Autor |
Manga/Anime
|
Tyler Durden
Użytkownik
|
Dodane dnia 27-04-2008 10:36 |
|
Temat głównie o anime, jednak zachęcam również do dyskusji na temat mangi. Ja osobiście ledwo się z nią zetknąłem (parę lat temu kilka tomów Dragon Ball). Oglądałem ostatnio anime "Death Note". To jest coś!!! Genialna fabuła, ładna kreska, trzyma w napięciu. Postacie świetne. Polecam każdemu. W najbliższym czasie zamierzam kupić mangę. Została wydana przez naszą JP Fantastica. No to dalej, jak w temacie, założę się, że są tu jacyś fani tych klimatów
|
"It's only after you've lost everything that you're free to do anything."
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Manga/Anime
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 27-04-2008 14:36 |
|
Dragon Ball też mnie kiedyś intrygował i miałam sporą wiedzę na ten temat. Teraz niestety wszystko sie zmieniło, począwszy od rozwoju mangi i anime, aż po moją zmianę zainteresowań. Ale temat ciekawy, będę śledzić jego rozwój, może się czegos dowiem ciekawego.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Caroline
Użytkownik
|
Dodane dnia 27-04-2008 15:56 |
|
Oglądałam zarówno Dragon Ball jak i Death Note (choc niestety nie obejrzałam wszystkich odcinków, ale mam nadzieje ze niedługo mi się to uda). Death Note jest po prostu rewelacyjny jak dla mnie.
Jeśli chodzi o samą mangę - bardzo ją lubię. Sama często rysowałam, niestety było to bardzo dawno.
Z tego co sie orientuje są jeszcze inne podgatunki Anime czy Mangi, ale nie wiem niestety jakie.
|
"Bądź sobą, życie jest za krótkie żeby być kimś innym"
''Życie jest za krótkie żeby przeżywać ten sam dzień dwa razy''
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Tyler Durden
Użytkownik
|
Dodane dnia 27-04-2008 19:00 |
|
A widział ktoś anime Hellsing? Świetny klimat ma. Alucard to niesamowita postać.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 27-04-2008 19:27 |
|
Widzę, że Dragon Ball był bardzo popularny za naszych młodych lat.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
lina_91
Użytkownik
|
Dodane dnia 28-04-2008 14:15 |
|
Mange lubie, ale sama nie rysuje, bo poprostu nie umiem. Co do ogladania, to nie ogladalam ani Dragon Bulla, ani Pokemonow, ani niczego innego. Wole mange na papierze.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
DamianMorfeusz
Użytkownik
|
Dodane dnia 28-04-2008 20:25 |
|
W liceum dwóch kumpli kupowało tomy Dragon Ball, później Dragon Ball Z. Jeśli tom był już w kiosku, a chłopacy nie mieli kasy tego dnia, wykładałem za nich lub pożyczałem od ludzi Oni kolekcjonowali, kilka osób wokół pożyczało i czytało - na przerwach, na lekcjach, w autobusie, w domu. Zaczęło się szukanie filmów pełnometrażowych na kompa, no i tych odcinkowych też. Stare konie, a bajki oglądali Ale wciągała ta historia - śmieszna, prosta, o rozwoju siły, wytrwałości i stawaniu w obronie przyjaciół. I jeden godny uwagi fakt - walczyli, bo to kochali, walczyli dla radości walki i zmierzenia się z przeciwnikiem.
Gdyby tak każdy umiał w życiu robić - stawiać czoła przeciwnościom, będąc naładowanym pasją życia
|
"Najlepszym sposobem na przepowiadanie przyszłości jest jej tworzenie" - Peter Drucker
"Co ważniejsze dla sukcesu: talent czy pracowitość?
A co ważniejsze w rowerze: przednie czy tylne koło?" - George Bernard Shaw
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Tyler Durden
Użytkownik
|
Dodane dnia 29-04-2008 10:25 |
|
Widzę, że rekordy popularności bije Dragon Ball. No ja osobiście widziałem chyba wszystkie odcinki i filmy kinowe. I do tego byłem nawet w redakcji strony o DB. Mam nawet na dysku sporo odcinków.
Nie spodziewałem się akurat na ten temat takiej dyskusji. Jeśli chodzi o dzieciństwo, oglądałem jeszcze Tsubasę, nie ma to jak piłka nożna. Trochę Rycerzy Zodiaku, Slayers.
A wspomniany przeze mnie wcześniej Hellsing? Albo Cowboy Bebop? Widział ktoś?
