Jeśli jesteś kierowcą - to jakim?
Autor
RE: Jeśli jesteś kierowcą - to jakim?
MarcinD Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2008 18:20
Niestety. Tylko potem jest taki efekt właśnie, że mając przed sobą mały kawałek w miarę dobrej drogi kierowcy chcą odreagować i potem latają po 200km/h i lepiej...
Do góry
Autor
Szejnis Użytkownik
Wiadomo przecież, ża taki stan dróg naraża kierowców na wypadki.
Marzenie o czymś nieprawdopodobnym ma swoją nazwę. Nazywamy je nadzieją.
Do góry
Autor
Arkady Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2008 20:37
Marzą Wam się porządne drogi? Przyjdą Chińczycy - zbudują, bo nasi dobrze to robią tylko za granicą... A szybkość... Ja często szaleję 200km/h , nieraz i więcej... Przyjemna zabawa i ... bez konsekwencji, bo na komputerze, ale dobre i to...B)
Do góry
Autor
WholeTruth Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2008 20:41
hehehe. i to jest wyjście z sytuacji. :p

ja uważam, że jest jedna zaleta takiego stanu polskich dróg. może już się do nich kierowcy przyzwyczaili, ale jaednak czasem nadal zwalniaja na 'wertepach' ;)
Nie byłem poetą.
Ta świadomość nie przyniosła ulgi, tylko wściekłość, że prawa ewolucji mogły wyposażyć jeden i ten sam umysł w taką wrażliwość i taką nieudolność.
J. Fowles
Do góry
Autor
Arkady Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2008 20:43
Proponuję nie robić dróg , tylko przesiąść się na terenówki... Byłby to ciekawy eksperyment... Chociaż rowery też sę dobre, a jak się piękni i cicho jeździ...B)
Do góry
Autor
WholeTruth Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2008 20:51
ja mam rower na codzięn. choć dziś wyjątkowo pół dnia spedziłam w autobusach..

czasem samochód jest bardziej praktyczniejszy i ogólnie jest lepszym rozwiązaniem niż rower np na dłuższych dystansach.. nawet terenowy ;)
Nie byłem poetą.
Ta świadomość nie przyniosła ulgi, tylko wściekłość, że prawa ewolucji mogły wyposażyć jeden i ten sam umysł w taką wrażliwość i taką nieudolność.
J. Fowles
Do góry
Autor
Arkady Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2008 20:54
Znam takich (takie) kórym marzy się taki samochód, byleby tylko nie był z tego nowy wątek do obrazu "Ania bezgłówka i jej terenówka"... chyba to angielski program humorystyczny...B)
Do góry
Autor
WholeTruth Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2008 20:59
o. o takim programi nie słyszałam :p

mi się nie marzy. ja wole maleństwo jakieś. takie w sam raz na miasto i na zakupy :D
Nie byłem poetą.
J. Fowles
Do góry
Autor
Arkady Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2008 21:03
Polecam Vw Lupo, Seata Arosę, Albo z najnowszych Fiata500, czy nowego Forda K. U nas już jeżdżą, tylko w "ubrankach"B)
Do góry
Autor
WholeTruth Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2008 21:08
heh. zanim ja pójde na prawko, to będą pewnie inne modele. może lepsze.. ;)
Nie byłem poetą.
J. Fowles
Do góry
Autor
Arkady Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2008 21:12
Zartujesz, moja siostrzenica jeździ od 5lat, a nie ma prawa jazdy... ( robi go w tej chwili)... W sobotę idę na urodziny 18... a później będzie strach na ulicach... żartowałem, już nieźle jeździ...B)
Moja "najlepsza koleżanka " ma "już" 8 lat... jest urocza... może kiedyś wrzucę jej zdjęcie...
Do góry
Autor
WholeTruth Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2008 21:17
ja też jeżdże. po lesie :p
tam tata pozwala mi spokojnie zasiadać przed kierownica. tak to mi nie wolno.. a ja w sumie nie chce. :p

