Cała ja
Portal Pisarski » Z innej beczki » Pokój przywitań
Autor
Cała ja
Nuntius Użytkownik
Dodane dnia 07-07-2008 17:18
Powtarzam się z opisem mojej kruchej osobowości, bo właśnie zaczynam odyseję po świecie pisarskim. Proszę o przebaczenie ;)

Na imię mam Monika, mieszkam w Piotrkowie Trybunalskim (do dziś zwołuję Trybunały Koronne w celu sprawdzenia, czy ktoś jeszcze pamięta, by nie przyjść). Mam 16 lat, chociaż po przebyciu sporego kawałka Wszechświata straciłam rachubę i mogę być nieco starsza. Rówieśnicy mnie nie rozumieją, bo jestem dziwna. Dlatego mam dziwnych znajomych, przyjaciół, a nawet dziwnego psa.

Lubię układać kamyki na mokrych schodach. Oprócz tego pochłania mnie czytanie (jedna historia zbyt mocno podziałała, bo właśnie zapętliłam się w fabułę i nie mogę wyjść), szczególnie fantastyki i dobrego science-fiction. Niestety, moje próby pisania kończą się tym, że nikt nie wyraża chęci pozostania w zdeformowanej rzeczywistości, brutalnie okraszoną ich słabostkami. Ale nie ustaję w staraniach, bo ludzie muszą wreszcie pogodzić się z tym, że inna nie będę (przynajmniej przez nadchodzący weekend).

Lubię również prowadzać się z łaciną, choć gramatyka wciąż jest dla mnie zagadkową częścią mojej oblubienicy. Uczę się w liceum, ale powinnam zbierać pomidory i śpiewać podczas wiosennego deszczu. Dobry film po ciężkim dniu wyprowadzi mnie czasem z ciekawej kwestii stawiania przecinka przed "że", by zauroczyć zagadkową fabułą i skomplikowanymi dialogami.

Zainteresowałam się działalnością Bractwa Rycerskiego i pragnę przyłączyć się do ludzi, którzy z pasją oddają się swojemu zajęciu - odtwarzaniem wieku XIV-XV, czyli schyłku średniowiecza (ale i tak sercem pozostaję przy wieku XIII, tylko nikomu nie mówcie).

Proszę o ostre oceny w przyszłości w wskazanie błędów, bo kształcenie warsztatu jest dla mnie ważne (a dla kogo nie ;)). Pozdrawiam wszystkich Użytkowników!
Do góry
Autor
RE: Cała ja
Usunięty Gość
Dodane dnia 07-07-2008 17:24
witamy serdecznie :) masz bardzo ciekawe zainteresowania, mam nadzieję, że podzielisz się z nami wiedzą i doświadczeniem na temat owych bractw :)
Do góry
Autor
Dominik Użytkownik
Dodane dnia 07-07-2008 17:32
Witaj :-) wita Cię drugi dziwak .
"Każda Twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą" - Prentice Mulford
Do góry
Autor
Usunięty Gość
Dodane dnia 07-07-2008 17:35
dobrze jest być dziwakiem :) chyba każdy piszący trochę jest ;)
Do góry
Autor
Wiktor Orzel Administrator
Dodane dnia 07-07-2008 18:30
Oj, na pewno coś przeczytam. Sam lubię SF i czasem coś skrobnę w tych klimatach :) Witamy!
wiktororzel.pl
Do góry
Autor
lina_91 Użytkownik
Tutaj dużo dziwaków, i ja również :)
Do góry
Numer GG
Autor
bosski_diabel Użytkownik
Dodane dnia 07-07-2008 22:09
Wita Cię bosskie dziwactwo zwane diabłem ...kto płynie i szuka przystani to ją tu znajdzie.Powodzenia. :)
...jeśli chodzi o miłość jestem dachowcem
Do góry
Autor
Nuntius Użytkownik
Dodane dnia 10-07-2008 18:56
Ufff, jestem wreszcie przy komputerze... Dziękuję za ciepłe przywitanie :)
Do góry
Autor
Arkady Użytkownik
Dodane dnia 11-07-2008 01:28
Macie rację, każdy piszący jest trochę dziwakiem, ale w pozytywnym tego słowa znaczenia. oprócz wierszy lubię sf, kiedyś nawet pisałem... może wrócę do tego... tu są dobre klimaty. B)
Do góry
  • Skocz do forum:
Polecane
ShoutBox
  • ajw
  • 20/08/2024 14:13
  • I ja pozdrawiam, Zbysiu :)
  • Zbigniew Szczypek
  • 12/08/2024 22:39
  • "Miałem sen, może i nie całkiem senny, zdało mi się, że zagasnął blask dzienny(...) Ziemia lodowata wisiała ślepa, pośród zaćmionego świata (...)Stało się niepotrzebnym, ciemność była wszędzie
  • Zbigniew Szczypek
  • 10/08/2024 19:12
  • Pozdrawiam wszystkich serdecznie, ciesząc się, że mogę do Was wrócić i że nadal tu jesteście - Zbyś ;-}
  • TakaJedna
  • 28/07/2024 16:41
  • Pozdrawiam niedzielnie!
  • Gramofon
  • 19/07/2024 19:56
  • Dziękuję bardzo Jago, a jakby ktoś nie chciał oglądać na facebooku to jest też już na youtube [link]
  • Jaaga
  • 19/07/2024 14:37
  • Powiem, Gramofon, że poeta jesteś pełną gębą i zaczynasz, jak nie przymierzając, Charles Bukowski, on też był listonoszem. Zrobił na mnie wrażenie zwłaszcza wiersz o dociskaniu. Pozdrawiam
  • Gramofon
  • 18/07/2024 17:51
  • Poproszę o feedback bo znajomi to wiadomo, poklepują po plecach :)
  • Jaaga
  • 18/07/2024 17:32
  • Gramofon, właśnie słucham jak czytasz.
  • Gramofon
  • 18/07/2024 16:44
  • siemanderrro. Jakby ktoś chciał posłuchać jak czytam wiersze i to przedpremierowo przy akompaniamencie gitary to zapraszam [link]
  • Jaaga
  • 18/07/2024 16:38
  • Zapraszam też do siebie, przygotowałam kilka nowych rzeczy, mam nadzieję, że się spodobają i porządnie je skomentujecie. Kształtuję się pod waszym okiem.