| Autor |
RE: Czy wygląd jest dla was najważniejszy?
|
valdens
Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-12-2008 12:38 |
|
Rzepusia, nie sądzisz, że na większego ofermę wyszedłbym, gdybym zaczął bronić mocy swoich sił witalnych? 
P.S.
W praktyce i tak nie jest tak, że brzydszej łatwiej dogodzić.
|
| - Pływanie wyszczupla - powiedział wieloryb.
|
|
| Do góry |
|
|
| Autor |
|
ginger
Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-12-2008 13:48 |
|
Rzepuśka - to "chyba" jest cudne 
Arkady - ja Ci bardzo dziękuję... A moje wnętrze to wiesz... Ten tego...
|
que bonito seria tu mar si suspiera yo nadar
|
|
| Do góry |
|
|
| Autor |
|
DamianMorfeusz
Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-12-2008 14:31 |
|
Wnętrza bardzo interesujące Oba
|
"Najlepszym sposobem na przepowiadanie przyszłości jest jej tworzenie" - Peter Drucker
"Co ważniejsze dla sukcesu: talent czy pracowitość?
A co ważniejsze w rowerze: przednie czy tylne koło?" - George Bernard Shaw
|
|
| Do góry |
|
|
| Autor |
|
valdens
Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-12-2008 14:54 |
|
| Tylko bez szczegółów...
|
|
|
| Do góry |
|
|
| Autor |
|
Jack the Nipper
Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-12-2008 15:32 |
|
Cytat: DamianMorfeusz napisał/a:
Wnętrza bardzo interesujące  Oba 
Nie macie pojęcia ile mnie kosztowalo powstrzymanie się od komentarza
|
| Gdyby Bóg chciał, aby ludzie chodzili nago, to by nas takimi stworzył.
|
|
| Do góry |
|
|
| Autor |
|
|
KenG
Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-12-2008 15:46 |
|
Cytat: valdens napisał/a:
Rzepusia, nie sądzisz, że na większego ofermę wyszedłbym, gdybym zaczął bronić mocy swoich sił witalnych?
W sensie, że byś porządnego zgrywał? Jeśli dobrze skumałam. Jeśli dobrze, to przypomniały mi się teraz wszystkie głupie teksty facetów na temat ich męskości - w sensie, że chłop nigdy nie odmawia i prawdziwy mężczyzna zawsze nosi gumkę w portfelu, bo nigdy nie wie kto go będzie chciał zaliczyć. Wróć! Kogo on zaliczy, rzecz jasna
|
| "Boże! Proszę, daj mi siłę, abym pogodził się z tym, czego zmienić nie mogę; odwagę, abym zmienił to, co zmienić mogę i mądrość, abym potrafił odróżnić jedno od drugiego." <Reinhold Niebuhr>
|
|
| Do góry |
|
|
| Autor |
|
Tomi
Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-12-2008 17:30 |
|
Kobietom niekiedy trudno zrozumieć facetów. I vice versa.
Kiedyś było tak, że wpierw wypadało poznać i dopiero posmakować, teraz można zasmakować i dopiero poznać - i zupełnie normalnie to wygląda. Dodatkowo po takim wyczynie należy się od kolegów poklepanie po plecach. Ot, zwyczajowo, w geście uznania 
Co istotne - każde uogólnienia i próby szufladkowania mogą być krzywdzące.
|
|
|
|
| Do góry |
|
|
| Autor |
|
|
KenG
Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-12-2008 17:49 |
|
Cytat: Tomi napisał/a:
zupełnie normalnie to wygląda. Dodatkowo po takim wyczynie należy się od kolegów poklepanie po plecach. Ot, zwyczajowo, w geście uznania 
Co istotne - każde uogólnienia i próby szufladkowania mogą być krzywdzące.
