nieukończona powieść o niekreślonym bliżej gatunku
Autor
nieukończona powieść o niekreślonym bliżej gatunku
md5crypt Użytkownik
A więc tak, co by tu powiedzieć. Dawno, dawno temu, jakieś 3 lata temu zacząłem się wyżywać artystycznie, pisząc tekst pisany. Trochę zabrakło motywacji. Ktoś mnie kiedyś tam skrzyczał, bym zmieścił moją radość i dumę na forum. No cóż. Albo mnie komentarze ludzi zmotywują do dalszej twórczości, albo zniechęcą na dobre. Albo nikt nie odpiszę. Potęga internetu bawi, uczy i nie daje spać po nocach.

Jestem dyslektykiem, co gorsza informatykiem i matematykiem. A więc radzę się przygotować na sowich zamiast swoich, korki zamiast kroki i tym podobne. Mam też bardzo rzadki uraz psychiczny wywołany traumą z dzieciństwa uniemożliwiający mi poprawne używanie liter 'ę' oraz 'ą'. Napiszę na ten temat kiedyś pracę naukową.

Ciągle nie powiedziałem, o czym jest tekst. I nie powiem. Nie umiem. Obecnie jest go pięć rozdziałów dających łącznie 30 tysięcy słów. Jest to jakieś 80 standardowych książkowych stron, więc ani mało, ani dużo. Z góry ostrzegam, że natężenie błędów na ostatnich stronach może zrzucać z krzesła.

Ach tak, sam tekst. Wspominałem już, że jestem informatykiem? A więc:
* wersja online lubiąca smartphone'y oraz tablety: https://rawgit.com/md5crypt/.../index.html
* wersja pdf do druku: https://rawgit.com/md5crypt/.../deszcz-booklet.pdf
* 'naga' wersja bez formatownia (kliknąć zapisz jako i otworzyć wordem albo libre officem): https://rawgit.com/md5crypt/.../deszcz.html
* oraz strona projektu na serwisie github: https://github.com/md5crypt/deszcz

Nie mam pojęcia, czego się spodziewam, zamieszczając tutaj ten tekst. Może komuś spodoba się na tyle, że pomoże mi wymyślić dalszą część opowieści? Może komuś tak się nie spodoba, że znajdzie mój dom i obrzuci moje okna pomidorami? Może ktoś neutralny wskaże mi fragmenty naiwne, nielogiczne albo źle napisane, pozwalając tym mi je naprawić? Najbardziej chyba liczę na wskazówki co robię źle, a co dobrze, nad czym mam poćwiczyć a co zmienić. Albo czy mam sobie dać sobie święty spokój i dziękować Bogu, że umiem jeszcze programować.

mogę też się podzielić autorskimi skryptami składającymi tekst, użytych do wygenerowania plików pdf oraz wersji online na podstawie wersji 'nagiej'

howgh.
Do góry
Autor
RE: nieukończona powieść o niekreślonym bliżej gatunku
Heisenberg Użytkownik
Hej.
Osobiście nie mam nic przeciwko, żeby linki do Twojego tekstu siedziały sobie na forum, ale jeśli oczekujesz komentarzy, opinii, to może lepiej wyrzucić parę fragmentów normalnie na portal, przez zakładkę "dodaj tekst"?
What's changed, Jesse?
Do góry
Autor
RE: nieukończona powieść o niekreślonym bliżej gatunku
md5crypt Użytkownik
Dzięki, zrobiłem jak mówisz. Chciałem od razu tak zrobić, ale zobaczyłem dział na forum "Jesteś początkujący?" i wydał mi się bardziej adekwatny.
Do góry
  • Skocz do forum:
Polecane
ShoutBox
  • ajw
  • 01/11/2024 19:19
  • Miło Ciebie znów widzieć :)
  • Kushi
  • 31/10/2024 20:28
  • Lata mijają, a do tego miejsca ciągnie, aby wrócić chociaż na chwilę... może i wena wróci... dobrego wieczorku wszystkim zaczytanym :):)
  • Szymon K
  • 31/10/2024 06:56
  • Dziękuję, za zakwalifikowanie, moich szant ma komkurs. Może ktoś jeszcze się skusi, i coś napiszę.
  • Szymon K
  • 30/10/2024 12:35
  • Napisałem, szanty na konkurs, ale chciałem, jeszcze coś dodać. Można tak?
  • coca_monka
  • 18/10/2024 22:53
  • hej ;) już pędzę :) taka zabiegana jestem, że zapominam się promować ;)
  • Wiktor Orzel
  • 17/10/2024 08:39
  • Podeślij nam newsa o książce, wrzucimy na główną:)
  • coca_monka
  • 14/10/2024 19:33
  • "Czterolistne konie" wyszły na początku września, może nawet gdzieś się wam rzuciły pod oczy ;)
  • coca_monka
  • 14/10/2024 19:32
  • Bonjour a tout le monde :) Dawno mnie tu nie było! Pośpieszam z radosną informacją, że można mnie zakupić papierowo :)
  • mike17
  • 10/10/2024 18:52
  • Widzę, że portalowe życie wre. To piękne uczucie. Każdy komentarz jest bezcenny. Piszmy je, bo ktoś na nie czeka :)
  • Kazjuno
  • 08/10/2024 09:28
  • Dzięki Zbysiu, też Ciebie pozdrawiamy. Animujmy ruch oddolny, żeby przywrócić PP do życia.