Autor |
Ciężki temat o jedzeniu
|
TomaszObluda
Użytkownik
- Postów: 6879
- Skąd: Szczecin
|
Dodane dnia 25-03-2009 10:56 |
|
No bo bywa ciężko na żołądku, stąd tytuł. Jest tu watek "Lekki temat o miłości" więc chciałem zażartować też.
Do rzeczy. Czy jecie dla przyjemności? A może tylko z przymusu organizmu? Co lubicie jeść? Zdrowo się odżywiacie?
Ha! A może jakiś smaczny przepis?
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Ciężki temat o jedzeniu
|
Usunięty
Gość
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Ciężki temat o jedzeniu
|
tentyp
Użytkownik
- Postów: 244
- Skąd: Kociewska
|
Dodane dnia 25-03-2009 11:06 |
|
tak jak Lunar nie ożeni się z kobietą, która nie weźmie ślubu kościelnego, tak i ja nie wziąłbym za żonę takiej co mi porządnego schabowego nie zrobi
Lubie jeść, ale dobre rzeczy. Nie lubię większości zup. Prócz grochowej, pomidorowej grzybowej
|
Zdzieram palce do krwi, kiedy wbijam je w marmur,
Knykcie lżą swój byt, kiedy żrą pył kwarcu,
Chrobot stawów na nowo definiuje dźwięk[...]
To jest napad na babel - niosę wiarę w tusz i papier'
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Ciężki temat o jedzeniu
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 25-03-2009 11:08 |
|
tentyp - ty już masz jakieś skrzywienie -, nawet w dzieł o jedzeniu tego człowieka wpychasz. Nie przesadzasz ?
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Ciężki temat o jedzeniu
|
TomaszObluda
Użytkownik
- Postów: 6879
- Skąd: Szczecin
|
Dodane dnia 25-03-2009 11:09 |
|
tak myślę, że tak. W jakiś sposób. To temat dla wszystkich. bo wszyscy jedzą, a naprawdę widziałem różne postawy. Są ludzie wiecznie na diecie, są tacy co odżywiają się bardzo zdrowo. Ja jestem szczupły, a jem niemało. Dużo ruchu. Uwielbiam jeść. I robię to dla przyjemności.
Jednakże zdarzało mi się jeść, nie dla przyjemności, a jedynie bo głodny byłem. I jem wszystko. Nie spotkałem potrawy, jakiej bym nie zjadł. Może będę miał jeszcze okazję
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Ciężki temat o jedzeniu
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 25-03-2009 11:09 |
|
Skoro już ten temat o jedzeniu to moze wrócimy do wątku filmu:
WIELKIE ŻARCIE z Mastrojanim ?
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Ciężki temat o jedzeniu
|
Usunięty
Gość
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Ciężki temat o jedzeniu
|
TomaszObluda
Użytkownik
- Postów: 6879
- Skąd: Szczecin
|
Dodane dnia 25-03-2009 11:10 |
|
z zup dobre flaki, rosół i pomidorową z ryżem, ale te upodobania mi się zmieniają. Niestety gotować nie potrafię prawie wcale
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Ciężki temat o jedzeniu
|
tentyp
Użytkownik
- Postów: 244
- Skąd: Kociewska
|
Dodane dnia 25-03-2009 11:11 |
|
Cytat: Zadysta napisał/a:
tentyp - ty już masz jakieś skrzywienie -, nawet w dzieł o jedzeniu tego człowieka wpychasz. Nie przesadzasz ?
po prostu szukałem porównania
a i lubie dobre kebaby na talerzu ew. w bułce.
|
Zdzieram palce do krwi, kiedy wbijam je w marmur,
Knykcie lżą swój byt, kiedy żrą pył kwarcu,
Chrobot stawów na nowo definiuje dźwięk[...]
