Autor |
RE: Magia w zyciu. Szkodzi, czy pomaga?
|
Jaga
Użytkownik
|
Dodane dnia 13-01-2009 00:21 |
|
Najgorsza jest ta magia, która pochodzi z rzeczywistości. Dostajemy w łeb i nie ma nas na jakiś czas....a potem przychodzi przebudzenie. Chociaż początki są całkiem przyjemne...;-)
|
"Być wolnym, to móc nie kłamać" [A.Camus]
Jaga N.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 22-07-2009 14:38 |
|
Magia w życiu? Oczywiście, bez niej codzienność staje się pospolita. Czyż nie jesteśmy adeptami sztuki tajemnej? Czarujemy samych siebie, by świat nas zaakceptował.
Czyż większość z nas nie pragnie z całego serca osiągnąć mistrzowskiego stanu zakłamania, by w końcu stanąć za murem, na wysokiej wieży i stamtąd obserwować bezradność pospólstwa, które w szale zazdrości podrzuca co i raz okruchy lustra, by odbite światło mogło nas, choćby na chwilę, oślepić?
Ileż to razy wyciągamy niepotrzebne słowa jak króliki z kapelusza, raniąc innych?
Jak często odciągamy uwagę najbliższych osób od ich własnych problemów, by zniknęły jak za dotknięciem czarodziejskiej różczki?
...
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
JaneE
Użytkownik
|
Dodane dnia 30-07-2009 21:29 |
|
Dla mnie magia to pierwszy uśmiech mojego dziecka. To kwiaty od męża w zupełnie zwyczajny dzień. To lampka wina i plotki z przyjaciółkami.
To chwile, o których się pamięta, które pozwalają łatwiej przeżywać codzienność.
Może i brzmi to strasznie tkliwie, ale dla mnie właśnie to jest prawdziwą magią 
A wiara w czary, wróżki i elfy?
:-) Cóż, na pewno ułatwia pisanie.
|
Oswajam rzeczy pisząc o nich.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 30-07-2009 21:40 |
|
Lin Zongxiu ze środkowo-zachodniej części Chin przyjęła wraz ze swoim mężem pomoc od psychopaty, który wcześniej zamordował pijanego przechodnia. Następnie z pozyskanej głowizny ugotowała wywar, który podała swojej 25-letniej córce cierpiącej na chorobę psychiczną.
Chinka zdecydowała się na taki krok po tym, jak usłyszała, że zupa z ludzkiej głowy jest doskonałym lekarstwem na wszelkiej maści zaburzenia umysłowe. Wywar został przygotowany z głowy obcego mężczyzny oraz kaczki.
Kobieta została oskarżona o pomoc w niszczeniu dowodów zbrodni.
Źródło: The Daily Telegraph
|
|
|
Do góry |
|