Przypominanie się w wydawnictwie
Portal Pisarski » Książki i Filmy » Wydawnictwa
Autor
Przypominanie się w wydawnictwie
kirs Użytkownik
Drodzy pisarze, jak myślicie - czy jest sens przypominania się wydawnictwu o wysłanej propozycji wydawniczej? Wysłałam większość w sierpniu, pare we wrześniu. Czy dopytywanje jest w tzw ”dobrym tonie”, czy lepiej czekać cierpliwie?
Do góry
Autor
RE: Przypominanie się w wydawnictwie
litwinka Użytkownik
Zależnie od wydawnictwa. Duże czas rozpatrywania pozycji mają od 3 do 6 miesięcy (a przez święta może się to przedłużyć) albo nawet od 6 do 12 (Zysk jeśli dobrze pamiętam). Większość tak czy inaczej daje znać, lub informuje na stronie, że milczenie oznacza odmowę. Wiem, że oczekiwanie jest udręką, ale radzę Ci dać im jeszcze chwilę i odezwać się np. w połowie stycznia, jak ogarną pogrudniowy bałagan Co ci szkodzi?
Zobacz sobie najlepiej tę stronę
https://novaeres.pl/jak-wydac-ksiazke

Są tutaj opisane modele wydania książek.
Do góry
Autor
Wiktor Orzel Administrator
Dodane dnia 03-02-2023 11:44
Najpierw dobrze jest sprawdzić, jaki był deklarowany czas oczekiwania przez wydawnictwo. Jeśli ten czas minął, to dobrze się przypomnieć, jest spora szansa, że mail nie został nawet przez nikogo przeczytany, został niezauważony.
wiktororzel.pl
Do góry
Autor
Berserkerka Użytkownik
Dodane dnia 07-01-2024 07:26
Ja kiedyś dzwoniłam albo pisałam maile, żeby zapytać czy jest decyzja, ale w większości przypadków słyszałam formułkę "czytamy wszystkie teksty, proszę się martwić, jeśli w takim a takim czasie nie będzie odpowiedzi to znaczy, że nie jesteśmy zainteresowani". Na następny raz pamiętaj, żeby nie wysyłać w wakacje, to nie jest najlepszy czas, bo wtedy dużo ludzi jest na urlopach i wydawnictwa zwalniają.
Istnieje teoria, że jeśli ktoś kiedyś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat, to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.

Istnieje także teoria, że już dawno tak się stało.
Do góry
  • Skocz do forum:
Polecane
ShoutBox
  • ajw
  • 01/11/2024 19:19
  • Miło Ciebie znów widzieć :)
  • Kushi
  • 31/10/2024 20:28
  • Lata mijają, a do tego miejsca ciągnie, aby wrócić chociaż na chwilę... może i wena wróci... dobrego wieczorku wszystkim zaczytanym :):)
  • Szymon K
  • 31/10/2024 06:56
  • Dziękuję, za zakwalifikowanie, moich szant ma komkurs. Może ktoś jeszcze się skusi, i coś napiszę.
  • Szymon K
  • 30/10/2024 12:35
  • Napisałem, szanty na konkurs, ale chciałem, jeszcze coś dodać. Można tak?
  • coca_monka
  • 18/10/2024 22:53
  • hej ;) już pędzę :) taka zabiegana jestem, że zapominam się promować ;)
  • Wiktor Orzel
  • 17/10/2024 08:39
  • Podeślij nam newsa o książce, wrzucimy na główną:)
  • coca_monka
  • 14/10/2024 19:33
  • "Czterolistne konie" wyszły na początku września, może nawet gdzieś się wam rzuciły pod oczy ;)
  • coca_monka
  • 14/10/2024 19:32
  • Bonjour a tout le monde :) Dawno mnie tu nie było! Pośpieszam z radosną informacją, że można mnie zakupić papierowo :)
  • mike17
  • 10/10/2024 18:52
  • Widzę, że portalowe życie wre. To piękne uczucie. Każdy komentarz jest bezcenny. Piszmy je, bo ktoś na nie czeka :)
  • Kazjuno
  • 08/10/2024 09:28
  • Dzięki Zbysiu, też Ciebie pozdrawiamy. Animujmy ruch oddolny, żeby przywrócić PP do życia.