Autor |
pomoc w "tworzeniu"
|
HUHU95
Użytkownik
|
Dodane dnia 29-09-2017 00:02 |
|
Witam,
Mam na imię Zbyszek i chcę dla swojej dziewczyny zrobić coś ... czego nigdy w życiu nie robiłem ... jak nazwa tematu wskazuje to stworzyć wiersz. Może nie jakiś długi czy nawet dobry po prostu szczery żeby był ( bo taki jestem ), ale bym prosił żeby ktoś pomógł mi skeić wiersz albo przynajmniej dał mi jakis poczatek ( 2 wersy ), bo nie potrafie sam zaczac wiersza ... potem moze popłynę xD
Jaka Ona jest:
Ania, niska, ułoźona, pracowita, kelnerka, niebieskie oczy, dzięki niej jej chce byc lepszy, dzieki niej poczułem nieznane mi uczucia, akceptuje mnie jaki jestem i "naucza zycia", jest pierwszą dziewczyną w moim życiu, którą traktuje na poważnie, jest wredna ( w dobrym znaczeniu ), nie obraża sie o byle co, zazwyczaj ma racje, przynosi szczescie, a ja pecha ...
nasze powiedzenia:
zwal jak zwal
huhu ( czyli huczenie sowy kojarzy nam sie jakby ktos mnie wołał huhu - zbychu xD )
kurwa zbychu
o patrz kur.. sarna xD ( to byl krolik )
nie marudze
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: pomoc w "tworzeniu"
|
Gramofon
Użytkownik
|
Dodane dnia 29-09-2017 06:09 |
|
a ile płacisz?
|
https://www.facebook.com/geopoeta/
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Silvus
Użytkownik
|
Dodane dnia 30-09-2017 00:22 |
|
Gramofon napisał: a ile płacisz?
@Gramofonie.
@Zbyszku, jeśli ciężko ci przychodzi tworzenie poezji, to może zastanów się chwilę dłużej, czy warto iść w tę stronę, nawet ten jeden raz. Aczkolwiek domyślam się, że wiele osób po prostu lubi wiersze (w tym ja) niezależnie od tego, czy pisze je wyjadacz, czy amator.
Jjedyna pomoc, jaka przychodzi mi do głowy z mojej strony, to sugestia tematów. O czym może być wiersz dla dziewczyny? Z moich doświadczeń... są niewielkie, ale w zasadzie... o wszystkim. A ściślej: o wielu rzeczach zwyczajnych, tylko wypowiedzianych (lub napisanych) w poetycznym tonie. Może wystarczyłaby zwykła bajka z ładnym morałem? Jak ktoś potrafi rymować (w kwestii formy zobacz na przykład temat http://www.portal-pisarski.pl/forum/temat/1088/altanka-kolysanka-czyli-portalowy-dekameron-i-nie-tylko/post:207351#207351 na naszym forum).
PS. Może być też utwór o tym, że nie potrafisz pisać wierszy (to nie ironia), ale według mnie też koniecznie rymowany. Z białych wierszy... ja wiem... o jakiejś może codziennej sytuacji, w której znalazłeś się z nią (lub, co chyba trudniejsze, dopiero się znajdziesz).
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Gramofon
Użytkownik
|
Dodane dnia 30-09-2017 09:07 |
|
Silvus nie krzyw sie, bo Ci tak zostanie
|
https://www.facebook.com/geopoeta/
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
trawa1965
Użytkownik
|
Dodane dnia 30-09-2017 17:55 |
|
Masz oczywiście rację, Ekszyn. Przedobrzyłem. Dlatego do PAN-u wyślę okrojoną wersję mojej teorii, bez wątków biblijnych.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 30-09-2017 21:17 |
|
trawa1965 napisał: Masz oczywiście rację, Ekszyn. Przedobrzyłem. Dlatego do PAN-u wyślę okrojoną wersję mojej teorii, bez wątków biblijnych.
No, lepiej trzymać się swojej dziedziny. Życzę powodzenia.
|
|
|
Do góry |
|