Autor |
RE: Czy da się żyć bez TV?
|
TomaszObluda
Użytkownik
|
Dodane dnia 31-12-2008 19:59 |
|
a ja dziś mam tv sylwestra z TV
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Arkady
Użytkownik
|
Dodane dnia 31-12-2008 21:27 |
|
Phi telewizor, to małe pudełko...Patrrzcie na mój uśmiech... To dopiero obraz, no nie...
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
grigor
Użytkownik
|
Dodane dnia 01-01-2009 12:55 |
|
Oczywiście że da się w końcu to nie woda i pokarm - od braku tego nie zginiemy...
ale ile ludzi wybiera życie bez TV?? ...niewielu...
|
Staram sie nie biec za szybko przez zycie by kogos nie przeoczyc! 
Kiedy chcesz o czymś zapomnieć... To znaczy, że wciąż o tym myślisz..
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Ajza
Użytkownik
|
Dodane dnia 01-01-2009 14:27 |
|
ja tam nie oglądam od kiedy zepsuł mi się telewizor, a było to już kilka lat temu. Czasem tylko obejrzę coś przelotnie jak u kogoś w domu jestem. Nic w tej telewizji nie ma i w dodatku mam lepszy zamiennik -internet.
|
Mówiąc nawet najmądrzejsze prawdy nigdy nie przekrzyczę tłumu!
Śmierć przychodzi szybko bez ówczesnych zaproszeń!
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
grigor
Użytkownik
|
Dodane dnia 01-01-2009 14:32 |
|
...aha to znaczy gdyby temat brzmiał tak: "Czy da się żyć bez internetu?"
napisalibyście że "Nie"??
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Ajza
Użytkownik
|
Dodane dnia 01-01-2009 14:35 |
|
No tak, bo coś trzeba robić. Ale net jest lepszy, bo wybierasz co chcesz oglądać, a w tv to nie do końca. Poza tym reklamy mnie tak wkurzają, że nie wyobrażam sobie oglądać filmu z przerywnikami.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
grigor
Użytkownik
|
Dodane dnia 01-01-2009 14:38 |
|
Cytat: Ajza napisał/a:
No tak, bo coś trzeba robić. Ale net jest lepszy, bo wybierasz co chcesz oglądać, a w tv to nie do końca. Poza tym reklamy mnie tak wkurzają, że nie wyobrażam sobie oglądać filmu z przerywnikami.
Fakt faktem, reklamy są czasami nie do zniesienia szczególnie w decydujących chwilach w filmie...
Ale teraz jest interaktywna TV..wybierasz co chcesz i nie ma reklam...TV jest już także na poziomie XXI wieku...
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Ajza
Użytkownik
|
Dodane dnia 01-01-2009 14:41 |
|
No tak, ale ja na kompie czytam stronki, słucham muzyki, ściągam film, i jeszcze pewnie coś wysyłam. A ile rzeczy można zrobić podczas oglądania TV jednocześnie? Gnijesz na kanapie i tyle.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
grigor
Użytkownik
|
Dodane dnia 01-01-2009 14:47 |
|
Podczas TV też możesz coś jeść..więc dwie rzeczy równocześnie można robić...xD
..oczywiście przed kompem również można... no tak wielofunkcyjność to zaleta jednak komputerków...hmm..
..ale chyba czasem jest dobrze z rodzinom usiąść i obejrzeć coś w TV..
i oczywiście pomyślmy również o dzieciach rzadko się zdarza by któryś 2 lub 3 - latek potrafił korzystać z internetu...a TV to chyba najbardziej uczy jeśli chodzi o dzieci...
Wiem wiem zaraz dostanę odpowiedź typu: "a w internecie też można puścić baję lub na dvd"..eh już sam sobie odpowiadam, więc może się mylę...
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
soczewica
Użytkownik
|
Dodane dnia 01-01-2009 14:52 |
|
Cytat: grigor napisał/a:
...aha to znaczy gdyby temat brzmiał tak: "Czy da się żyć bez internetu?"
napisalibyście że "Nie"??
też bym tak napisała. z tym, że internet bardziej wciąga - właśnie dlatego, że daje możliwość wyboru - siedząc na necie mogę oczywiście oglądać cudzą twórczość, ale co ważniejsze - mogę tam dać coś od siebie. oglądając telewizję nie mam przede wszystkim tego wyboru.
co do tych dwulatków to może masz rację, ale wszystkie dzieci moich kolegów i koleżanek, które mają internet w domu, posługują się nim - oczywiście wiadomo, że nie można ich zostawić przy tym bez opieki, ale ja jestem zdania, że przy telewizorze również. dzieci są ciekawskie, szybko się uczą - syn kuzynki mając półtora roku nie dawał się nabrać na wyłączanie wtyczki z gniazdka, hehe. nie doceniasz dzieci, nie wiem - może nie masz swoich, a może tak bardzo je ograniczasz...
