Czy da się żyć bez TV?
Autor
RE: Czy da się żyć bez TV?
soczewica Użytkownik
Dodane dnia 29-12-2008 14:52
od grudnia zeszłego roku żyję bez telwizora :) i nie tęsknię.
to znaczy - u moich teściów i rodziców cały czas chodzi elewizor, ale to chyba nie o o chodzi - no i oglądałam filmy wieczorami, jak u nich sypiałam. ale nie był o żaden przymus...
Między nami - piekło - kładka ma szerokość stopy. Gdy tylko jedno na nią wejdzie, spotkamy się na drugim brzegu i staniemy obok siebie. Jeśli obydwoje zechcemy bliskości, spotkamy się na środku kładki, z wyborem - przytulić się mocno, albo spaść osobno.
Do góry
Numer GG
Identyfikator Tlen
Autor
grigor Użytkownik
Dodane dnia 30-12-2008 19:59
Czy da się żyć bez TV?? Na pewno się da, tylko jeszcze pytanie czy ktoś tego chce??

TV..to rozrywka, TV..także uczy..na swój sposób ale jednak uczy,
TV..ale też zabija!
Zabija??
No tak..większość ludzi woli obejrzeć film, niż przeczytać książkę!

Ale TV ma też swoje plusy np. wiadomości, pogoda itp..gdyby nie to to świat byłby jednak uboższy..

Świat bez TV?? Myślę że to byłoby bez sensu...i mało kto wybiera takie życie aczkolwiek są na pewno wyjątki...takie jak np. Afryka..chociaż tutaj większość nie z wyboru nie ogląda TV! :D
Staram sie nie biec za szybko przez zycie by kogos nie przeoczyc! :)

Kiedy chcesz o czymś zapomnieć... To znaczy, że wciąż o tym myślisz..
Do góry
Numer GG
Autor
TomaszObluda Użytkownik
Dodane dnia 30-12-2008 20:20
jest internet. jak masz internet nie potrzebujesz tv. Kwestia także ile masz programów. Nie wszyscy mają kablówkę itd.
Do góry
Autor
grigor Użytkownik
Dodane dnia 30-12-2008 20:24
tak masz rację..ale jednak nie każdy internauta wie co ma pod ręką!

nie każdy komputer jest przygotowany do filmów itd. :)

Do góry
Numer GG
Autor
Tnicu Użytkownik
Dodane dnia 30-12-2008 20:25
TV? To takie duże srebrne, co rodzice czasem oglądają? :p

Telewizor jest jak moja płeć. Mam, ale niekoniecznie używam.
Poza tym - od wielkiego dzwonu jak jest jakiś niezły film to się okazuje, że i tak trzeba szukać na dvd - po 20 min. reklam zupełnie tracę wątek.:|
Do góry
Numer GG
Autor
grigor Użytkownik
Dodane dnia 30-12-2008 20:29
no tak film 1,5h a reklamy około 45 minut i człowiek jednak rezygnuje..:(

Do góry
Numer GG
Autor
soczewica Użytkownik
Dodane dnia 30-12-2008 20:48
Cytat:
grigor napisał/a:
Czy da się żyć bez TV?? Na pewno się da, tylko jeszcze pytanie czy ktoś tego chce?

ja tego chcę.
to tak, jakbyś spytał, czy palący chce żyć bez papierosów. wszystko zależy od człowieka...
z dwojga złego, jeśli bym musiała, to wolałabym zainwesować w kompa i tuner telewizyjny, niż ładować do mieszkania kolejny sprzęt...
Między nami - piekło - kładka ma szerokość stopy. Gdy tylko jedno na nią wejdzie, spotkamy się na drugim brzegu i staniemy obok siebie. Jeśli obydwoje zechcemy bliskości, spotkamy się na środku kładki, z wyborem - przytulić się mocno, albo spaść osobno.
Do góry
Numer GG
Identyfikator Tlen
Autor
grigor Użytkownik
Dodane dnia 30-12-2008 21:03
ło...nie piszemy o telewizorze przecież tylko o TV..czyli telewizji!!

Do góry
Numer GG
Autor
amoryt Użytkownik
Dodane dnia 31-12-2008 00:46
nie mam tv, nie mam problemu. wystarczy mi uzależnienie od internetu.
tańcz, głupia, tańcz, swoim życiem się baw!
Do góry
Numer GG
Autor
vimba Użytkownik
Dodane dnia 31-12-2008 01:32
Telewizor stoi w moim pokoju i zbiera kurz, włączyłam go słownie dwa razy w ciągu pół roku. Filmy oglądam na kompie. Od internetu tez jestem uzależniona.
Do góry
Numer GG
Autor
Usunięty Gość
Dodane dnia 31-12-2008 08:51
Cytat:
valdens napisał/a:
Pisarz, który odetnie się od świata TV całkowicie, upośledza samego siebie. Jego płody mają niewielkie szanse trafić do rąk, a jeszcze mniejsze do umysłu, współczesnego czytelnika.

7-8 lat temu przestałem oglądac TV - za często przerywali "Drużynę A" reklamami a to był jedyby serial który sporadycznie oglądałem. ("McGyver" się skończył, "Archiwum X" było za głupie, a "Isaury" nie chcieli jakoś wznowic).

