Klub WeSZołego SZampona!
Portal Pisarski » Z innej beczki » Luźne rozmowy
Autor
RE: Klub WeSZołego SZampona!
akacjowa agnes Użytkownik
Dodane dnia 04-04-2014 07:15
Panie Łabędziu, oczywiście jest pan przyjęty, lecz w związku z tajnym głosowaniem, jakie zarządził zarząd w celu nadania panu imienia powstał problem natury iście technicznej. Otóż wg naszych procedur kiedy głosowanie jest tajnie nikt nie zdradza swojego wyboru i dlatego czekamy teraz na poprawkę do poprawki poprawionej uchwały o odtajnieniu głosowania. A dokonać tego może sam Prezes nie wcześniej niż dwa tygodnie po głosowaniu, bo musi się najpierw sprawa uprawomocnić, bo nie można odtajniać czegoś, co nie jest uprawomocnione. Mam nadzieję, że wszystko wyjaśniłam.
Proszę zatem o jeszcze chwilę cierpliwości. Nasz Klub jest elitarny i przyjmujemy w pierwszej kolejności Wipów, którzy są już świadomi i utożsamieni ze swoimi wężowymi osobowościami.
Pozdrawiam dusząco
Anakonda Bonda
Jestem kudłata, łaciata i piegata, lecz koło pióra równo mi to lata ;)
Do góry
Autor
swistakos Użytkownik
Dodane dnia 04-04-2014 11:15
Podobno można przyśpieszyć procedurę przyjmowania.
A życie jak pijany zając mknie zygzakiem do przodu.
Do góry
Autor
empatia Użytkownik
Dziękuję za przyjęcie do klubu. Mogę tym z góry (znaczy prezesowi i vice) czyścić buty, bo jako Empatyczna Żmija mam za długi język i nie nadaję się do tajnych zadań. To tak informuję na wszelki wypadek. Mogę wiec donosić. Na przykład świeżą prasę z kiosku ;)
Do góry
Autor
Dobra Cobra Użytkownik
Dodane dnia 04-04-2014 13:45
Re: podobnio można przyśpieszyć procedurę przyjmowania - swistakos.

Ja też tak słyszałem.

Kopertkę się bierze, łąduje odpowiednią zawartość i idzie do sekretariatu. Wręcza się kawusię pani sekretarce, która dopuszcza do Prezesa (jeśli takowy akurat jest) a on w sposób budzący jak najmniej skojarzeń wyciąga rączkę po wcześniej przygotowaną przez nas ową kopertkę.

Najprostszy sposób.

Ale są też inne, które postanowił drążyć Pan Łabądź.

;)
Dobra Dobra - autor nieco surrealistycznych opowiadań - przez czysty życiowy przypadek realizuje w swojej twórczości motto: Życie stoi do każdego otworem. Ale nie do każdego tym samym.

Oficjalna strona DoCo - https://www.dobracobra.pl

Tam trzeba szukać Dobrej Cobry.

Zapraszam!
Do góry
Autor
swistakos Użytkownik
Dodane dnia 04-04-2014 17:03
A w kopercie najlepiej dać zdjęcie Prezesa. No Wice też można.;P
Do góry
Autor
pablovsky Użytkownik
Dodane dnia 04-04-2014 17:17
Zaraz, moment! Co jest, kurde?
Byłem na zebraniu dotyczącym przydziału kapusty kiszonej dla Klubu i już takie zamieszanie?!

Po kolei! Nie nerwowo drodzy moi Klubowicze. Pamiętajcie o zasadzie Klubu, która brzmi: Nie nerwowo.

Anakondo, świetna robota z tym tojtojem! Mam ostatnio częste potrzeby, więc w odosobnieniu sobie będę tam odpoczywał!
A ten pilot, toż to XXI wiek!

labedz - gdzieś Twoją deklarację zgubiłem, jak w tym tojtoju siedziałem, wybacz! Jako bracia - przyjmujemy Cię do nas z szeroko otwartymi ramionami. Na temat sióstr nie mogę się wypowiadać czy chcą tez szeroko, niech się same wypowiedzą śliczniutkie!
Od tej chwili zwiesz się w naszej wspólnocie Wężyk Kameralny. Nawet ładnie. Sprzeciwów brak!

DoCo, prezesie, ta Dorotka z DOLLYROTS, to całkiem miła dziewczynka. To nie ta sama, co siedziała pod Twoim stołem, gdy wygłaszałeś przemówienie dotyczące Ekologii Wtórnej na festynie pod Krzepicami? Yyy, miejsza z tym.

