Autor |
RE: "Tajemnice Brokeback Mountain"
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 23-03-2009 14:01 |
|
Dla mnie szału nie było, ale mimo wszystko mnie wzruszył, bo nie był nastawiony na samą fizyczność. Widoki piękne, a gra aktorska również niczego sobie. Takie jest moje zdanie.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
AnonimowyGrzybiarz
Użytkownik
|
Dodane dnia 24-03-2009 19:29 |
|
Cytat: Megara napisał/a:
Dla mnie szału nie było, ale mimo wszystko mnie wzruszył, bo nie był nastawiony na samą fizyczność. Widoki piękne, a gra aktorska również niczego sobie. Takie jest moje zdanie.
podobne wrażenia
|
Blog
Facebook
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
antifa
Użytkownik
|
Dodane dnia 30-04-2009 21:43 |
|
Po obejrzeniu tegoż filmu złapałam swoistą depresję. Najgorsze jest to, że nawet nie wiem dlaczego. Ostatnia scena z koszulą była momentem, w którym mogłam odetchnąć i spuścić cały pokład wody we mnie drzemiącej.
Ale ogólnie... Irytowała mnie tam nietolerancja ludzi. Zresztą, nie tylko tam.
|
Musi być ktoś, kogo nie znam, ale kto zawładnął Mną:
moim życiem, śmiercią; tą kartką.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
valdens
Użytkownik
|
Dodane dnia 07-06-2009 18:05 |
|
Nie wiedziałem, że ten film wzbudził zachwyt, a nawet coś zdobył. Pierwsze słyszę i jestem zaskoczony. Wydał mi się bardzo średni.
Cytat: frivia napisał/a:
Gdyby zamiast kowboja była kowbojka, wszyscy umarlliby z nudów. A że było dwóch facetów, wszyscy od razu chwalą, bo to nie wypada, bo przecież tolerancja, bo coś tam, bo coś tam.
Otóż to. Mogę się pod tym podpisać.
|
- Pływanie wyszczupla - powiedział wieloryb.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 07-06-2009 19:51 |
|
Ciekawe jakby ten film został odebrany, gdyby tematem głównym były lesbijki a nie geje. Wydaje mi się, że wobec lesbijek jest większa tolerancja.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
JaneE
Użytkownik
|
Dodane dnia 07-06-2009 21:45 |
|
Dla mnie był to jeden z tych, nielicznych filmów, po których przez pół nocy nie mogłam zasnąć. Myślałam o losach bohaterów, przypominały mi się sceny z filmu. Jeśli film, zmusza do myślenia, do jakiejś głębszej refleksji, jest dobry ( oczywiście tylko w mojej ocenie )
A jeśli zamiast kowbojów byłyby kowbojki...cóż, trudno oceniać film, którego jeszcze nie nakręcono.
|
Oswajam rzeczy pisząc o nich.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Jack the Nipper
Użytkownik
|
Dodane dnia 07-06-2009 22:31 |
|
Cytat: LittleRedRose napisał/a:
Ciekawe jakby ten film został odebrany, gdyby tematem głównym były lesbijki a nie geje. Wydaje mi się, że wobec lesbijek jest większa tolerancja.
Tak jak film "Fucking Amal". Był o lesbijkach i się podobał nie wzbudzając większych kontrowersji.
|
|
|
Do góry |
|