Autor |
Skąd bierzecie książki?
|
ginger
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-04-2009 16:46 |
|
Może to proste pytanie, ale właśnie zaczęłam się nad tym zastanawiać. Książki - niestety - w empikach czy matrasie są dość drogie, i jako osoba nie posiadająca jakichkowliek stałych dochodów, nieczęsto mogłam sobie pozwolić na zakupy w tych sklepach. Oczywiście pozostaje pożyczanie od znajomych (może to nieładnie, ale jak do kogoś wchodzę, to zaraz szukam półek z książkami i wychodzę z reklamówką) albo w bibliotekach, ale, ja na przykład, lubię mieć własne - żeby stały na regale w zasięgu wzroku i ręki, żebym zawsze mogła do nich wrócić.
Właściwie pytanie: Skąd bierzecie książki? Czy macie jakieś swoje miejsca, gdzie kupujecie je taniej? Gdzie takich miejsc należy szukać?
|
que bonito seria tu mar si suspiera yo nadar
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Skąd bierzecie książki?
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 10-04-2009 16:48 |
|
Ja przeszukuję pewien znany portal aukcyjny. Tam kupuję i sprzedaję, czasami w Taniej Książce.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
ginger
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-04-2009 17:00 |
|
Ja polecam:
www.czytajtanio.pl
Mają sporo ciekawych pozycji, ostatnio z D. zrobiliśmy tan naprawdę duże zakupy... A potem byłam w Poznaniu, zobaczyłam kiermasz taniej książki, i kupiłam jeszcze trzy. A dwa dni później w Krakowie, gdzie weszłam do dwóch księgarni, które twierdziły, że u nich też kupię tanio, kupiłam... Jeszcze siedem... W moim wypadku jest to nieuleczalne - ja po prostu muszę książki kupować, to ważniejsze niż bułki na śniadanie. Jestem chora, wiem, nie musicie mi tego uświadamiać
Moja Siostra (Tequila) natomiast ostatnio zamawiała z tej strony:
www.latarnik.com.pl
i bardzo ją chwaliła.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Samuel Niemirowski
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-04-2009 17:15 |
|
Antykwariaty - książki po 2, 3, 8, 15 zł...
Dom - za darmo
Empik i Matras? Oj, rzadko, rzadko...
|
"Nie będę zmieniał świata ani Zachodu. Podążą one ku swoim celom tak jak spadająca gwiazda. Ja będę jednak pracował i zmieniał się".
E. Wiechert
www.prozafotografii.blox.pl
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
ginger
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-04-2009 17:24 |
|
Hmm... A konkrety? Bo ja na przykład parę razy słyszałam, że w Bydgoszczy w antykwariatach można dostać wspaniałe książki, ale gdzie te konkretne antykwariaty są - nie mam pojęcia... Zdradźcie swoje sekretne miejsca
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
soczewica
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-04-2009 17:28 |
|
allegro, czasem z drugiej ręki, są takie stoiska. ale generalnie najczęściej księgarnie. niezależnie od ceny.
|
Między nami - piekło - kładka ma szerokość stopy. Gdy tylko jedno na nią wejdzie, spotkamy się na drugim brzegu i staniemy obok siebie. Jeśli obydwoje zechcemy bliskości, spotkamy się na środku kładki, z wyborem - przytulić się mocno, albo spaść osobno.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
jakub
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-04-2009 19:00 |
|
allegro, tylko i wyłącznie używane, jeśli lektury to Biblioteka Raczyńskich lub półka w domu jeśli jakaś popularna ostatnio 7zł za "Grom" Koontza ze wszystkimi kosztami, naprawdę opłacalny ten Internet
|
"Ludzie na całym świecie uwielbiają okazje. Każdy chciałby dostać coś za nic, nawet jeśli przyszłoby mu zapłacić za to wszystkim" - Stephen King
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
AnonimowyGrzybiarz
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-04-2009 20:27 |
|
allegro, empik.com, merlin.com.pl, antykwariaty, giełda, biblioteki, składy tanich książek... im taniej tym lepiej.
|
Blog
Facebook
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 10-04-2009 20:30 |
|
Głównie biblioteki raczyńskich i "Tania książka" na św. Marcina, książki nawet od 1.50
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Henryk Borowiec
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-04-2009 20:52 |
|
Czaję się pod księgarniami, potem śledzę, napadam i odbieram.
|
...słowa ulatują, pisma płoną...
