Autor |
RE: Poznajemy się :)
|
Wiktor Orzel
Administrator
|
Dodane dnia 28-10-2015 17:05 |
|
akamodo napisał: A ja serdecznie
I ja również witam serdecznie.
|
wiktororzel.pl
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
chellsky
Użytkownik
|
Dodane dnia 29-10-2015 15:58 |
|
Witam!
Chciałem przywitać się swoim tekstem ( "Moja wakacyjna przygoda" ) i po jego publikacji włączyć się w komentowanie innych i w życie Portalu, ale z nieznanych powodów został po dwóch dniach usunięty, bez podania przyczyny. Chciałbym więc obok powitania zasięgnąć opinii innych użytkowników, czy jest to normalne, czy mam przejść nad tym do porządku dziennego i wysyłać kolejne teksty, czy próbować dowiedzieć się, kto i dlaczego usunął mój tekst?
Pozdrawiam wszystkich, którzy tak jak ja lubią to robić.
|
Homo sum: humani nil a me alienum puto. Vel me monere hoc vel percontari puta: rectum'st - ego ut faciam, non est - te ut deterream.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Heisenberg
Użytkownik
|
Dodane dnia 29-10-2015 16:11 |
|
chellsky - a to nie był przypadkiem tekst, do którego nie miałeś praw autorskich, co sam zresztą zauważyłeś w polu "od autora"?
Regulamin zabrania wstawiania nie swoich tekstów
|
What's changed, Jesse?
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
chellsky
Użytkownik
|
Dodane dnia 29-10-2015 16:14 |
|
Pole "Od autora" było częścią tekstu, taki zabieg stylistyczny. Często spotykany w literaturze i kinie ( patrz "Fargo" ). Ja jestem autorem tekstu, nie sądziłem, że mogą być co do tego wątpliwości.
|
Homo sum: humani nil a me alienum puto. Vel me monere hoc vel percontari puta: rectum'st - ego ut faciam, non est - te ut deterream.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Heisenberg
Użytkownik
|
Dodane dnia 29-10-2015 16:16 |
|
Pole "od autora" nie jest częścią tekstu. Nigdy. W tekście mówi narrator, w "od autora" autor.
|
What's changed, Jesse?
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
chellsky
Użytkownik
|
Dodane dnia 29-10-2015 16:28 |
|
Czy gdybym wobec tego umieścił wstęp umieszczony w polu "od autora" w tekście opowiadania, to tekst zostałby przywrócony? Nie mam nic przeciwko temu, żeby tak zrobić.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Heisenberg
Użytkownik
|
Dodane dnia 29-10-2015 16:47 |
|
Jasne, że tak. Prześlij tekst drugi raz
|
What's changed, Jesse?
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
chellsky
Użytkownik
|
Dodane dnia 29-10-2015 17:09 |
|
Gotowe, tym razem wstęp jest poniżej pola "od autora". Sam tekst wysyłam w niezmienionej postaci, więc mam nadzieję, że oszczędzi to niepotrzebnej ponownej pracy Redakcji.
Przy okazji dziękuję za szybką odpowiedź. Trochę szkoda, że nikt po skasowaniu nie powiedział mi, o co chodziło, bo sam z siebie bym na to nie wpadł, mimo że uczciwie studiowałem regulamin przed publikacją.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
minimalpkaa
Użytkownik
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
faith
Użytkownik
|
Dodane dnia 01-11-2015 21:35 |
|
Witaj Małpko
Świeże duszyczki są tu jak najbardziej mile widziane.
Czekamy na Twoje teksty. Piszesz prozę, poezję, czy próbujesz się w różnych dziedzinach?
|
Jest nas sosen w lesie wiele,
jeśli umiem to się z nimi rozdarciem dzielę.
Bywają sosny, co się wiatrom nie skłonią,
ale mój pień wiotki, wiatr zwykł kłaść go dłonią.
Lao Che
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Heisenberg
Użytkownik
|
Dodane dnia 01-11-2015 21:57 |
|
Cześć, świeża duszyczko
|
What's changed, Jesse?