Empatyczna Żmijo! Będziesz donosić prasę?
Cudownie!
Wkrótce zaprenumeruję Misia, Świerszczyka i Płomyczka, będziesz doręczać do klubu w każdy poniedziałek po dwa egzemplarze.

A teraz z cyklu: "Nie dajmy umrzeć wspomnieniom":

Obowiązkowa lektura dla wszystkich braci i sióstr!

http://www.portal-pisarski.pl/czytaj/25383/cudowny-stoliczku-nakryj-sie
pablo pablovsky vel Zły Zaskroniec - człowiek o niewielu twarzach.
Redaktor naczelny kwartalnika "No czytaj mi, ciociu!"
Publicysta miesięcznika "Jak zostać gangsterem"
Prezes stowarzyszenia "Klub WeSZołego SZampona"
Do góry
Autor
ajw Użytkownik
Dodane dnia 04-04-2014 19:27
Co jest do jasnej niepospolitej? Chwilę mnie nie było, a już tylu członków? :) Myślałam, że słońce na oczy mi się rzuciło i widzę podwójnie, a to rozmnażają się jak króliki w kapeluszu. Jak to członki ;) Myślą tylko jak sie rozmnożyć i nie płacić alimentów. Skarbnika nam trzeba, żeby jednak zbierać na jakies becikowe.

Może prezesie kochany zamiast przydziałową kapustę brać, zamienić ją na sałatę? ;)
Do góry
Autor
labedz Użytkownik
Dodane dnia 04-04-2014 19:32
Cieszę się zatem niepomiernie - przejęty - z powodu przyjęcia, mam TIRa pysznych konfitur do spożycia w ramach kupnego. Z terminem przydatności, jak to się mówi, na wczoraj, ale zasadniczo dają radę.
Ku chwale ojczyzny!
Wolał umrzeć, niż dać się zabić.
Do góry
Autor
mike17 Użytkownik
Dodane dnia 04-04-2014 19:42
Mnie osobiście interesuje motyw Szampona/Szampana.
Jeśli pierwszy wchodzi w grę, czyż oznaczać ma to jakąś zbiorową inicjację w stylu grupowej ablucji tymże naszych szanownych czerepów, i co za tym idzie, jakieś wtajemniczenie, olśnienie, iluminację na maxa, hm, no jak tam z tym, bo może za chwilę dostąpimy boskich cech?

Szampan kojarzy mi się z wlewaniem go do gardła.
To też klawa opcja.
A więc na co się gotować?

A może szampon i szampan to jedno i to samo i co wtedy?

Sztywny Pyton pyta i kręci się wokół... świat, a my trzymamy twardo blat :)
Easy Rider from Nowhere a.k.a Sztywny Pyton, rzecznik Klubu WeSZołego Szampona
Do góry
Autor
pablovsky Użytkownik
Dodane dnia 04-04-2014 20:51
Szampan będzie się lać, Sztywny Pytonie, jak zorganizujemy Pierwsze Walne Zgromadzenie Delegatów Klubu!

Klub WeSZołego SZampona w zasadzie nie ma nic wspólnego z czerepem, sama nazwa ma zmylić potencjalnych wrogów naszej tajnej misji!

Tak więc gotuj się na wlewanie do gardzieli podczas Zgromadzenia Braci i Sióstr!

A teraz nius dnia:
Jak donosi prasa w Lubieńcu, niejaki Zachary Myszalski, tamtejszy wójt, został nakryty przez małżonkę podczas aktu płciowego z teściową.
Jak podaje redakcja, trwa śledztwo mające na celu wyjaśnić, czy wójt by w stanie wskazującym na spożycie miejscowego bimbru, ponieważ wiele na to wskazywało.
Po zatrzymaniu Myszalskiego, teściową i jej różaniec, pod nadzorem pracowników zakładu pogrzebowego, umieszczono z powrotem na miejscu pochówku.

To tyle.
Do góry
Autor
labedz Użytkownik
Dodane dnia 04-04-2014 21:30
Zły Zaskrońcu, odbierz telefon, jeśli łaska. Putin się do Ciebie dobija, proponując nam Krym, celem zorganizowania tam sobie siedziby i obozów szkoleniowych. Podobno, oferuje to z powodu posiadania węża w kieszeni, i myślę, że nie miał na myśli przyrodzenia.
Powiedziałem mu, że jest weekend, więc jesteś nieco zajęty, ma napisać więc maila.

