Autor |
RE: Fenomen RYBY
|
jakub
Użytkownik
|
Dodane dnia 02-03-2009 17:49 |
|
no widzisz wszędzie ten RYBA włazi, nawet do kuchni na miejsce kucharek, co zrobić, przed RYBĄ się nie ucieknie, RYBA jest wszędzie
|
"Ludzie na całym świecie uwielbiają okazje. Każdy chciałby dostać coś za nic, nawet jeśli przyszłoby mu zapłacić za to wszystkim" - Stephen King
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Miladora
Użytkownik
|
Dodane dnia 02-03-2009 18:57 |
|
Jakubie - to RYBIA prawda, to co mówisz...
A ostatnio doszły nas słuchy, że wielu wykonawców zaczyna przerabiać teksty swoich piosenek, by oddać należny hołd RYBIE.
Na przykład, obecnie myśli się o przekształceniu piosenki Niemena "Dziwny jest ten świat" na "RYBNY jest ten świat", a znany filozof starożytności - Heraklit - przyznał podczas seansu spirytystycznego, że słynne słowa - "wszystko płynie" i "nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki" inspirowane były przeczuwanymi dziejami i objawieniem się naszego Mistrza.
A więc pokój wszystkich RYBOM rybnej woli. Bywajcie z RYBĄ.
|
Zawsze tkwi we mnie coś, co nie przestaje się uśmiechać (Romain Gary).
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
SzalonaJulka
Użytkownik
|
Dodane dnia 02-03-2009 23:50 |
|
Cytat: Miladora napisał/a:
Absolutnie się z tym zgodzę - to jest po prostu RYBA z jajem i tyle...
Absolutnie się z tym nie zgodzę - tylko z jednym? Niemożliwe...
|
nikt nie reklamował
szczęścia jak podpasek
jesteś tego warta
(ja)
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Miladora
Użytkownik
|
Dodane dnia 03-03-2009 01:10 |
|
Bardzo przepraszam za taką karygodną pomyłkę.
Oczywiście Koleżanka Szalona ma rację, więc szybciutko umieszczam sprostowanie - To jest po prostu RYBA z jajami!
RYBĘ też oczywiście przepraszam za mimowolną i częściową kastrację.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
SzalonaJulka
Użytkownik
|
Dodane dnia 03-03-2009 01:14 |
|
Należałoby rozważyć, czy nie nastąpiła profanacja. Jednakże RYBA macha na to płetwą - wie, że w każdej chwili może udowodnić swoją hmm... kompletność.
|
nikt nie reklamował
szczęścia jak podpasek
jesteś tego warta
(ja)
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Miladora
Użytkownik
|
Dodane dnia 03-03-2009 01:22 |
|
RYBA przecież wprost bucha temperamentem, co na pewno nie miałoby miejsca, gdyby był, hmm... niekompletny.
Zapytany o to przez naszego korespondenta, RYBA odparł krótko i zwięźle - A co to? Czy ja jestem makaron, żeby być jedno-jajeczny? Nie, prawda? A więc wniosek, że jestem wielo-jajeczny.
Naszemu korespondentowi nie wypadało już sugerować, że makaron też bywa wielo-jajeczny...
Ale wszyscy znamy RYBIĄ tolerancję, więc śpijmy spokojnie Bracia i Siostry w RYBIE.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
SzalonaJulka
Użytkownik
|
Dodane dnia 03-03-2009 01:34 |
|
Nie wiem, czy wszyscy mogą spać spokojnie, gdy RYBA bucha temperamentem... swoją drogą określenie "zimna ryba" powinno zostać na zawsze wymazane...
|
nikt nie reklamował
szczęścia jak podpasek
jesteś tego warta
(ja)
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Hyper
Użytkownik
|
Dodane dnia 03-03-2009 09:57 |
|
Może RYBA stracił jedno jajo na wojnie? Wszak to bohater.
|
RYBA rządzi, RYBA radzi, RYBA nigdy cię nie zdradzi!.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
jakub
Użytkownik
|
Dodane dnia 04-03-2009 17:30 |
|
myślę że nawet gdyby stracił to by mu odrosło, dla RYBY nie ma rzeczy niemożliwych
|
"Ludzie na całym świecie uwielbiają okazje. Każdy chciałby dostać coś za nic, nawet jeśli przyszłoby mu zapłacić za to wszystkim" - Stephen King
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Miladora
Użytkownik
|
Dodane dnia 04-03-2009 18:06 |
|
Jakubie - z Twoich słów bije głębokie zaangażowanie, szczerość i moc przekonań. Czyżbyśmy mieli do czynienia z nowo powstałym zjawiskiem apostolstwa RYBY, głoszonym ustami wiernych wyznawców?