Ja oglądałem bardzo dużo anime. I dlatego planuję w najbliższym czasie nadrobić jeśli chodzi o mangę, bo dobrze znać źródło. W wydawnictwie JP Fantastica znalazłem Death Note. Dobre może być też Heat.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
DamianMorfeusz
Użytkownik
|
Dodane dnia 04-08-2008 18:17 |
|
Hellsing? Fragmenty - kumpel polecił. I jeszcze coś o samurajach, ale straszna jatka, aż nudna - tylko się ciachają.
Z dragonków się wyleczyłem już dawno, ale czasem lubię sobie oglądnąć albo zagrać w jakąś gierkę
|
"Najlepszym sposobem na przepowiadanie przyszłości jest jej tworzenie" - Peter Drucker
"Co ważniejsze dla sukcesu: talent czy pracowitość?
A co ważniejsze w rowerze: przednie czy tylne koło?" - George Bernard Shaw
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
faith
Użytkownik
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Jack the Nipper
Użytkownik
|
Dodane dnia 05-08-2008 19:41 |
|
Dragon Ball to był kvlt 
Niezwykle podobał mi się też film "Spirited Away" (polskie tłumaczenie "W Krainie Bogów" .
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Apple
Użytkownik
|
Dodane dnia 06-08-2008 11:02 |
|
ja oglądałam Czarodziejka z Księżyca & Naruto z tymże Naruto tylko kilka odcinków.
|
"Jestem pyszałkiem. Egoistą. Uwielbiam poklask i lubię znajdować się w centrum uwagi. Pragnę chwały. Chcę, aby właśnie na mnie zależało Bogu i szatanowi. Chcę tego, chcę, chcę, chce, chcę.
Memnoch Diabeł
Zasady, zasady, zasady. Oni zawsze kończą, rozprawiając o zasadach. A ja kocham łamać wszelkie reguły, tak jak ludzie lubią rozbijać o ściany kominka szklanki, którymi wznieśli toast.
Opowieść o złodzieju ciał"
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Joachim
Użytkownik
|
Dodane dnia 06-08-2008 16:59 |
|
muszę się przyznać, że mam słabośc do Naruto...
|
Wiadomym jest mi, że masz lat blisko czterdzieści, wyglądasz na blisko trzydzieści, wyobrażasz sobie, że masz nieco ponad dwadzieścia, a postępujesz tak jakbyś miał niecałe dziesięć.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Apple
Użytkownik
|
Dodane dnia 06-08-2008 18:35 |
|
Naruto bardzo fajna bajka, mój chłopak ją ogląda ;D
|
"Jestem pyszałkiem. Egoistą. Uwielbiam poklask i lubię znajdować się w centrum uwagi. Pragnę chwały. Chcę, aby właśnie na mnie zależało Bogu i szatanowi. Chcę tego, chcę, chcę, chce, chcę.
Memnoch Diabeł
Zasady, zasady, zasady. Oni zawsze kończą, rozprawiając o zasadach. A ja kocham łamać wszelkie reguły, tak jak ludzie lubią rozbijać o ściany kominka szklanki, którymi wznieśli toast.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Joachim
Użytkownik
|
Dodane dnia 06-08-2008 18:39 |
|
a ile ma lat? :-p
właśnie usiłuję obejrzeć 156 odcinek, ale baje.pl nie działa jak trzeba ;-)
|
Wiadomym jest mi, że masz lat blisko czterdzieści, wyglądasz na blisko trzydzieści, wyobrażasz sobie, że masz nieco ponad dwadzieścia, a postępujesz tak jakbyś miał niecałe dziesięć.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 06-08-2008 18:41 |
|
Jeśli chodzi o mangę to dawno, dawno temu oglądałem Kapitana Tsubasę (w polskiej wersji "Kapitan Jastrząb" , teraz wszelkie wielkookie i tryskowo-kolorowo bajki wschodnie powodują u mnie grymas bólu na twarzy
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Joachim
Użytkownik
|
Dodane dnia 06-08-2008 18:53 |
|
ogląda się anime, a czyta mangę :-D
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 06-08-2008 18:59 |
|
Cytat: ogląda się anime, a czyta mangę :-D
a pali w piecu anime/manga - dla mnie jeden niestrawny pies, bo ze wschodu 
a Tsubasa też miał "komiks"
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Apple
Użytkownik
|
Dodane dnia 06-08-2008 21:31 |
|
Joaichm - 16, Pan ShiroTenshi to on
|
Memnoch Diabeł
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Joachim
Użytkownik
|
Dodane dnia 06-08-2008 21:42 |
|
zaczynam się za stary robić na shonen x-D
|
|
|
Do góry |
|