| Autor |
Zlot na 20 urodziny Portalu Pisarskiego – 4 kwietnia 2026
|
Wiktor Orzel
Administrator
|
| Dodane dnia 14-11-2025 20:07 |
|
Kochani,
wielkimi krokami zbliża się 20-lecie istnienia Portalu Pisarskiego. Mieliśmy swoje pięć minut, mieliśmy wzloty i upadki, może i nie jesteśmy wielkim komercyjnym molochem, który produkuje na zamówienie osoby pisarskie, które potem piszą bestsellery, ale nadal staramy się być całkiem sympatycznym miejscem, gdzie można podszkolić warsztat, poznać ciekawych ludzi, a czasem nawet wydać potem książkę w jakimś wydawnictwie, takich historii też mamy całkiem sporo.
20 lat to jest kupa czasu, którą trudno mi w ogóle objąć rozumem, jak zakładałem Portal, to miałem szesnaście lat i moim paliwem był entuzjazm i chałupnicza wiedza odnośnie tego, jak konstruuje się strony internetowe. Fascynowało mnie to, że tym entuzjazmem udało mi się zarazić tyle osób, że doszło do wielu realnych spotkań, rozmów i twórczego fermentu, z którego wyszło wiele dobrego. Mam dziwne wrażenie, że najlepsze lata Portal ma, mimo wszystko przed sobą. Wszyscy jesteśmy już (chyba) zmęczeni mediami społecznościowymi, szukamy prawdziwych relacji, a nie tylko pustych reakcji, z których nic nie wynika. Mam więc nadzieje, że zlot na nasze 20-lecie będzie symbolicznym nowym otwarciem.
Jako ciało redaktorskie planujemy różne atrakcje towarzyszące, ale najważniejszą z nich jest zlot Portalu w Krakowie, który odbędzie się 4 kwietnia 2026 roku. Miasto też jest nieprzypadkowe, bo pierwsze spotkanie miało miejsce właśnie w Krakowie, więc historia zatacza koło.
Rezerwujcie już teraz kalendarze, umawiajcie opiekę nad dziećmi, a jeśli trzeba – bierzcie urlopy na ten weekend. Będę wdzięczny za wcześniejsze zgłaszanie się w tym wątku, później zostanie utworzone też wydarzenie na FB.
Informacje dot. rezerwacji miejsca podam w późniejszym terminie, będzie ono też poniekąd wypadkową tego, ile osób zadeklaruje swój udział.
Zlot na 20-lecie istnienia Portalu Pisarskiego w Krakowie, 4 kwietnia 2026
lista obecności
1. Wiktor Orzeł
2. Miladora
3. .....
Wpisujcie koniecznie swoją obecność w tym wątku!
|
| wiktororzel.pl
|
|
| Autor |
RE: Zlot na 20 urodziny Portalu Pisarskiego – 4 kwietnia 2026
|
Miladora
Użytkownik
|
| Dodane dnia 15-11-2025 19:03 |
|
Wielkie gratulacje dla Portalu - dla Ojca-Założyciela, Adminów i Użytkowników. 
Wiktorze - zawsze byłeś świetnym Szefem, więc liczę, że PP będzie istnieć jeszcze przez wiele lat.
To jedyne takie miejsce, gdzie czuję się jak w domu.
Dlatego - jeżeli nic nie stanie na przeszkodzie - przyjdę wypić z Wami lampkę szampana (albo cokolwiek). 
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
|
| Zawsze tkwi we mnie coś, co nie przestaje się uśmiechać (Romain Gary).
|
|
| Autor |
RE: Zlot na 20 urodziny Portalu Pisarskiego – 4 kwietnia 2026
|
Wiktor Orzel
Administrator
|
| Dodane dnia 17-11-2025 09:33 |
|
Miladora napisała: Wielkie gratulacje dla Portalu - dla Ojca-Założyciela, Adminów i Użytkowników.
Największe gratulacje należą się Wam, że tutaj dalej zaglądacie, ale dziękuję za miłe słowo!
Uzupełniam listę obecności:
1. Wiktor Orzeł
2. Miladora
3. .....
|
| wiktororzel.pl
|
|