To jest napad na babel - niosę wiarę w tusz i papier'
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Ciężki temat o jedzeniu
|
TomaszObluda
Użytkownik
- Postów: 6879
- Skąd: Szczecin
|
Dodane dnia 25-03-2009 11:11 |
|
no ja o filmie, jak mówiłem nie wiele mogę powiedzieć. Bardzo dawno tremu widziałem i nie pamiętam. Idea oczywiście mi się podoba.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Ciężki temat o jedzeniu
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 25-03-2009 11:12 |
|
Cytat: Nie spotkałem potrawy, jakiej bym nie zjadł
Polecam podróż po Indiach i Tailandii.
Może się na pieczonego psa i małpę załapiesz.
Cholerka... głodny się zrobiłem. Trzeba coś zjeść.
To odruch Pawłowa gdy żołądek myśli, a nie głowa !
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Ciężki temat o jedzeniu
|
TomaszObluda
Użytkownik
- Postów: 6879
- Skąd: Szczecin
|
Dodane dnia 25-03-2009 11:13 |
|
najlepsze kebaby są w Szczecinie. To znaczy słyszałem takie opinie przyjezdnych. Ja tylko w Wawie poza Szinem jadłem, okropne coś tam.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Ciężki temat o jedzeniu
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 25-03-2009 11:14 |
|
ja wcinałem skorpiony w Pekinie swego czasu, i macki ośmiornicy na patyku. Serio
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Ciężki temat o jedzeniu
|
TomaszObluda
Użytkownik
- Postów: 6879
- Skąd: Szczecin
|
Dodane dnia 25-03-2009 11:14 |
|
Cytat: Może się na pieczonego psa i małpę załapiesz.
Cholerka... głodny się zrobiłem. Trzeba coś zjeść.
oczywiście, że bym zaryzykował. Trzeba uszanować inne kultury w Polsce też można psa wszamać, albo szczura. U Chińczyków.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Ciężki temat o jedzeniu
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 25-03-2009 11:14 |
|
TomaszObluda Cytat: Idea oczywiście mi się podoba.
Nic nie stoi na przeszkodzie aby ją wprowadzić w zycie.
No moze zakończenie widziałbym bardziej według mojego scenariusza
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Ciężki temat o jedzeniu
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 25-03-2009 11:17 |
|
Cytat: TomaszObluda napisał/a:
w Polsce też można psa wszamać, albo szczura. U Chińczyków.
tyle, że w Chinach są do tego specjalne psie rasy, z których robi się psie dania - baaardzo drogie, tylko w niektórych restauracjach.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Ciężki temat o jedzeniu
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 25-03-2009 11:17 |
|
al_qubain Cytat: macki ośmiornicy
Potwierdzam Twój gust. Uważam, że jedna ze smaczniejszych potraw.
A wiesz, że aby je przyrządzić , łapie się jeszcze zywą za mackę i wali 5-10 minut do pierwszego zsinienia, jej ciałem o kamienie aby zmiekła ?
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Ciężki temat o jedzeniu
|
TomaszObluda
Użytkownik
- Postów: 6879
- Skąd: Szczecin
|
Dodane dnia 25-03-2009 11:17 |
|
jasne każda impreza jest dobra. Ostatnio byłem na PRL party. Żarcie party też jest ok. Tylko wtedy wino zamiast wódki, więcej jedzenia wchodzi
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Ciężki temat o jedzeniu
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 25-03-2009 11:19 |
|
TomaszObluda - poczytaj recenzje o tym filmie to zrozumiesz o czym pisałem
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Ciężki temat o jedzeniu
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 25-03-2009 11:21 |
|
Cytat: Zadysta napisał/a:
al_qubain Cytat: macki ośmiornicy
Potwierdzam Twój gust. Uważam, że jedna ze smaczniejszych potraw.
A wiesz, że aby je przyrządzić , łapie się jeszcze zywą za mackę i wali 5-10 minut do pierwszego zsinienia, jej ciałem o kamienie aby zmiekła ?
Odnośnie skorpionów zasada jest taka sama. W kącie budki stoi wiaderko, z żywymi, kotłującym się skorpionami. Kucharz wyciąga jednego wrzuca na rozgrzany blat, maluje pędzelkiem z super-dobrą przyprawą i nadziewa po chwili na patyczek. Gady giną na patelni dopiero.
|
|
|
Do góry |
|