5 lat temu zamieszkałem na własnych śmieciach. Telewizor miałem - stał na pawlaczu i ściągałem go jak potrzebowałem na czymś obejrzec film video. Antena się gdzieś walała. Jak chciałem obejrzec konklawe to ze dwie godziny jej szukałem.

Rok temu zgubiłem telwizor podczas przeprowadzki. Chyba wujek żony go dostał czy coś. Szkoda że nie znałem patentu z przerobieniem go na budkę dla ptaków.

Może jestem upośledzony - ale jak każdy prawdziwy świr czuję się całkowicie normalny. I jak każdy świr patrzę na populację namiętnych telewidzów jak na bandę idiotów. Sorry.

Moje "płody" regularnie trafiają do rąk czytelnika a ostatnio nawet udało się to w pieciocyfrowym nakładzie. Czy trafiają do umysłu?

Cholera wie. Pewnie ludzie kupują je ze snobizmu. W sumie nie ważne, dla tekiego oderwanego od rzeczywistości upośledzonego dzikusa liczy się że wychodzę pomalutku z debetów na koncie...
Do góry
Autor
valdens Użytkownik
Dodane dnia 31-12-2008 09:46
Hmm. No bo jest też druga strona medalu - na oglądanie telewizji jest potrzebny czas. Na pisanie książek i poprawianie samego siebie też i trudno te "czasoprzestrzenie" pogodzić. Na pewno byłoby gorzej dla Twoich książek, gdybyś większość czasu siedział przez TV. Ale czy byłoby gorzej, gdybyś czasem coś pooglądał? Myślę że tu, jak wszędzie, potrzebny jest umiar. Rzucić okiem w telewizor, zobaczyć "co ich kręci", "co jest na TOP-ie" itp. i "ubogacony" tą wiedzą pisać jeszcze lepiej :D No bo nie dam sobie np. wmówić, że pisarz niczego przydatnego nie może się nauczyć z filmów, a dobre filmy czasem też tam lecą.
- Pływanie wyszczupla - powiedział wieloryb.
Do góry
Numer GG
Autor
grigor Użytkownik
Dodane dnia 31-12-2008 13:35
Cytat:
valdens napisał/a:
Hmm. No bo jest też druga strona medalu - na oglądanie telewizji jest potrzebny czas. Na pisanie książek i poprawianie samego siebie też i trudno te "czasoprzestrzenie" pogodzić. Na pewno byłoby gorzej dla Twoich książek, gdybyś większość czasu siedział przez TV. Ale czy byłoby gorzej, gdybyś czasem coś pooglądał? Myślę że tu, jak wszędzie, potrzebny jest umiar. Rzucić okiem w telewizor, zobaczyć "co ich kręci", "co jest na TOP-ie" itp. i "ubogacony" tą wiedzą pisać jeszcze lepiej :D No bo nie dam sobie np. wmówić, że pisarz niczego przydatnego nie może się nauczyć z filmów, a dobre filmy czasem też tam lecą.

...święte słowa..zgadzam się z tym w 100% QQ :D

Cytat:
Andrzej Pilipiuk napisał/a:
7-8 lat temu przestałem oglądac TV - za często przerywali "Drużynę A" reklamami a to był jedyby serial który sporadycznie oglądałem.

...yyy drużyna A znów leci...xD - kolega mi coś ostatnio wspomniał..:D

valdens ten Twój robal mnie "rozbraja" za pierwszym razem patrzę, coś mi chodzi po monitorze, i chciałem to zrzucić...po paru sekundach dopiero zauważyłem...xD ..dobre to jest... :)

Do góry
Numer GG
Autor
valdens Użytkownik
Dodane dnia 31-12-2008 13:43
Cytat:
valdens ten Twój robal mnie "rozbraja"

:lol:
a ja jak go znalazłem, to puknąłem palcem w ekran, przysięgam!
- Pływanie wyszczupla - powiedział wieloryb.
Do góry
Numer GG
Autor
grigor Użytkownik
Dodane dnia 31-12-2008 14:03
Cytat:
valdens napisał/a:
Cytat:
valdens ten Twój robal mnie "rozbraja"

:lol:
a ja jak go znalazłem, to puknąłem palcem w ekran, przysięgam!

Wyrąbany jest! xD

Do góry
Numer GG
Autor
soczewica Użytkownik
Dodane dnia 31-12-2008 14:51
Cytat:
grigor napisał/a:

co nie zmienia mojego pidejścia do tego faktu. telewizja jest mi zbędna :)
Do góry
Numer GG
Identyfikator Tlen
Autor
grigor Użytkownik
Dodane dnia 31-12-2008 14:54
Cytat:
soczewica napisał/a:
Cytat:
grigor napisał/a:

co nie zmienia mojego pidejścia do tego faktu. telewizja jest mi zbędna :)

...no spoko...ale nie oglądasz jej wcale??
czy to Cie trochę nie kusi - tak obejrzeć sobie coś??

