Autor |
RE: Jeśli jesteś kierowcą - to jakim?
|
MarcinD
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2008 18:20 |
|
Niestety. Tylko potem jest taki efekt właśnie, że mając przed sobą mały kawałek w miarę dobrej drogi kierowcy chcą odreagować i potem latają po 200km/h i lepiej...
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Szejnis
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2008 18:21 |
|
Wiadomo przecież, ża taki stan dróg naraża kierowców na wypadki.
|
Marzenie o czymś nieprawdopodobnym ma swoją nazwę. Nazywamy je nadzieją.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Arkady
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2008 20:37 |
|
Marzą Wam się porządne drogi? Przyjdą Chińczycy - zbudują, bo nasi dobrze to robią tylko za granicą... A szybkość... Ja często szaleję 200km/h , nieraz i więcej... Przyjemna zabawa i ... bez konsekwencji, bo na komputerze, ale dobre i to...
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
WholeTruth
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2008 20:41 |
|
hehehe. i to jest wyjście z sytuacji.
ja uważam, że jest jedna zaleta takiego stanu polskich dróg. może już się do nich kierowcy przyzwyczaili, ale jaednak czasem nadal zwalniaja na 'wertepach'
|
Nie byłem poetą.
Ta świadomość nie przyniosła ulgi, tylko wściekłość, że prawa ewolucji mogły wyposażyć jeden i ten sam umysł w taką wrażliwość i taką nieudolność.
J. Fowles
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Arkady
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2008 20:43 |
|
Proponuję nie robić dróg , tylko przesiąść się na terenówki... Byłby to ciekawy eksperyment... Chociaż rowery też sę dobre, a jak się piękni i cicho jeździ...
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
WholeTruth
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2008 20:51 |
|
ja mam rower na codzięn. choć dziś wyjątkowo pół dnia spedziłam w autobusach..
czasem samochód jest bardziej praktyczniejszy i ogólnie jest lepszym rozwiązaniem niż rower np na dłuższych dystansach.. nawet terenowy
|
Nie byłem poetą.
Ta świadomość nie przyniosła ulgi, tylko wściekłość, że prawa ewolucji mogły wyposażyć jeden i ten sam umysł w taką wrażliwość i taką nieudolność.
J. Fowles
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Arkady
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2008 20:54 |
|
Znam takich (takie) kórym marzy się taki samochód, byleby tylko nie był z tego nowy wątek do obrazu "Ania bezgłówka i jej terenówka"... chyba to angielski program humorystyczny...
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
WholeTruth
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2008 20:59 |
|
o. o takim programi nie słyszałam
mi się nie marzy. ja wole maleństwo jakieś. takie w sam raz na miasto i na zakupy
|
Nie byłem poetą.
J. Fowles
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Arkady
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2008 21:03 |
|
Polecam Vw Lupo, Seata Arosę, Albo z najnowszych Fiata500, czy nowego Forda K. U nas już jeżdżą, tylko w "ubrankach"
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
WholeTruth
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2008 21:08 |
|
heh. zanim ja pójde na prawko, to będą pewnie inne modele. może lepsze..
|
Nie byłem poetą.
J. Fowles
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Arkady
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2008 21:12 |
|
Zartujesz, moja siostrzenica jeździ od 5lat, a nie ma prawa jazdy... ( robi go w tej chwili)... W sobotę idę na urodziny 18... a później będzie strach na ulicach... żartowałem, już nieźle jeździ...
Moja "najlepsza koleżanka " ma "już" 8 lat... jest urocza... może kiedyś wrzucę jej zdjęcie...
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
WholeTruth
Użytkownik
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Arkady
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2008 21:24 |
|
Dzisiaj nie da rady... Muszę poszukać jedno takie fajne zdjęcie, bo takiego zrobić się już nie da... Ale postaram się...
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
valdens
Użytkownik
|
Dodane dnia 27-08-2008 11:44 |
|
MarcinD, takie lotnisko i takie szaleństwa na nim, to bardzo przydatna sprawa, naprawdę. Myślę, że każdego kierowcę powinno się wysyłać na takie szaleństwa obowiązkowo i tak ze 4 razy po kilka godzin, w różnych warunkach pogodowych (deszcz, śnieg...) Później nie są straszne i nie zaskakują poślizgi na prawdziwych szosach, a najgorsze co można zrobić przy poślizgu to hamować, wrzeszczeć i zamykać oczy. Tam się tego oduczysz i nauczysz jak sobie radzić z poślizgiem.
|
- Pływanie wyszczupla - powiedział wieloryb.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
MarcinD
Użytkownik
|
Dodane dnia 27-08-2008 11:49 |
|
Żebyś wiedział! Właśnie dlatego ja już się nie mogę doczekać zimy, bo wiem, że sobie poszaleję na jakimś wielkim, pustym parkingu z poślizgami .
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Arkady
Użytkownik
|
Dodane dnia 09-01-2009 01:39 |
|
Marcinku, ja jestem już po" treningu", pewnie poradzę sobie z poślizgami na drodze, ale nigdy w życiu nie powiedziałbym o sobie, że jestem dobrym kierowcą... Taka opinia nie należy do mnie ( a jeżeli inni mówią, pomijam milczeniem, bo zawsze może być ten jeden głupi raz)... Oby nie...
Valduś masz rację. Ludzie nie są przygotowani na ekstremalne warunki i robią później głupoty... Najlepszą zasadą na drodze jest zasada ograniczonego zaufania... Nawet do samego siebie ( przecież też tylko jesteś człowiekiem (no, chyba że tak jak ja Osiołkiem)
|
Trwaj tylko w słońcu, bo nic pięknego nie urośnie w ciemności.
Friedrich Schiller
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
teresa481014
Użytkownik
|
Dodane dnia 09-01-2009 10:47 |
|
Nie salej, nie szalej w przyszłym roku też będzie zimia - a Ty?
|
Wciąż jestem
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
TomaszObluda
Użytkownik
|
Dodane dnia 09-01-2009 10:57 |
|
Ja niestety nie posiadam własnego samochodu i rzadko jeżdżę. Dlatego też nie mogę powiedzieć, że jestem dobrym kierowcą. Praktyka przecież czyni mistrza Nie jestem jednak złym kierowcą. Nikt na mnie jeszcze nie trąbił. Miałem jeden wypadek, z mojej winy,ale nie z braku umiejętności, lecz spowodowany nieuwagą i bezmyślnością. To był dawno i nie planuję następnych
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Samuel Niemirowski
Użytkownik
|