Autor |
Piosenki "na rurkę" ;)))
|
KenG
Użytkownik
|
Dodane dnia 15-11-2008 19:58 |
|
Są czasem takie piosenki, które powodują, że krew zaczyna szybciej krążyć nam w żyłach. A konkretnie chodzi mi o piosenki podniecające Czasem taką gdzieś usłyszę i od razu nasuwają mi się kosmate myśli... Oczyma wyobraźni widzę seksowne kobiety tańczące przy rurce i ciemną salę klubu wypełnioną spoconymi, wyginającymi się w zmysłowym tańcu ciałami Też tak macie? W moim przypadku to najczęściej piosenki w "cięższych klimatach", a nie "zmysłowe" utwory na przykład Dody, ale co kto lubi Czasem mogę też wygrzebać coś innego.
Moje piosenki "na rurkę" :
http://www.wrzuta.pl/audio/.../ydP6f4fNES/ Nine Inch Nails - Closer
http://beatha69.wrzuta.pl/audio/.../e2ugurcElW/ Covenant - Stalker (goth mix) (dzisiaj to odkryłam, choć trochę mnie przeraziło, że takie cóś mi się spodobało )
http://pl.youtube.com/watch?v=6dW6aNAZGTM Kredki
http://nikap.wrzuta.pl/audio/.../deftones_-_my_own_summer Mówcie co chcecie, ale ta piosenka najbardziej mnie nakręca
|
"Boże! Proszę, daj mi siłę, abym pogodził się z tym, czego zmienić nie mogę; odwagę, abym zmienił to, co zmienić mogę i mądrość, abym potrafił odróżnić jedno od drugiego." <Reinhold Niebuhr>
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Piosenki "na rurkę" ;)))
|
Samuel Niemirowski
Użytkownik
|
Dodane dnia 15-11-2008 20:03 |
|
Fajne masz zainteresowania :-)))
|
"Nie będę zmieniał świata ani Zachodu. Podążą one ku swoim celom tak jak spadająca gwiazda. Ja będę jednak pracował i zmieniał się".
E. Wiechert
www.prozafotografii.blox.pl
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
KenG
Użytkownik
|
Dodane dnia 15-11-2008 20:24 |
|
A powiedz mi kogo nie interesuje "kosmatość"?
|
"Boże! Proszę, daj mi siłę, abym pogodził się z tym, czego zmienić nie mogę; odwagę, abym zmienił to, co zmienić mogę i mądrość, abym potrafił odróżnić jedno od drugiego." <Reinhold Niebuhr>
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
SzalonaJulka
Użytkownik
|
Dodane dnia 15-11-2008 20:43 |
|
łoł co za temat w moim przypadku to takie, które mi się z czymś (z kimś) kojarzą - niekoniecznie podniecające same w sobie
np. "Jesienne deprecha" Tymańskiego
|
nikt nie reklamował
szczęścia jak podpasek
jesteś tego warta
(ja)
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
pw
Użytkownik
|
Dodane dnia 15-11-2008 20:48 |
|
zdecydowanie coś z agresywnym saksofonem, jest taki jeden ognisty numer w soundtracku do Larrego 7
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
valdens
Użytkownik
|
Dodane dnia 15-11-2008 21:26 |
|
Przypominam sobie, że raz mnie muzyka wyciągnęła na rurkę (i to bez koszulki!), ale nie pytajcie, co to była za muza była (nie pamiętam). :
|
- Pływanie wyszczupla - powiedział wieloryb.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
SzalonaJulka
Użytkownik
|
Dodane dnia 15-11-2008 21:28 |
|
hehe no to mi się przypomniała szkolna wycieczka i kolega wijący się wokół rurki stanowiącej maszt namiotu i zawodzący "jestem kobietą..."
