do jakiegoś tam czasu. Kiedy ten czas mija nadal pojawia się komunikat:
Umieścimy odpowiedni komunikat.
poranna_kawa napisał: I jeszcze jedna rzecz. Kiedy cytuje się w poezji kilka wersów wszystko zbija się w jeden wers. Troszkę to irytujące jest, może da się z tym coś zrobić?
Jesteśmy chyba jedynym Portalem gdzie zastosowano takie wygodne cytowanie. To o co prosisz wymaga olbrzymiej programistycznej roboty (szybkie cytowanie jest pozbawione stylów html), na którą niestety teraz nie mamy czasu. Tutaj nic obiecać nie mogę
|
wiktororzel.pl
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 07-01-2013 20:37 |
|
Co do tego pierwszego, chyba nie zrozumieliśmy się ;-P
Chodzi o to, że dajmy na to, mam napisany cały komentarz, czytam go jeszcze, zanim kliknę magiczne "dodaj" i podczas czytania przychodzi mi jeszcze nowa myśl, którą zamierzam poprzeć cytatem z tekstu, którą chcę wrzucić gdzieś, powiedzmy w środku komentarza. Zostawiam kursor, w miejscu, w którym chcę dodać cytat, idę po cytat, a automat i tak wrzuca mi go nie w miejsce, gdzie był kursor, a na koniec komentarza.
Co do reszty i czytelności całkowicie się zgadzam ;-)
Cytowanie jest wygodne, to fakt. Zapytuję z czystej ciekawości. Dzięki za wyjaśnienie, że to kwestia programowania i to dość skomplikowanego. Codziennie się człowiek czegoś nowego uczy ;-)
.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Wiktor Orzel
Administrator
|
Dodane dnia 07-01-2013 20:46 |
|
poranna_kawa napisał: Co do tego pierwszego, chyba nie zrozumieliśmy się ;-P
Teraz rozumiem. Przekażę Twoje zgłoszenie, zobaczymy co się uda zrobić ;-)
|
wiktororzel.pl
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Silvus
Użytkownik
|
Dodane dnia 08-01-2013 13:14 |
|
Sagitarius napisał: poranna_kawa napisał: Cytat jednak nie wchodzi w miejscu ustawienia kursora, ale na koniec komentarza i trzeba go stamtąd wycinać i wklejać w miejsce, w którym miał być.
Cytat wchodzi spację niżej od kursora. Dla mnie to rozwiązanie jest dość wygodne i przy okazji sprzyja temu, że komentarz jest czytelny, bo cytat jest dobrze wyszczególniony i odcięty od treści. Raczej nie będziemy tego zmieniać.
( Enter niżej? )
Poranna, chodzi pewnie o to, że kursor ustawia się na końcu pola edycji - chyba, tak sądzę - kiedy je aktywujesz, tzn. wchodzisz w nie, po uprzednim np. aktywowaniu innego pola gdzie indziej (na tej samej czy innej stronie). Dokładnie jeszcze muszę to sprawdzić.
Sagitarius napisał: Jesteśmy chyba jedynym Portalem gdzie zastosowano takie wygodne cytowanie.
Jedynym? Ojej. Fajnie. A cytowanie rzeczywiście nie takie złe. (Choć przydałoby się oddzielić cytaty, mówiąc mimochodem, ale nie namawiam. )
Aha, jeszcze jedno: właśnie zauważyłem, że gdy kliknę w jakiś przycisk, i strona wymusi mi powtórne logowanie - i przejdę do strony logowania, co też jest miłe, że to nie główna, tylko oddzielna - to po zalogowaniu wyświetla mi się ta strona, która mnie przeniosła na stronę logowania. Super! Tak właśnie powinno wg mnie to wyglądać.
EDIT: Ee... właśnie zauważyłęm... podwójne cytaty świetnie działają.
Max:
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 08-01-2013 13:54 |
|
Silvus napisał: Poranna, chodzi pewnie o to, że kursor ustawia się na końcu pola edycji - chyba, tak sądzę - kiedy je aktywujesz, tzn. wchodzisz w nie, po uprzednim np. aktywowaniu innego pola gdzie indziej (na tej samej czy innej stronie). Dokładnie jeszcze muszę to sprawdzić.
Nie. Chodzi o to, że zanim przejdę do cytowania, ustawiam kursor w miejscu, gdzie ma ten cytat wpaść, a i tak wyrzuca mi go na koniec komentarza ;-)
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Silvus
Użytkownik
|
Dodane dnia 08-01-2013 17:11 |
|
Aa, to wybacz. Ciekawa sprawa. Nie bardzo to sobie wyobrażam, muszę sprawdzić.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 08-01-2013 17:30 |
|
Sprawdź, być może to tylko u mnie taki ewenement ;-)
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Silvus
Użytkownik
|
Dodane dnia 08-01-2013 23:20 |
|
Ech. Zastanowiłem się i klapa. Wyjaśni mi dokładnie, punkt po punkcie, co robisz, bo ciemny jestem.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Wiktor Orzel
Administrator
|
Dodane dnia 09-01-2013 00:15 |
|
Silvus napisał: EDIT: Ee... właśnie zauważyłęm... podwójne cytaty nie działają?
To może frytki do tego ?
@poranna_kawa - dostałem informację od Maxa, że modyfikacja jest możliwa do wykonania. Jak coś się ruszy dalej w tej sprawie, to napiszę w tym wątku
|
wiktororzel.pl
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 09-01-2013 16:49 |
|
Dzięki ;-)
Przed chwilką właśnie udało mi się odkryć takie coś:
http://screenshooter.net/5982299/pixkxhf
Jeśli się śledzi komentarze do tekstu, a tekst zostanie usunięty, nie znika to w profilu. Tak powinno być? Bo jeśli tak, to za jakiś czas taka pusta lista może się bardzo rozrosnąć. A w usunięty tekst nie da się wejść i zaznaczyć, że nie chce się już śledzić komentarzy. :-)
.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Wiktor Orzel
Administrator
|
Dodane dnia 09-01-2013 20:40 |
|
poranna_kawa napisał: Jeśli się śledzi komentarze do tekstu, a tekst zostanie usunięty, nie znika to w profilu. Tak powinno być? Bo jeśli tak, to za jakiś czas taka pusta lista może się bardzo rozrosnąć. A w usunięty tekst nie da się wejść i zaznaczyć, że nie chce się już śledzić komentarzy. :-)
Dzięki za zgłoszenie, załata(ło) się
|
wiktororzel.pl
|
|
Do góry |
|