|
Między nami - piekło - kładka ma szerokość stopy. Gdy tylko jedno na nią wejdzie, spotkamy się na drugim brzegu i staniemy obok siebie. Jeśli obydwoje zechcemy bliskości, spotkamy się na środku kładki, z wyborem - przytulić się mocno, albo spaść osobno.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
grigor
Użytkownik
|
Dodane dnia 01-01-2009 15:08 |
|
Cytat: soczewica napisał/a:
co do tych dwulatków to może masz rację, ale wszystkie dzieci moich kolegów i koleżanek, które mają internet w domu, posługują się nim - oczywiście wiadomo, że nie można ich zostawić przy tym bez opieki, ale ja jestem zdania, że przy telewizorze również. dzieci są ciekawskie, szybko się uczą - syn kuzynki mając półtora roku nie dawał się nabrać na wyłączanie wtyczki z gniazdka, hehe. nie doceniasz dzieci, nie wiem - może nie masz swoich, a może tak bardzo je ograniczasz...

yyy..wiesz błędem jest jednak mieć 2 lub 3 letnie dziecko w moim wieku czyli: 18-latek dopiero - jak widać sam jeszcze jestem dzieckiem, w takiej ankiecie w szkole, w ubiegłym roku stwierdzono iż jestem idealnym mężczyznom który byłby dobrym ojcem i równocześnie wspaniałym tatom...
ale wolę na razie nie sprawdzać.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
soczewica
Użytkownik
|
Dodane dnia 01-01-2009 16:50 |
|
a, to przepraszam, masz prawo nie wiedzieć, że dziecko to najsprytniejsza istota ludzka. chociaż ja to tak żałuję trochę, że w wieku osiemnastu lat nie miałam dwuletniego czy trzyletniego dziecka 
|
Między nami - piekło - kładka ma szerokość stopy. Gdy tylko jedno na nią wejdzie, spotkamy się na drugim brzegu i staniemy obok siebie. Jeśli obydwoje zechcemy bliskości, spotkamy się na środku kładki, z wyborem - przytulić się mocno, albo spaść osobno.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
grigor
Użytkownik
|
Dodane dnia 01-01-2009 16:55 |
|
ale jestem ojcem chrzestnym jednego półrocznego "bejbika" więc wiem mniej więcej co potrafi, nie wspominając o jego o rok starszym bracie - łobuziaku - jego pierwsze słowo - NIE! xD
Ale to wcale nie byłoby Tobie na rękę,wiem wiem dzięki temu byłabyś bardziej odpowiedzialna teraz. choć po tym jak piszesz to na pewno już spory zapas odpowiedzialności masz, ale jednak nie chciała byś chyba stracić tego najlepszego okresu życia, najlepszego dla młodzieży, wychowując dzieci.
Oczywście mogę się mylić.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
soczewica
Użytkownik
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
grigor
Użytkownik
|
Dodane dnia 01-01-2009 17:10 |
|
No widzisz podobno właśnie dla kobiet to jest najwspanialszy okres życia - ciąża...ja się tego na swoim przykładzie nie dowiem bo się nie da.
Ale skoro masz dziecko to na pewno wiesz lepiej co potrafi. 
No widzisz brak TV dla nastolatka to coś niemożliwego...choć zdarzają się wyjątki. 
Ale oszołomy czyli np, kabaret, który również możemy zobaczyć w internecie bez reklam, są fajne! xD
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Jack the Nipper
Użytkownik
|
Dodane dnia 01-01-2009 17:21 |
|
A ja dziś obejrzałe w TV konkurs skoków narciarskich, zreszta jak zwykle w Nowy Rok. Następne spotkanie z telewizorem już za 365 dni
|
Gdyby Bóg chciał, aby ludzie chodzili nago, to by nas takimi stworzył.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
grigor
Użytkownik
|
Dodane dnia 01-01-2009 17:24 |
|
Heh..toś trafił Polacy po odpadali jak co niektórzy w poprzednią noc!
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
soczewica
Użytkownik
|
Dodane dnia 01-01-2009 17:40 |
|
Cytat: grigor napisał/a:
Ale skoro masz dziecko to na pewno wiesz lepiej co potrafi. 
jakbym miała dziecko, to podejrzewam, że uważałabym okres macierzyńswa za najlepszy... 
Cytat: Heh..toś trafił Polacy po odpadali jak co niektórzy w poprzednią noc! smiley
ha, a ja jestem dumna, z moichj polaków nikt nie odpadł przed czasem, hehe...
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
grigor
Użytkownik
|
Dodane dnia 01-01-2009 17:48 |
|
uuu...mój błąd przepraszam, nie wiedziałem. 
hehe..a jak było po czasie??
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
soczewica
Użytkownik
|
Dodane dnia 01-01-2009 17:53 |
|
doskonale - godzina druga - położyliśmy spać kierowcę, po czym zaczęły się stary z wyższego progu, o piątej z eliminacji odpadła dwójka tych, co musieli być w domu na piątą i wtedy zaczął się krótki a treściwy konkurs lotów, zakończony w okolicach chyba szóstej...
niepokonany oczywiście machno, stały mistrz od kilku sezonów.
|
|
|
Do góry |
|