A tak z rzeczy ważniejszych - inicjacyjne mycie głów nie jest chyba tak całkiem od czapy, bo są takie ilości szampana, przy których głowę należy mieć nie od parady.
A właśnie. Wiosna idzie, sezon parad. Zapewne niebawem paradować będą smutni neonaziści, tęczowi pederaści paradować też będą, być może także i feministki, a i pielgrzymki być może już się naciągają na listy, choć do oblegania Częstochowy jeszcze sporo czasu.
Więc pytanie mam - wężowa parada jakaś też się szykuje?
Wolał umrzeć, niż dać się zabić.
Do góry
Autor
swistakos Użytkownik
Dodane dnia 04-04-2014 21:34
Tak, przy monitorze komputera. ;)
Do góry
Autor
Dobra Cobra Użytkownik
Dodane dnia 04-04-2014 21:51
Mnie się wydaje, że podanie Łabędzia zaginęlo w tojtoju z nardziej prozaicznej przyczyny - zbrakło papieru toaletowego, huhihi.

Co do celebracji Ablucji Szamponem nalegam, żeby idbyła się w całkowitej ciemnicy. Wtedy Prezes pozna kto twardy, jak Roman Bratny, a kto cienias i posysa.

Napisało do mnie dziecko płci męskiej o imieniu Kazimierz:

"Droga dobra cobro (pisownia oryginalna)'
Co robić, bo się okazało, że rodzice przeszli zmianę płci i teraz tatuś jest mamusią a mamusia tatusiem? Jak ich traktować? Tak, jak przed zabiegiem (tulenie się z mamusią, dzikie harce i podchody z tatom) czy jednak odwrotnie?"

I cóz ja mogłem mu odpisać? Nie da się! Nijak! Bo obecne czasy stawiają przed młodymi straszne wymagania natury emocjonalnej. Tulić się z tatusiem? Toż to może podpadac pod paragrafy! Dziczenie się z mamusia? A jak coś więcej z tego wyjdzie i chłopiec dozna grzesznej erekcji, pierwszej być. Iże w swoim całym życiu? M m

Wójt posuwał tesciowa! Coś podobnego...

Renkloda rządzi, drogi Labedziu

DoCo
Dobra Dobra - autor nieco surrealistycznych opowiadań - przez czysty życiowy przypadek realizuje w swojej twórczości motto: Życie stoi do każdego otworem. Ale nie do każdego tym samym.

Zapraszam!
Do góry
Autor
pablovsky Użytkownik
Dodane dnia 04-04-2014 22:30
Droga Dobra Cobro, myślę, że nieco nieładnie postąpiłeś.
Kazimierz szczerze liczył na radę. Przemyśl na spokojnie i odpisz coś dziecku. Kaziu sam nie rozwiąże tego problemu a w naszym klubie zobaczył o!stoję!

Co do wujka wójta, to przeraził mnie. Że też takie rzeczy się wyprawia w Lubieńcu? Zboczeniec jakiś.

Wężyku Kameralny! Też nie postąpiłeś zbyt rozsądnie, żeby Przywódcy mojego mail'a podawać. Teraz Władimir spokoju nie da! Ale żeby obozy szkoleniowe na Krymie? Jakiś autobus tam jedzie?

Apropos Parady Wężowej.
Rada Nadzorcza Klubu mianuje Cię mooy drogi Kameralny na Głównego Organizatora Wszelkich Parad.

Elegancki, inteligenty chłopak jesteś, dobrze Ci z oczu patrzy, masz jaja, więc bądź tak łaskaw zająć się organizacją podobnych imprez.
Pamiętaj jednak o ważnej rzeczy, gdy już ogarniesz sprawy logistyczne.

Żeby nigdy na żadnym zlocie, czy paradzie nie zabrakło dla Naszych Członków parówek z musztardą na tackach z tektury!

To tyle.

p.s. DoCo, to ta Dorotka czy inna? Tak między nami!
Do góry
Autor
swistakos Użytkownik
Dodane dnia 04-04-2014 23:58
Krymynologię tu się uprawia.
Do góry
Autor
akacjowa agnes Użytkownik
Dodane dnia 05-04-2014 07:57
Gdzie? Jak? Kto? Kiedy? W naszym kochanym klubie?! Niemożliwe! Prezesowie nigdy, by na to nie pozwolili. Toż to uczciwoty najszczersze. Nawet jak trzeba pomataczyć lub skłamać, to walą prawdą między oczy aż się ciemno w gałach robi. Wiem coś o tym.
Jestem kudłata, łaciata i piegata, lecz koło pióra równo mi to lata ;)
Do góry
Autor
Dobra Cobra Użytkownik
Dodane dnia 05-04-2014 10:14
Nie wiem, czy to ta Dorotka, czy inna! Doprawdy tego nie wiem. M

Doprawdy, Kazimierz napisał do mnie a nie do Klubu, więc wiadomo. Zadaje, mały gnojek, zbyt dużo mądrych pytan. Taki mały dorosły, kurde, nie lubuę takich. Sądzę też, że w Klubie by do reszty oszalał, bo tu nie ma przebacz!