wrzuć. nie przepadam za dziećmi, ale mogę się pogapić na kolejną znajomą znajomego. :p
Nie byłem poetą.
J. Fowles
Do góry
Autor
Arkady Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2008 21:24
Dzisiaj nie da rady... Muszę poszukać jedno takie fajne zdjęcie, bo takiego zrobić się już nie da... Ale postaram się...B)
Do góry
Autor
valdens Użytkownik
Dodane dnia 27-08-2008 11:44
MarcinD, takie lotnisko i takie szaleństwa na nim, to bardzo przydatna sprawa, naprawdę. Myślę, że każdego kierowcę powinno się wysyłać na takie szaleństwa obowiązkowo i tak ze 4 razy po kilka godzin, w różnych warunkach pogodowych (deszcz, śnieg...) Później nie są straszne i nie zaskakują poślizgi na prawdziwych szosach, a najgorsze co można zrobić przy poślizgu to hamować, wrzeszczeć i zamykać oczy. Tam się tego oduczysz i nauczysz jak sobie radzić z poślizgiem.
- Pływanie wyszczupla - powiedział wieloryb.
Do góry
Numer GG
Autor
MarcinD Użytkownik
Dodane dnia 27-08-2008 11:49
Żebyś wiedział! Właśnie dlatego ja już się nie mogę doczekać zimy, bo wiem, że sobie poszaleję na jakimś wielkim, pustym parkingu z poślizgami :).
Do góry
Autor
Arkady Użytkownik
Dodane dnia 09-01-2009 01:39
Marcinku, ja jestem już po" treningu", pewnie poradzę sobie z poślizgami na drodze, ale nigdy w życiu nie powiedziałbym o sobie, że jestem dobrym kierowcą... Taka opinia nie należy do mnie ( a jeżeli inni mówią, pomijam milczeniem, bo zawsze może być ten jeden głupi raz)... Oby nie...:mad:

Valduś masz rację. Ludzie nie są przygotowani na ekstremalne warunki i robią później głupoty... Najlepszą zasadą na drodze jest zasada ograniczonego zaufania... Nawet do samego siebie ( przecież też tylko jesteś człowiekiem (no, chyba że tak jak ja Osiołkiem):smilewinkgrin:
Trwaj tylko w słońcu, bo nic pięknego nie urośnie w ciemności.
Friedrich Schiller
Do góry
Autor
teresa481014 Użytkownik
Nie salej, nie szalej w przyszłym roku też będzie zimia - a Ty:confused:?
Wciąż jestem
Do góry
Numer GG
Autor
TomaszObluda Użytkownik
Dodane dnia 09-01-2009 10:57
Ja niestety nie posiadam własnego samochodu i rzadko jeżdżę. Dlatego też nie mogę powiedzieć, że jestem dobrym kierowcą. Praktyka przecież czyni mistrza ;) Nie jestem jednak złym kierowcą. Nikt na mnie jeszcze nie trąbił. Miałem jeden wypadek, z mojej winy,ale nie z braku umiejętności, lecz spowodowany nieuwagą i bezmyślnością. To był dawno i nie planuję następnych ;)
Do góry
Autor
Samuel Niemirowski Użytkownik
Dodane dnia 09-01-2009 11:04
Jak dostałem prawo jazdy - szybkim, niebezpiecznym i beznadziejnhym :D Później jednak stwierdziłem, że fiat UNO to nie jest najlepsza bryka na wyścigi :D a zginąć w takim to dopiero przykre... więc bardzo spokojnym ;)
"Nie będę zmieniał świata ani Zachodu. Podążą one ku swoim celom tak jak spadająca gwiazda. Ja będę jednak pracował i zmieniał się".
E. Wiechert

www.prozafotografii.blox.pl
Do góry
Numer GG
Autor
Usunięty Gość
Dodane dnia 09-01-2009 13:20
dzieci drogie, a nie żal Wam czasem czasu traconego na dyskusje o
)*( Maryni?
Do góry
  • Skocz do forum:
Polecane
ShoutBox
  • Kazjuno
  • 08/10/2024 09:28
  • Dzięki Zbysiu, też Ciebie pozdrawiamy. Animujmy ruch oddolny, żeby przywrócić PP do życia.
  • ajw
  • 07/10/2024 23:26
  • I ja pozdrawiam :) Zdrówka i samych serdeczności :)
  • Zbigniew Szczypek
  • 07/10/2024 21:36
  • Dar, AJW, Kazjumo - serdecznie Was pozdrawiam i dziękuję Dar za troskę - będzie dobrze! Wszystkich na PP pozdrawiam - nie poddawajcie się i wzajemnie odwiedzajcie, tak zbudujecie "swoją potęgę" ;-}
  • Dar
  • 22/09/2024 22:52
  • Zbyś Oława . Mam nadzieję, że będzie dobrze.
  • Wiktor Orzel
  • 18/09/2024 08:33
  • Dumanie, pisanie i komentowanie tekstów. ;)
  • TakaJedna
  • 16/09/2024 22:54
  • Jesień to najlepszy czas na podumanie.
  • mike17
  • 15/09/2024 19:48
  • Jak jesień nadchodzi, to najlepsza pora na zakochanie się :)
  • TakaJedna
  • 12/09/2024 22:05
  • Jak jesień idzie, to spać trzeba!
  • Wiktor Orzel
  • 11/09/2024 13:55
  • A co tutaj taka cisza, idzie jesień, budzimy się!
  • ajw
  • 20/08/2024 14:13
  • I ja pozdrawiam, Zbysiu :)