Do góry
Numer GG
Autor
Usunięty Gość
Dodane dnia 31-12-2008 19:22
Cytat:
valdens napisał/a:
. Ale czy byłoby gorzej, gdybyś czasem coś pooglądał? Myślę że tu, jak wszędzie, potrzebny jest umiar. Rzucić okiem w telewizor, zobaczyć "co ich kręci", "co jest na TOP-ie" itp. i "ubogacony" tą wiedzą pisać jeszcze lepiej :D

Byłoby gorzej bo generalnie telewizja człowieka na zmianę denerwuje i ogłupia.

Jak obejrzę u teściów dziennik to mnie potem nosi po ścianach.

Filmy? w wiekszości przypadków wartości prezentowane sa dla mnie antywartościami. Np. przywoływana już wcześniej "Moda na sukces" - osiągnięciem bohaterki jest to że przespała się z wszystkimi bohaterami. OK. bywają takie babska i w realu. Tylko że to dla mnie nie jest ani ciekawe, ani zabawne, a zwłaszcza nie jest to dla mnie pouczające.

Albo komedie "romantyczne". sprowadzają sie przeważnie do schematu - odbic faceta innej, lub kobietę innemu i zaciagnąc do łóżka. Co w tym zabawnego?

Humor? Ten pokazywany w polskiej TV Jakoś średnio mnie śmieszy.

Publicystyka? Nie mamy - zoastała tylko bardzo prostacka propaganda.

Nawet z programów biologicznych zionie ostatnio wszechobecny ekologizm.

Najstrawniejsze z tego wszystkiego wydają mi się reklamy.

Co daje nam TV?

Lata temu oglądajac program rolniczy pozyskałem szeroką wiedzę na temat rozmnażania koni. A posiłkując się wiedzą zaczerpniętą z drugiego podjąłem całkiem udane próby kładzenia kafelków.

Średnio mi sie to "ubogacenie" przydaje w pracy literackiej. :rol:

A ubogacac się Dodą & Mandaryną po to żeby umieścic jeden dowcip więcej? Po co? Za dziesięc lat nikt nie będzie pamiętał że były takie gwiazdki. I co? Przypisy wtedy zamieszczac?
Do góry
Autor
soczewica Użytkownik
Dodane dnia 31-12-2008 19:36
Cytat:
grigor napisał/a:

...no spoko...ale nie oglądasz jej wcale??
czy to Cie trochę nie kusi - tak obejrzeć sobie coś??

nie. jeśli mi się zdarza coś oglądać, o ylko dlatego, że u teściów i rodziców telewizor jest włączony non-stop. co akiego mogę zobaczyć w tv, czego nie mogę objerzeć z dvd?

ostatni raz oglądałam tv w czasie ciąży [trzy miesiące leżenia] i rekonwalescencji [dwa miesiące]. bardziej dlaego, żeby nie myśleć, niż z jakiejś potrzeby oglądania.
Do góry
Numer GG
Identyfikator Tlen
Autor
Hyper Użytkownik
Uważam, że da się żyć bez TV. Przynajmniej udaje się to moim bliskim wraz ze mną. W mediach nadaje się obecnie tyle bzdur, że spokojnie potrafię się bez nich obejść, a filmy oglądam z własnej woli na dvd.
download1.klimacik.pl/e-gify.com/1356.gif

RYBA rządzi, RYBA radzi, RYBA nigdy cię nie zdradzi!.
Do góry
  • Skocz do forum:
Polecane
ShoutBox
  • Berele
  • 16/11/2024 11:56
  • Siema. Znalazłem strasznie fajną poetkę: [link] Co o niej sądzicie?
  • ajw
  • 01/11/2024 19:19
  • Miło Ciebie znów widzieć :)
  • Kushi
  • 31/10/2024 20:28
  • Lata mijają, a do tego miejsca ciągnie, aby wrócić chociaż na chwilę... może i wena wróci... dobrego wieczorku wszystkim zaczytanym :):)
  • Szymon K
  • 31/10/2024 06:56
  • Dziękuję, za zakwalifikowanie, moich szant ma komkurs. Może ktoś jeszcze się skusi, i coś napiszę.
  • Szymon K
  • 30/10/2024 12:35
  • Napisałem, szanty na konkurs, ale chciałem, jeszcze coś dodać. Można tak?
  • coca_monka
  • 18/10/2024 22:53
  • hej ;) już pędzę :) taka zabiegana jestem, że zapominam się promować ;)
  • Wiktor Orzel
  • 17/10/2024 08:39
  • Podeślij nam newsa o książce, wrzucimy na główną:)
  • coca_monka
  • 14/10/2024 19:33
  • "Czterolistne konie" wyszły na początku września, może nawet gdzieś się wam rzuciły pod oczy ;)
  • coca_monka
  • 14/10/2024 19:32
  • Bonjour a tout le monde :) Dawno mnie tu nie było! Pośpieszam z radosną informacją, że można mnie zakupić papierowo :)
  • mike17
  • 10/10/2024 18:52
  • Widzę, że portalowe życie wre. To piękne uczucie. Każdy komentarz jest bezcenny. Piszmy je, bo ktoś na nie czeka :)