DoCo.

Zapraszam!
Do góry
Autor
swistakos Użytkownik
Dodane dnia 05-04-2014 12:10
I nie ma zlituj.
Do góry
Autor
pablovsky Użytkownik
Dodane dnia 05-04-2014 13:57
Ponieważ mam chwilę wolną, bo moczę nogi w misce, odpowiem na pewien list, który znalazłem na poczcie.

Napisała rano do mnie niejaka pani Leokadia. (wdowa, lat 77) Przytoczę fragment, bo nieco mnie zaintrygował.

"PANIE SZANOWNY ZŁYZASIE.
Ponieważ czuję się samotna, jak mąż odszedł, zakupiłam sobie na raty bez oprocentowania, najnowszy model laptopa firmy SAMSUNG.
Spędzam przy nim miło czas.
Spać nie mogę po nocach to i na tego czata zajrzę, tylu tam mądrych mężczyzn!
I takich nawet kochliwych.
Wczoraj jeden zapytał czy bym po kościele nie weszła do pokoju nastolatek i nie porozmawiała na temat miłości w formie cyberprzestrzennej.

Co ja tam głupia będę przez internet o przestrzeniach? Rozum już nie ten!
Ale nie o tym chciałam.

Zachęcona reklamą na słoikach z klopsikami i szamponie familijnym o zapachu dyni, zajrzałam do waszego Klubu.
Jesteście ludźmi na poziomie!

Przybieracie niezrozumiałe i zarazem elokwentne formy dialogów. Proszę mnie źle nie zrozumieć, panie ZłyZasie, ale czy Klub zrzesza również osoby niepełnosprawne, że się tak wyrażę, umysłowo?
Od razu pomyślałam, że mogłabym zapisać moją prawnuczkę!
Właśnie skończyła osiemnaście lat.
Biedne dziecko, gdy wraca z gimnazjum po lekcjach, przesiaduje godzinami w wannie i przeraźliwie jęczy.
To musi być dla niej niesamowicie przykre.
Pomyślałam, że gdyby wasz klub przyjął Stasię, mogłaby poczuć się swojsko i radośnie. Jest taka możliwość?

Z pozdrowieniami. Leokadia."

Tak, pani Leokadio. Proszę powiedzieć Staśce, że jak tylko wyjdzie z wanny - może do nas dołączyć. Również pozdrawiam.

Jak widzicie, bracia i siostry, mamy coraz więcej chętnych, powinniśmy być dumni.
Do góry
Autor
Dobra Cobra Użytkownik
Dodane dnia 05-04-2014 15:29
Tak, też kiedyś spotkałem taką jedną jęczącą nastolatkę. A może one teraz wszystkie jęczące?

W każdym razie na pewno trzeba przestrzec panią Leokadię ws celowego Starzenia Produktów.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Planowane_starzenie

Niebawem bowiem jej jedyna radość (oprócz wyjącej wnusi) może po prostu paść i będzie kiniec. Ja juz to przezyłem wobec mojego odtwarzacza dvd, gdzie był on padł, a ja gupi chcialem go naprawiać! Dopiero inteligentny technik w zurcie powiedzial, że to tak już jest i tego nie da się naprawic. Tzn się da, ale koszt naprawy będzie większy od ceny nowego urządzenia.

Od tej pory oglądam tylko palący się na posadzce ogień, który rozpalam sobie w domu. Jak dołożę mokrych gałązek, to mam poczucie przez gryzący dym, że oglądam telenowele. A jak podrzucę wierzbiny - jakbym oglądał wiadomości. Najlepsza jest buczyna - sprawia ona, że czuję, jak ym oglądał dobry dokument.

Do tej pory nie wiem, jakim drewnem wywołać filmy ze Stevenem Segalem...

DoCo

Zapraszam!
Do góry
  • Skocz do forum:
Polecane
ShoutBox
  • Miladora
  • 04/06/2025 15:22
  • Bardzo dziękuję, bo nie spodziewałam się wyróżnienia. :)
  • pociengiel
  • 28/05/2025 10:41
  • moskalik ciapatek a jak dowcipny buk Akbar! powie za rok dwa góra osiem posrają się muchy na jego głowie wcześniej da głos nieczyste prosię
  • pociengiel
  • 26/05/2025 14:18
  • co to z tym Conanem?
  • Miladora
  • 26/05/2025 12:59
  • Panie F. - Conan Ci uciekł. :)