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
minimalpkaa
Użytkownik
|
Dodane dnia 02-11-2015 11:27 |
|
Zdecydowanie lepiej się odnajduję w pisaniu prozy. Najbardziej lubianymi przeze mnie wątkami, które masowo pochłaniam w internecie, są te wywołujące dreszcze, w których powiewa grozą
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
surrender
Użytkownik
|
Dodane dnia 07-12-2015 23:49 |
|
Witam wszystkich (ostatni post sprzed miesiąca, mam nadzieję, że trafiłam gdzie trzeba).
Pisanie to jedno z moich bolesnych zainteresowań, których nie potrafię należycie pielęgnować. Nie mogąc się nazwać pisarką cierpię na brak weny twórczej, albo raczej coś co sprowadza się do: mam fantastyczny pomysł tylko wtedy gdy nie mam na czym pisać.
A dlaczego lubię pisać? Bo uwielbiam bawić się słowem, kluczyć między pojęciami, kaleczyć nadawaniem nowej formy i wyżywać się z dziką furią. No dobra, bez przesady .
Moje pierwsze wielkie dzieła nabazgrałam mając około ośmiu lat, na komputerze mam masę pozaczynanych tekstów napisanych dawno temu.
Tutaj trafiłam bo na co dzień zajmuję się czymś co z pisaniem nie ma nic wspólnego (proszę więc przymknąć czasem oko na rażące błędy, albo wypomnieć je wyrozumiale) i potrzebuję pewnej przeciwwagi. Słowo jest na tyle uniwersalne, że leży gdzieś po środku moich porozwalanych zainteresowań- o wszystkim bowiem, da się pisać i pisać trzeba. Poza tym potrzebuję czegoś by zająć myśli i okazać zaangażowanie.
Witam zatem i pozdrawiam
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
swistakos
Użytkownik
|
Dodane dnia 08-12-2015 19:18 |
|
Pozdrawiam także. A pisać każdy może.
|
A życie jak pijany zając mknie zygzakiem do przodu.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
minimalpkaa
Użytkownik
|
Dodane dnia 12-12-2015 22:12 |
|
Witaj Surrender Oby ta dzika furia dawała Ci impuls do pisania, dzielenia się z nami swoimi myślami. Dobrze trafiłaś. Ludzie na portalu są naprawdę pomocni i wiele można się tutaj nauczyć
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Silvus
Użytkownik
|
Dodane dnia 14-12-2015 18:52 |
|
Hej, minimalpkao!
Hej, surrender, kapitulacjo!
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
nowa18
Użytkownik
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
faith
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-12-2015 21:21 |
|
Witaj
nowa18 napisała: mam na koncie 259 książek przeczytanych w ciągu 13 miesięcy
Imponujący wynik, miałaś dłuższe wakacje, że starczało Ci czasu na pochłanianie takiej ilości książek?
Swoją drogą, wybrałaś świetny sposób ma obycie się z językiem. Publikuj, a z pewnością znajdzie się ktoś, kto posłuży dobra radą. Może też taki, który nie za bardzo lubi się z polszczyzną
Jest tu wiele osób, które mają już na swoim koncie wydane książki, także myślę, że trafiłaś pod dobry adres.
|
Lao Che
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
nowa18
Użytkownik
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
faith
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-12-2015 22:07 |
|
Świetnie! Naprawdę godne podziwu zacieńcie A cóż to za ulubiony typ książek?
nowa18 napisała: żaden rozdział nie ujrzy światła dziennego, za dużo od siebie wymagam
Jednym z podstawowych warunków doskonalenia się, jest wystawienie swoich prac na światło dziennie i poddanie się krytyce. Inaczej niewiele się nauczysz, nic nie wyniesiesz. To bardzo dobrze, że jesteś wobec siebie wymagająca, ale sama doskonale wiem, jak zbytnia surowość względem siebie potrafi być destrukcyjna.
Na tym portalu jest wiele debiutantów, jak i obytych już z publikowaniem autorów. Równaj w górę Kochana i ucz się od najlepszych, tych którzy mogą się z Tobą podzielić wiedzą i doświadczeniem. Nie bój się krytyki. Tę która ma za zadanie Cię obrazić, po prostu się nie przejmuj, a konstruktywną przyjmuj głęboko do serca i rozumu wyciągając z niej wnioski.
To naprawdę najlepszy sposób. Nie chowaj się do szuflady i nie otaczaj fałszywymi pochlebcami, bo to zatrzymuje w miejscu.
Odważ się i pokaż nam coś swojego!
|
Lao Che
|
|
Do góry |
|