ech podniecające to było jak cholera
|
nikt nie reklamował
szczęścia jak podpasek
jesteś tego warta
(ja)
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Hyper
Użytkownik
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
valdens
Użytkownik
|
Dodane dnia 15-11-2008 22:11 |
|
Recoil - Breath control
http://zuzanka69.wrzuta.pl/audio/xGD7CUz67Y
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
bury_wilk
Użytkownik
|
Dodane dnia 15-11-2008 22:16 |
|
wow 
Piękny temat i niegłupie piosenki. Ja jeśli o to chodzi mam porywy drżeniowe przy bardzo różnych klimatach. To może być Manson, albo Type o Negative, może być z sentymentu Unforgiven, może też być argentyńskie tango, albo soundrtack z Dziewiątych wrót i och... nie będę się aż tak odkrywał emocjonalnie
|
black number one
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Jack the Nipper
Użytkownik
|
Dodane dnia 15-11-2008 22:54 |
|
Satyricon "Mother North"
|
Gdyby Bóg chciał, aby ludzie chodzili nago, to by nas takimi stworzył.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
ginger
Użytkownik
|
Dodane dnia 15-11-2008 23:10 |
|
http://tiny.pl/svhq
Bardziej bezpośrednio się już chyba nie da
|
que bonito seria tu mar si suspiera yo nadar
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
KenG
Użytkownik
|
Dodane dnia 15-11-2008 23:23 |
|
Biorę i przesłuchuję po kolei wszystkie piosenki, bo ciekawa jestem jakie was... chm... podkręcają Spodobała mi się zwłaszcza propozycja Valdensa. Pod rurkę pasuje mi jeszcze pierwsza piosnka podana przez Hyper Nie mogłam sobie przypomnieć czemu nie lubię Satyricona, ale w końcu sobie przypomniałam. Mój były (pierdoła) tego słuchał i po temu. Jak próbuję go sobie wyobrazić "w akcji" przy tym, muszę się zachichrać
Type... O tak! Type jest do "tego" idealne. Głos tego gościa rozbiera lepiej niż ręce Ginger, no wiesz co?! Ja tu poważnie pytam, a ty mi podstawiasz ten joke Bezpośrednie, fakt, ale chyba bardziej po paru drinkach 
Ha! Znalazłam!!! Co prawda wizualnie nieciekawa, ale o tę piosenkę mi chodziło! O mamo, będę brał cię w aucie, ta da da da - ok, ale przy tej właśnie piosence 
http://pl.youtube.com/watch?v=CgT2u3KUnHM
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Hyper
Użytkownik
|
Dodane dnia 15-11-2008 23:32 |
|
Cytat: bury_wilk napisał/a:
wow 
Piękny temat i niegłupie piosenki. Ja jeśli o to chodzi mam porywy drżeniowe przy bardzo różnych klimatach. To może być Manson, albo Type o Negative, może być z sentymentu Unforgiven, może też być argentyńskie tango, albo soundrtack z Dziewiątych wrót i och... nie będę się aż tak odkrywał emocjonalnie 
Oj Bury, coś widzę, że możemy razem słuchać muzy...
|

RYBA rządzi, RYBA radzi, RYBA nigdy cię nie zdradzi!.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
pw
Użytkownik
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
KenG
Użytkownik
|
Dodane dnia 15-11-2008 23:49 |
|
Se ściągłam
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Tnicu
Użytkownik
|
Dodane dnia 15-11-2008 23:52 |
|
Alice in Chains - Would?
Led Zepellin - Whole Lotta Love
Soundgarden - Spoonman
3 różne powody do drżenia
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Hyper
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-11-2008 00:07 |
|
Wow! Tnicu, z Tobą też mogę słuchać! A Spoonman nawet właśnie u mnie leciał, jak to pisałeś
|

RYBA rządzi, RYBA radzi, RYBA nigdy cię nie zdradzi!.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
valdens
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-11-2008 01:59 |
|
Ja już więcej linków nie podam, bo nie chcę owieczki popychać do grzechu. Cholera wie, co mnie spotka tam, po drugiej stronie - bieg na sto metrów, spływ kajakowy, czy sąd ostateczny...
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
bury_wilk
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-11-2008 12:52 |
|
Cytat: Hyper napisał/a:
Cytat: bury_wilk napisał/a:
wow 
Oj Bury, coś widzę, że możemy razem słuchać muzy...
W tym temacie wspólne słuchanie muzy brzmi kontrowersyjnie 
ale to fanie
|
black number one
|
|
Do góry |
|