Wiem, że nic nie wiem.
Autor
Wiem, że nic nie wiem.
mirek13 Użytkownik
Cześć i czołem. Wiek i związany z tym stosunek do diabelskich wynalazków pt. komputer i internet powodują, że nie umiem kompletnie poruszać się w środowisku portalu. Jak do ludzi pisać i w którym miejscu? Gdzie wejść, żeby coś zrobić? Jak poprawić te moje opowiadanka, pod kątem świetlanych porad użytkowników itp? Są jeszcze takie dinozaury na świecie! Nawet nie wiem co zrobić, by zachęcić do przeczytania moich "wyskrobków", jako że zależy mi na wielu opiniach. Potrzebne, aby ujawniać się dalej, albo zająć się hodowlą rybek. Nawet nie wiem jak "wypociny" poszły do was, bo kolega dokonał tej wysyłki. "O tempora, o mores!"- i umiejętności! Przypadkiem tu wszedłem i piszę, ale nie wiem nawet, czy będę umiał trafić ponownie i coś przeczytać. Sztukę maili w miarę posiadłem, ale to przednia linia moich umiejętności. Jakby co, to mirusek13@o2.pl. Z uszanowaniem- Siódmy cycek Godzilli.
Do góry
Autor
RE: Wiem, że nic nie wiem.
Silvus Użytkownik
Dodane dnia 23-08-2014 23:16
Hej, hej, nie wiem, czy odpowiesz tutaj, więc na wszelki wypadek napiszę jeszcze na mail. :)
Do góry
Autor
mirek13 Użytkownik
Silvus. Wiesz, że mam wstrząs anafilaktyczny i początki Perkinsona jak muszę poruszać się w tym środowisku. Musiałbyś skończyć oligofrenopedagogikę, żeby mi pomóc. Pytanie: czy mogę wykasować wcześniejszy swój tekst i wrzucić nowy, poprawiony. Zgodnie z poradami dokonałem zmian w sposób znaczący, ale zrobiłem to w pendrajwie, a nie w tekście portalowym. Nie mam tyle determinacji, żeby to powtórzyć.
Do góry
Autor
Silvus Użytkownik
Dodane dnia 29-08-2014 11:10
Raczej nie powinno się znacząco zmieniać tekstów, ewentualnie jeśli już, to nowszą wersję zamieść najpierw, a pod spodem dodaj tę wcześniejszą. To się w każdym razie sprawdza w przypadku wierszy, a długie opowiadania, takie jak twoje, to nie wiem. Hm, w mojej ocenie zamieszczanie dwóch wersji długich opowiadań nie byłoby czytelne.

Mówią o tym w każdym razie dwa punkty regulaminu (tu link: http://www.portal-pisarski.pl/regulamin):
Cytat:
2.4.2 Użytkownik może dowolnie modyfikować opublikowany tekst przy zachowaniu zasady podobieństwa do oryginału (zabronione jest podmienianie opublikowane tekstu na inny). W przypadku usunięcia całej treści utworu łącznie z tytułem, bądź pozostawienie tylko samego tytułu, redakcja zastrzega sobie prawo kasacji takiej pustej publikacji.

Cytat:
2.4.3 Opublikowany utwór można usunąć po siedmiu dniach od publikacji. Dopuszcza się usunięcie tekstu przed upłynięciem tego czasu. W tym celu trzeba się kontaktować z redaktorami.

Natomiast, jeśli są to poprawki takie, o jakich wspomniało dwoje komentujących twoje opowiadanie, wiktoria i amsa - poprawa interpunkcji, zmiana szyku pojedynczych zdań - to myślę, że spokojnie możesz zamienić tekst na nowy. :)
Do góry
Autor
mirek13 Użytkownik
Jak zwykle kłopoty techniczno- debilne. Gdzieś już pisałem, ale oczywiście nie mogę tego znaleźć. Do dupy z taką robotą. kiedyś świat był prostszy! Po prostu nie wiem jak usunąć stary tekst i wsadzić nowy!!!
Do góry
Autor
Silvus Użytkownik
Dodane dnia 31-08-2014 21:48
Ale spokojnie. :) Zawsze możesz spytać mnie, bądź na przykład kogoś w shoutboksie. Jeśli już masz otwarty tekst, to pod nim, jeszcze przed komentarzami masz panel z różnymi opcjami, i tam naciskasz "Edytuj tekst". A potem tak, jak dodawałeś: zaznaczasz tekst, kasujesz, wklejasz nowy. A potem "Zapisz zmiany".

A jeśli nie masz otwartego, to po prawej stronie strony jest panel z twoim awatarem, tam naciskasz "Moje artykuły", a potem znajdujesz tekst i naciskasz "Edytuj" z prawej jego strony. :)
Do góry
  • Skocz do forum:
Polecane
ShoutBox
  • Berele
  • 16/11/2024 11:56
  • Siema. Znalazłem strasznie fajną poetkę: [link] Co o niej sądzicie?
  • ajw
  • 01/11/2024 19:19
  • Miło Ciebie znów widzieć :)
  • Kushi
  • 31/10/2024 20:28
  • Lata mijają, a do tego miejsca ciągnie, aby wrócić chociaż na chwilę... może i wena wróci... dobrego wieczorku wszystkim zaczytanym :):)
  • Szymon K
  • 31/10/2024 06:56
  • Dziękuję, za zakwalifikowanie, moich szant ma komkurs. Może ktoś jeszcze się skusi, i coś napiszę.
  • Szymon K
  • 30/10/2024 12:35
  • Napisałem, szanty na konkurs, ale chciałem, jeszcze coś dodać. Można tak?
  • coca_monka
  • 18/10/2024 22:53
  • hej ;) już pędzę :) taka zabiegana jestem, że zapominam się promować ;)
  • Wiktor Orzel
  • 17/10/2024 08:39
  • Podeślij nam newsa o książce, wrzucimy na główną:)
  • coca_monka
  • 14/10/2024 19:33
  • "Czterolistne konie" wyszły na początku września, może nawet gdzieś się wam rzuciły pod oczy ;)
  • coca_monka
  • 14/10/2024 19:32
  • Bonjour a tout le monde :) Dawno mnie tu nie było! Pośpieszam z radosną informacją, że można mnie zakupić papierowo :)
  • mike17
  • 10/10/2024 18:52
  • Widzę, że portalowe życie wre. To piękne uczucie. Każdy komentarz jest bezcenny. Piszmy je, bo ktoś na nie czeka :)