Autor |
Cała ja
|
Nuntius
Użytkownik
|
Dodane dnia 07-07-2008 17:18 |
|
Powtarzam się z opisem mojej kruchej osobowości, bo właśnie zaczynam odyseję po świecie pisarskim. Proszę o przebaczenie
Na imię mam Monika, mieszkam w Piotrkowie Trybunalskim (do dziś zwołuję Trybunały Koronne w celu sprawdzenia, czy ktoś jeszcze pamięta, by nie przyjść). Mam 16 lat, chociaż po przebyciu sporego kawałka Wszechświata straciłam rachubę i mogę być nieco starsza. Rówieśnicy mnie nie rozumieją, bo jestem dziwna. Dlatego mam dziwnych znajomych, przyjaciół, a nawet dziwnego psa.
Lubię układać kamyki na mokrych schodach. Oprócz tego pochłania mnie czytanie (jedna historia zbyt mocno podziałała, bo właśnie zapętliłam się w fabułę i nie mogę wyjść), szczególnie fantastyki i dobrego science-fiction. Niestety, moje próby pisania kończą się tym, że nikt nie wyraża chęci pozostania w zdeformowanej rzeczywistości, brutalnie okraszoną ich słabostkami. Ale nie ustaję w staraniach, bo ludzie muszą wreszcie pogodzić się z tym, że inna nie będę (przynajmniej przez nadchodzący weekend).
Lubię również prowadzać się z łaciną, choć gramatyka wciąż jest dla mnie zagadkową częścią mojej oblubienicy. Uczę się w liceum, ale powinnam zbierać pomidory i śpiewać podczas wiosennego deszczu. Dobry film po ciężkim dniu wyprowadzi mnie czasem z ciekawej kwestii stawiania przecinka przed "że", by zauroczyć zagadkową fabułą i skomplikowanymi dialogami.
Zainteresowałam się działalnością Bractwa Rycerskiego i pragnę przyłączyć się do ludzi, którzy z pasją oddają się swojemu zajęciu - odtwarzaniem wieku XIV-XV, czyli schyłku średniowiecza (ale i tak sercem pozostaję przy wieku XIII, tylko nikomu nie mówcie).
Proszę o ostre oceny w przyszłości w wskazanie błędów, bo kształcenie warsztatu jest dla mnie ważne (a dla kogo nie ). Pozdrawiam wszystkich Użytkowników!
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Cała ja
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 07-07-2008 17:24 |
|
witamy serdecznie masz bardzo ciekawe zainteresowania, mam nadzieję, że podzielisz się z nami wiedzą i doświadczeniem na temat owych bractw
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Dominik
Użytkownik
|
Dodane dnia 07-07-2008 17:32 |
|
Witaj :-) wita Cię drugi dziwak .
|
"Każda Twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą" - Prentice Mulford
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 07-07-2008 17:35 |
|
dobrze jest być dziwakiem chyba każdy piszący trochę jest
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Wiktor Orzel
Administrator
|
Dodane dnia 07-07-2008 18:30 |
|
Oj, na pewno coś przeczytam. Sam lubię SF i czasem coś skrobnę w tych klimatach Witamy!
|
wiktororzel.pl
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
lina_91
Użytkownik
|
Dodane dnia 07-07-2008 18:47 |
|
Tutaj dużo dziwaków, i ja również
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
bosski_diabel
Użytkownik
|
Dodane dnia 07-07-2008 22:09 |
|
Wita Cię bosskie dziwactwo zwane diabłem ...kto płynie i szuka przystani to ją tu znajdzie.Powodzenia.
|
...jeśli chodzi o miłość jestem dachowcem
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Nuntius
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-07-2008 18:56 |
|
Ufff, jestem wreszcie przy komputerze... Dziękuję za ciepłe przywitanie
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Arkady
Użytkownik
|
Dodane dnia 11-07-2008 01:28 |
|
Macie rację, każdy piszący jest trochę dziwakiem, ale w pozytywnym tego słowa znaczenia. oprócz wierszy lubię sf, kiedyś nawet pisałem... może wrócę do tego... tu są dobre klimaty.
|
|
|
Do góry |
|