Autor |
RE: Zabawa na... 100 słów
|
kamyczek
Użytkownik
|
Dodane dnia 30-06-2010 18:45 |
|
"Na sto słów"
Swoją drogą interesująca ta zabawa z opowiadaniem na sto słów, którą wymyślił paniscus (ciekawy nick, a jeszcze ciekawszy awatarek). Przestrzega potencjalnych uczestników (paniscus, ma się rozumieć), że teksty zawierające błędy ortograficzne będzie tępił w zarodku.
- I co i co?
- Jajco. He, he pewnie coś mu się pomieszało, albo słownik ortograficzny myszy mu zjadły. Albo założył okulary ze szkłami grubymi jak, nie przymierzając, denko butelki po piwie „Lech” i nie dojrzał, że spojrzał to „spojżał”.
- Nie ciskam się przecież, tylko mówię.
- No dobra, już się zamykam, tylko policzę czy jest równo stówka… Raz, dwa… Yes! Yes! Jabadabaduuuuuuuuu!
|
Trudno uchwycić właściwy czas, lecz łatwo go przegapić. (Sima Qian)
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
MANDRIK
Użytkownik
|
Dodane dnia 06-09-2010 17:01 |
|
REQUIEM DLA REKINA
Echo dzwonków i łkanie organów, kilku księży i między ławami przepych ubrany w czarne garnitury. Zapach świec przesunął się po nozdrzach zgromadzonych, osiadł potem na otwartej trumnie, tuż obok leżącej w niej bladej i milczącej postaci. Zgromadzeni stali z pochylonymi głowami, wielu z nich trzymało wielkie bukiety kwiatów owinięte czarnymi szarfami. Dyskretnie, w oddali czaili się ochroniarze, z czarnymi słuchawkami w uszach.
- Odmówmy „ Wieczne odpoczywanie” – odezwał się jeden z księży w kierunku zebranych. Jego głos uderzył w ceglane ściany i odbity powędrował w kierunku sufitu.
- Wieczny odpoczynek… - rozpoczął.
- Racz mu dać Panie – tłum podjął zaproszenie, chociaż nierówno. Czuć było u mówiących brak wiary w to, co wypowiadają.
- Czy zostawił testament ?- szepnął wysoki i chudy do korpulentnej damy.
- To była sknera – szepnęła zapytana.
- Czy wszystko odziedziczy synek? – włączył się szeptem niski jegomość.
- A światłość wiekuista .. – kontynuował ksiądz starając się skupić uwagę zebranych.
- Co on z tym zrobi? – zainteresowała się szczupła kobieta – Czy ma już dziewczynę?-
- Modlimy się za niego, a on nas wszystkich wykupił – machnęła ręką korpulentna.
- Nie dziwota, że nazywali go rekinem. Zżerał wszystko, co miało szansę na zysk – szepnął chudy.
Zapach świec tymczasem przeniósł się bliżej leżącej postaci i dotknął jego nozdrzy, które drgnęły ..
KONIEC
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 04-05-2011 22:57 |
|
Sen durnej baby
Śniło mi się, że szłam polaną i spotkałam dziewczynę. To Eska! Wciąż powtarzała: GROT! GROT! GROT! Nie rozumiałam, więc poszłam dalej. Wtedy moim oczom ukazał się wspaniały artefakt. Miał moc nadawania wszystkiemu sensu. Był to kwiat, a konkretnie bez, więc nazwałam go „bez sensu”. I nagle do mnie dotarło. To była groteska.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 04-05-2011 23:43 |
|
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Esy Floresy
Redaktor
|
Dodane dnia 04-05-2011 23:46 |
|
Grot! Grot! Grot!
|
Możemy być tylko tym kim jesteśmy, nikim więcej i nikim mniej.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Almari
Użytkownik
|
Dodane dnia 05-05-2011 00:23 |
|
Jest nasza żabeczka
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 05-05-2011 13:55 |
|
Esy Floresy napisał/a:[code]Grot! Grot! Grot![/code]
a nie mówiłam! ;D
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 05-05-2011 14:14 |
|
Też masz prorocze sny
Ok, koniec z offtopem
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Aronia23
Użytkownik
|
Dodane dnia 13-09-2016 21:58 |
|
zabawa na 100 słów jeszcze funkcjonuje, bo widzę tylko sprzed lat. Jeśli można (a jeśli nawet nie bardzo można, to napiszę 100 słów. ) ARONIA23
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
trawa1965
Użytkownik
|
Dodane dnia 06-01-2017 07:37 |
|
Tak oczywiście można robić. Tylko aby napisać dobrą prozę na 100 słów, trzeba dużych umiejętności technicznych oraz nietypowej tematyki- inaczej jest to przeciętny wiersz. Zresztą, przykład ten jest potwierdzeniem mojej tezy o sztuczności wszelkich klasyfikacji.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
vanhi
Użytkownik
|
Dodane dnia 13-03-2017 11:19 |
|
Najlepsza jest zabawa na 102.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Yash
Użytkownik
|
Dodane dnia 09-06-2018 13:01 |
|
Zobaczyłem ja przez okno
Po szybie spływały krople pamiętające niedawny deszcz. W lustrach kałuż odbijały się mury kamienic. Stała blisko. Jej drobna dłoń trzymała rączkę parasola. Przez otwarte drzwi słychać było odgłosy ulicy. Marta - takie imię pasuje do takiej zgrabnej rączki. Niech będzie Martą. Z nią mógłbym żyć, mieć dom z ogrodem i psa - labradora, dom oczywiście stary jak z przedwojennej pocztówki. Może wejdzie ? Usiądzie obok, miejsc przecież jest. Zobaczę jej oczy, na pewno zielone, a włosy spięte i blond. Albo ja wyjdę do niej. Podejdę, zapytam gdzie teatr lub cukiernia. Tramwaj gwałtownie szarpnął i ruszył. Bilety do kontroli ! Cholera...
|
-
Z upływem lat wszystko po za patrzeniem przez okno wydaje mi się stratą czasu.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
solu
Użytkownik
|
Dodane dnia 24-10-2019 21:08 |