Szufladkowanie zazwyczaj bywa krzywdzące, ale mimo wszystko się szufladkuje. Nie piszę o wszystkich i nie wrzucam - a przynajmniej staram się - wszystkich do jednego wora. Ale kiedy ktoś mówi otwarcie o seksie dla samego seksu, chyba można dorzucić swoje trzy grosze? Nie chodzi mi teraz o samego V. tylko o coraz częstsze zasłanianie się gadaniem "są inne czasy" "dzisiaj to normalne". Dla mnie to nigdy nie było i nie jest normalne. Zobaczyłam ten tekst i mi się przypomniało, jak to faceci się nieraz przechwalają jakie to z nich Don Juany, żeby się z nich nie śmiano. Wczoraj na jakimś forum jeden goguś rzucił, że pierwszy raz miał za sobą w wieku 15 lat. Pomyślałam sobie: "Buraku, czym ty chcesz zaimponować? Że namówiłeś inne dziecko do zabawy w dorosłego?". Nie mam zamiaru nikomu na siłę majtek podciągać. Po prostu śmieszy mnie pogląd niektórych facetów (nie uogólniam), że ilość zaliczonych kuprów świadczy o męskości.
|
| "Boże! Proszę, daj mi siłę, abym pogodził się z tym, czego zmienić nie mogę; odwagę, abym zmienił to, co zmienić mogę i mądrość, abym potrafił odróżnić jedno od drugiego." <Reinhold Niebuhr>
|
|
| Do góry |
|
|
| Autor |
|
valdens
Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-12-2008 17:51 |
|
Niestety nie rozumiemy się, KenG. Ani trochę
|
|
|
| Do góry |
|
|
| Autor |
|
|
KenG
Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-12-2008 17:55 |
|
| Valdens, a bo to pierwszy raz? Czasem tak bywa.
|
|
|
| Do góry |
|
|
| Autor |
|
tequila
Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-12-2008 18:06 |
|
Wracając do Jackowego "wnętrza" jak głosił napis w łazience któregoś klubu
"W kobiecie nie są najważniesze nogi tylko serce.
Które bije między nimi"
|
| "(...) więcej spacerów, mniej kawy(...)"
|
|
| Do góry |
|
|
| Autor |
|
|
KenG
Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-12-2008 18:08 |
|
Romantycznie...
|
|
|
| Do góry |
|
|
| Autor |
|
ginger
Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-12-2008 18:18 |
|
A mnie ile kosztuje powstrzymanie się od komentarza... Heh... Ale mam nową zabawkę - żelkowe spaghetti, więc się lepiej zatkam... 
Wnętrze wnętrzem - jakieś mieć trzeba. Że niektórzy chłopcy lubią się przechwalać, ile miało dziewczynek - ich problem. Szczęść Boże na drogę. Prędzej czy później na własnej skórze się przekonają, że to nie jest sposób na życie. Nie...? Trudno. Nie moja broszka. Mnie cieszy, że mój Mężczyzna nie traktuje mnie jak zabawki do łóżka, tylko jak kobietę, z którą planuje życie (ależ mi się pozytywny egzemplarz trafił).
Reasumując - wygląd po coś jest, właśnie żeby sobie popatrzyć. Ale to nie on decyduje o tym, czy kogoś pokocham...
Idę do moich żelek
|
que bonito seria tu mar si suspiera yo nadar
|
|
| Do góry |
|
|
| Autor |
|
Tomi
Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-12-2008 18:43 |
|
Mamy konfrontację: mózg typu żeńskiego kontra mózg typu męskiego.
Każdy z rzeczonych mózgów charakteryzuje się inaczej pojmowaną seksualnością, innym sposobem jej odbioru itp.
Temat trudny, ale z uwagi na to, że wertowany już był niezliczoną ilość razy, dość przejrzysty.
Lwia część kobiet nie zrozumie seksu jako zwyczajnej czynności seksualnej, wyzbytej z uczuć wyższych, służącej jedynie do zaspokojenia fizycznego.
W przypadku mężczyzn te proporcje będą zupełnie inaczej rozrysowane.
Kobieta może powiedzieć, że tylko prymitywnie skonstruowana jednostka nie neguje "seksu dla samego seksu". Powinna jednak mieć świadomość, że ogląda problem z punktu widzenia mózgu żeńskiego.
|
|
|
|
| Do góry |
|
|
| Autor |
|
tequila
Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-12-2008 18:52 |
|
Cytat: Tomi napisał/a:
Lwia część kobiet nie zrozumie seksu jako zwyczajnej czynności seksualnej, wyzbytej z uczuć wyższych, służącej jedynie do zaspokojenia fizycznego.
W przypadku mężczyzn te proporcje będą zupełnie inaczej rozrysowane.
