Autor |
Witam serdecznie :)
|
Bernierdh
Użytkownik
|
Dodane dnia 30-12-2012 09:35 |
|
Witam Skrywam się pod nickiem bernierdh (który to pochodzi od Berniego Rhodenbarra, bohatera książek Lawrence'a Blocka), jestem z Warszawy i od bardzo długiego czasu przygotowuję się by zadebiutować na tym portalu Otóż, opowiadanie, które chciałem wysłać, skończyłem w mikołajki, problemem było jednak to, że przez parę tygodni głowiłem się nad tytułem (w końcu go wymyśliłem, niezbyt głęboki, czy oryginalny, ale zawsze) Mam zamiar więc je wkrótce wysłać.
Korzystając z okazji, chciałem zadać pewne pytanie: od ilu mniej więcej znaków zaczynają się "długie opowiadania"? Mój tekst zawiera ich około 75 000, zastanawiam się, czy zalicza się już do tej kategorii (nie chcę popełnić błędu przy zgłaszaniu opowiadania).
Z góry dziękuję i pozdrawiam
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Witam serdecznie :)
|
Esy Floresy
Redaktor
|
Dodane dnia 30-12-2012 12:27 |
|
Witaj, Berni (pozwoliłam sobie na skrót, bo tak mi wygodniej, mam nadzieję, że to Cię nie urazi) W sumie to ja siedzę w poezji nie w prozie, ale jak na mój gust 75000 znaków to bardzo dużo. Zdecydowanie kategoria 'długie opowiadanie' i moja rada jest też taka, żeby podzielić je jeszcze na mniejsze części, czym zwiększysz sobie szansę, że ktoś przeczyta. Zbyt długie opowiadania na jeden raz, to zwykle zbyt dużo, zwłaszcza, gdy wymagają korekty/uwag Proponuję, zajrzyj do tej kategorii na portalu i zobacz, ile średnio znaków mają zamieszczone tam teksty, to pozwoli Ci złapać pewnie jakąś perspektywę. Możesz też podpytać Redakcję prozy, zapewne coś podpowiedzą.
Tymczasem rozgość się, rozejrzyj a ja życzę udanego debiutu. Pozdrowienia!
|
Możemy być tylko tym kim jesteśmy, nikim więcej i nikim mniej.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Wiktor Orzel
Administrator
|
Dodane dnia 30-12-2012 12:34 |
|
Witaj Bernierdh!
Rozgość się u nas ;-) Co do opowiadania, to tak jak mówiła Esy, najlepiej jak podzielisz tekst na części i zaczniesz publikować we fragmentach. Najlepiej jak każdy odcinek zakończysz w ten sposób, żeby czytelnik wypatrywał kolejnej publikacji. Miałem dość długi tekst i dzięki takiemu zabiegowi udało mi się przyciągnąć sporą liczbę czytelników.
Miłego buszowania po portalu
|
wiktororzel.pl
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Silvus
Użytkownik
|
Dodane dnia 30-12-2012 14:35 |
|
Gruess dich!
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Bernierdh
Użytkownik
|
Dodane dnia 02-01-2013 10:05 |
|
@Esy Floresy - W żadnym wypadku, skrót mi bardzo odpowiada
W takiej sytuacji rzeczywiście podzielę opowiadanie na części. Nie będzie z tym problemu, bo i tak składa się z siedemnastu króciutkich rozdziałów.
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi
|
|
|
Do góry |
|