nulli_secunda
Użytkownik
|
Dodane dnia 14-04-2020 22:14 |
|
Fajnie, że tu trafiłam, miło mi będzie Was wszystkich poznać
Jestem bibliotekarką z Łodzi, całkiem optymistyczną i pogodną w tych nielicznych momentach, gdy nie jestem akurat zrozpaczona i ponura.
Czytam głównie kryminały i thrillery w poszukiwaniu intrygi idealnej, ale wątpię, żebym ją kiedykolwiek znalazła. Nie gardzę też dobrą fantastyką (raczej s-f niż fantasy) oraz reportażem.
Lubię zakręcone pomysły, czarny humor, absurd, niejednoznaczność i zakończenia otwarte.
A poza tym drzwi, pancerniki i beton.
Interesuję się mordercami.
Piszę niemal wyłącznie prozę, są to zwykle teksty długie i niezbyt wygodne do czytania na forach czy portalach.
Jestem tu po to, by nauczyć się być trochę mniej sobą (w literackim sensie) i popracować nad poezją oraz krótszymi formami prozatorskimi. Ostatni wiersz napisałam ponad dekadę temu i nie było to bynajmniej arcydzieło, ale chyba jestem gotowa przełknąć urażoną dumę i spróbować jeszcze raz. Także nie sądzę, by każdy pomysł trzeba było rozwijać w tekst na kilkadziesiąt tysięcy słów, a tak się niestety kończą wszystkie moje próby napisania opowiadania - chyba czas najwyższy coś z tym zrobić.
Piszę od lat, ale nigdy nie podchodziłam do tego poważnie i nie przejmowałam się szczególnie samodyscypliną, więc czuję się w tej chwili odrobinę tak, jakbym zaczynała zupełnie od nowa.
Jeśli chodzi o tematykę, poruszam się w różnych odmianach fantastyki, chętnie też biorę na warsztat kryminał czy thriller. Nie potrafię pisać wątków romantycznych. Może się jeszcze kiedyś nauczę.
Pozdrawiam wszystkich, liczę na Waszą pomoc i życzliwość
|
'- So we don't have cause of death?
- Rhubarb!
- The victim was killed by rhubarb?
- Approximately ten kilos.'
|
|
Wiktor Orzel
Administrator
|
Dodane dnia 15-04-2020 09:17 |
|
Cześć! Fajnie, że do nas trafiłaś. To jedno z lepszych miejsc, żeby rozwinąć swój literacki warsztat.
|
wiktororzel.pl
|
|