Autor |
RE: Polecane/odradzane książki
|
Krzysztof Konrad
Użytkownik
|
Dodane dnia 15-07-2017 19:47 |
|
Zdecydowanie odradzam "Dextera" Jeffa Lindsaya. Skoncił tę powieść niesamowicie. Pierwszy raz widzę, by ekranizacja była lepsza od literackiego pierwowzoru. Polecam wszystko, co splodzil Thomas Harris.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
marcia1987
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-07-2017 19:46 |
|
Nie mogę przypomnieć sobie tytułu, a często odkładałam książki tej autorki jedną przeczytałam w całości i szukam innych ciekawych może coś znacie godnego polecenia Agathy Christie?
|
"Moje słowa lecą w górę, moje myśli pozostają na ziemi. Nie poparte myślą słowa nigdy nie wzniosą się do nieba. " W.Szekspir
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
mr.odysseus
Użytkownik
|
Dodane dnia 19-07-2017 23:28 |
|
Z A.Christie jest tak, że jak polubiłaś jedną książkę to polubisz resztę
Jak masz jakąś bibliotekę pod ręką to wypożyczaj cokolwiek jej autorstwa, nie zawiedziesz się.
|
"Poetry is a diary kept by a sea creature who lives on land and wishes he could fly." C. Sandburg
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 07-08-2017 12:25 |
|
Jeśli lubisz kryminały to polecam Gerritsen, Brown. świetnie pisze też Robin Cook, choć to bardziej thriller medyczny
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
0lga
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-02-2018 13:07 |
|
Uwielbiam książkę "Oskar i Pani Róża" i serdecznie ją polecam każdemu.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Paris9
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-01-2025 19:16 |
|
Krzysztof Konrad napisał: Zdecydowanie odradzam "Dextera" Jeffa Lindsaya. Skoncił tę powieść niesamowicie. Pierwszy raz widzę, by ekranizacja była lepsza od literackiego pierwowzoru. Polecam wszystko, co splodzil Thomas Harris.
Zgadzam się, że Harris to absolutny mistrz budowania napięcia i kreowania postaci. Co do "Dextera" – serial faktycznie robi robotę, ale książka ma swój specyficzny klimat, choć zakończenie faktycznie może trochę rozczarowywać.
|
|
|
Do góry |
|