Wszystko jest w porządku, jeśli obie strony traktują ową "przygodę" tak samo. Gorzej, jeśli któraś z nich widzi w tym potencjalną wielką romantyczną miłość, a druga działa wg 3z: zarwać, zaliczyć, zapomnieć (podejrzewam, że w zdecydowanej większości facet, ale bez generalizowania, paniom też się zdarza).
|
| "(...) więcej spacerów, mniej kawy(...)"
|
|
| Do góry |
|
|
| Autor |
|
valdens
Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-12-2008 19:08 |
|
Cytat: KenG napisał/a:
Nie chodzi mi teraz o samego V. tylko o coraz częstsze zasłanianie się gadaniem "są inne czasy" "dzisiaj to normalne". Dla mnie to nigdy nie było i nie jest normalne. Zobaczyłam ten tekst i mi się przypomniało, jak to faceci się nieraz przechwalają jakie to z nich Don Juany.
KenG, dziweczę drogie, a gdzieś Ty widziała, bym pisał podobne rzeczy?
Cytat: KenG napisał/a:
Cytat: valdens napisał/a:
W sensie, że byś porządnego zgrywał?
porządnego? tego to już w ogóle nie rozumiem. help meee
|
|
|
| Do góry |
|
|
| Autor |
|
soczewica
Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-12-2008 19:17 |
|
Cytat: ginger napisał/a:
Że niektórzy chłopcy lubią się przechwalać, ile miało dziewczynek - ich problem.
pies co dużo szczeka, zwykle mało gryzie...
|
| Między nami - piekło - kładka ma szerokość stopy. Gdy tylko jedno na nią wejdzie, spotkamy się na drugim brzegu i staniemy obok siebie. Jeśli obydwoje zechcemy bliskości, spotkamy się na środku kładki, z wyborem - przytulić się mocno, albo spaść osobno.
|
|
| Do góry |
|
|
| Autor |
|
bury_wilk
Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-12-2008 19:32 |
|
...bo czynników jest wiele i ograniczanie się do dwóch i to tak ogólnych i względnych jest spłycaniem tematu;
nadto chciałbym dodać, że poprawność polityczna nakazuje bagatelizowanie piękna fizycznego na korzyść duchowego... ale z drugiej strony niby dlaczego? Jeśli piękno fizyczne istnieje, to zapewne po to, żeby je doceniać i się nim cieszyć, dokładnie tak samo, jak duchowe.
Dlatego jeszcze raz powtórzę - JA CHCĘ WSZYSTKO
|
| black number one
|
|
| Do góry |
|
|
| Autor |
|
valdens
Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-12-2008 19:34 |
|
No mniej więcej Dzięki, Rzepi. 
Jerzemu, mogłem odpowiedzieć, że dałbym radę z obiema panienkami na raz, ale wolałem się uśmiechnąć.
A jeśli chodzi o to, czy ja takie swobody seksualne toleruję - NIE!
Ale każdy kiedyś był młody, a niektórzy na dokładkę, także głupi.
|
|
|
| Do góry |
|
|
| Autor |
|
|
KenG
Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-12-2008 19:54 |
|
"KenG, dziweczę drogie, a gdzieś Ty widziała, bym pisał podobne rzeczy?"
Valdensie
Jak to jest, że często muszę ci pomagać rozumieć tekst czytany? Racz zauważyć, że wyraźnie (chyba, że problem w tym, że nie dużymi literami?) napisałam, że czytając ten tekst - twój - mi się przypomniało to, co potem napisałam o facetach. I napisałam takoż, że nie chodzi mi tu o ciebie, więc, na litość, ludzie, czytajcie ze zrozumieniem!
A z tym porządnym to chodziło o to, czy broniłbyś się przed nimi w razie "ataku". Gdyby któraś zechciała z ciebie skorzystać, na ten przykład. Facet by to ujął "gdybyś chciał którąś przelecieć". Pisałeś coś takiego "a gdyby chodziło tylko o seks?", więc żem się zapytała czy to by znaczyło dla ciebie bycie ofermą. Ło jessu! I tyle było tematu o Valdensie, a reszta - co było chyba wyraźnie napisane - ciebie nie dotyczyła. Może na przyszłość będę zaznaczać które zdania konkretnie będę pisać o tobie, żeby znowu nie było porozumień. Swoją drogą ciekawe czy na żywo też by się tak nam rozmowa nie kleiła...
|
|
|
| Do góry |
|