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
jakub
Użytkownik
|
Dodane dnia 04-03-2009 18:11 |
|
owszem, jestem apostołem RYBY, moje imię już na to wskazuje, tworzy się je z pierwszych liter zwrotu "Jestem Apostołem Który Uczyni Błogosławieństwo", pojawiłem się tu by głosić że RYBA wodzem nas wszystkich, więc podporządkujmy się jego woli, RYBA mówi: "wielbijmy RYBĘ!"
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Miladora
Użytkownik
|
Dodane dnia 04-03-2009 18:24 |
|
Och nie, Jakubie, chyba nie całkiem dobrze zrozumiałeś naszego Mistrza - RYBA mówi - "Wielbijmy się wzajemnie" i "Uwielbiaj siebie samego jak RYBĘ swojego", albo także "Uwielbiaj RYBĘ swojego jak siebie samego".
Trzeba spytać uczonych w Rybiblii, jak jest bardziej prawidłowo...
Szczęść RYBA w naszym zbożnym dziele i idź z RYBĄ, Rybracie...
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
SzalonaJulka
Użytkownik
|
Dodane dnia 04-03-2009 18:43 |
|
Nie sądzę, by Jakub zbyt opacznie zrozumiał słowa RYBY, rzekł bowiem: "podporządkujmy się jego woli", a cóż, jest wolą RYBY? Aby nikomu i niczemu się nie podporządkowywać, być szczęśliwym i robić swoje.
|
nikt nie reklamował
szczęścia jak podpasek
jesteś tego warta
(ja)
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Miladora
Użytkownik
|
Dodane dnia 04-03-2009 20:28 |
|
Masz rację, Koleżanko Szalona.
Zaiste RYBA to właśnie miał na myśli, tak więc tę następną prawdę objawioną natychmiast powinno się zapisać w Rybiblii.
Niech RYBA ma nas w swojej opiece i bądźmy szczęśliwi w RYBIE.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
jakub
Użytkownik
|
Dodane dnia 05-03-2009 17:00 |
|
wszystkie co piszecie cieszy RYBĘ która jest w was, RYBA kazał przekazać by błogosławić wasze Rybduszę niech RYBA będzie z wami
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
SzalonaJulka
Użytkownik
|
Dodane dnia 05-03-2009 17:05 |
|
RYBA jest w nas...? hmm... to brzmi dziwnie
Niech RYBA będzie z Tobą Jakubie
|
nikt nie reklamował
szczęścia jak podpasek
jesteś tego warta
(ja)
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
jakub
Użytkownik
|
Dodane dnia 05-03-2009 17:10 |
|
zależy jak to zinterpretować, w każdym z nas jest coś z RYBY a im więcej tym bliżej nam do doskonałości, nikt nie jest jednak doskonały tylko RYBA może osiągnąć ten poziom ale twierdzi że nie może tego uczynić żeby móc lepiej rozumieć Rybiątka swoje
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
SzalonaJulka
Użytkownik
|
Dodane dnia 05-03-2009 17:15 |
|
To dość interesująca teoria, Drogi Kolego w RYBIE. Zastanawiam się, co we mnie może być z RYBY i jakoś nie mogę wymyślić... Czasami milczę, jak ryba, ale jak zwykła ryba, bo RYBA jest dość wygadany. Pływać nie umiem, latać też nie... Ech, długa jeszcze przede mną droga rozwoju duchowego...
|
nikt nie reklamował
szczęścia jak podpasek
jesteś tego warta
(ja)
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
jakub
Użytkownik
|
Dodane dnia 05-03-2009 17:24 |
|
wyjdzie na to że jako apostoł RYBY zasieję zamieszanie w rybiej społeczności, co do pływania można je rozumieć metaforycznie, zaprawdę powiadam Ci: musimy nauczyć się płynąć na fali wydarzeń w naszym życiu, nieważne pod prąd czy z nim, zapamiętaj tę naukę siostro w RYBIE albowiem wszyscy w RYBIE jesteśmy wielką rybią rodziną
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Miladora
Użytkownik
|
Dodane dnia 05-03-2009 17:56 |
|
To piękna prawda, Bracie Jakubie - wszyscy jesteśmy jedną, wielką RYBIĄ Rodziną.
A więc pływajmy jak RYBA, wzlatujmy ku Niebu jak RYBA, a nasze duchy niech pewnego dnia dostąpią tego oszałamiającego zaszczytu RYBOwstąpienia.
Przekażmy więc sobie RYBĘ pokoju i niech RYBIduch będzie z nami.
|
|
|
Do góry |
|