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
DamianMorfeusz
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-04-2009 22:22 |
|
Aaa! To Ty! Oddawaj książki!
Tak, Ginger jest nieuleczalnym przypadkiem, a ja jej wtóruję, wspomagając dodatkowo sporadycznymi zakupami w Empiku i Matrasie
|
"Najlepszym sposobem na przepowiadanie przyszłości jest jej tworzenie" - Peter Drucker
"Co ważniejsze dla sukcesu: talent czy pracowitość?
A co ważniejsze w rowerze: przednie czy tylne koło?" - George Bernard Shaw
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 10-04-2009 23:06 |
|
Ostatnio dostałam po nieboszczyku - sporo tego było, conajmniej dwie taczki. Grube, w większości ciekawie oprawione tomiszcza z dziedziny historii II wojny światowej, socjalizmu, trochę wiekopomnych lektur szkolnych. Gdybym ich nie zabrała, wszystkie trafiłyby na śmietnik. Ponieważ w większości nie były to książki w moim klimacie, postanowiłam złożyć je w darze bibliotece. Niestety, okazało się, że biblioteka przyjmuje tylko dary wydane po 2000 roku... I szanuj dziadu książkę! Teraz kurzą się na szafie... Jeśli jest ktoś zainteresowany, z chęcią sprezentuję
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
SzalonaJulka
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-04-2009 23:40 |
|
Jako notoryczna bezrobotna żeruję głównie w bibliotekach, ale księgarni taniej książki nie omijam. Jak znajduję pracę, to po wypłacie lecę prosto do księgarni.
|
nikt nie reklamował
szczęścia jak podpasek
jesteś tego warta
(ja)
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Asti
Użytkownik
|
Dodane dnia 11-04-2009 11:24 |
|
kmkmk - Spróbuj wystawić na Allegro jeśli ci zalegają. Na pewno ktoś się znajdzie. No i warto, żebyś wypisała co masz
|
Ludzie potrafią niekiedy posuwać się do takich oszustw.
Śpiewają nie swoje pieśni, nie wiedząc nawet, o czym one mówią.
Create your own reality
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
AnonimowyGrzybiarz
Użytkownik
|
Dodane dnia 11-04-2009 12:46 |
|
Cytat: kmkmk napisał/a:
Grube, w większości ciekawie oprawione tomiszcza z dziedziny historii II wojny światowej,
Możesz coś więcej powiedzieć? Ile byś chciał/a za tom?
|
Blog
Facebook
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
jakub
Użytkownik
|
Dodane dnia 11-04-2009 13:17 |
|
Cytat: kmkmk napisał/a:
Ostatnio dostałam po nieboszczyku - sporo tego było, conajmniej dwie taczki. Grube, w większości ciekawie oprawione tomiszcza z dziedziny historii II wojny światowej, socjalizmu, trochę wiekopomnych lektur szkolnych. Gdybym ich nie zabrała, wszystkie trafiłyby na śmietnik. Ponieważ w większości nie były to książki w moim klimacie, postanowiłam złożyć je w darze bibliotece. Niestety, okazało się, że biblioteka przyjmuje tylko dary wydane po 2000 roku... I szanuj dziadu książkę! Teraz kurzą się na szafie... Jeśli jest ktoś zainteresowany, z chęcią sprezentuję jeśli masz coś Stephena Kinga, Grahama Mastertona lub Deana Koontza to myślę że możemy się dogadać a jeśli jakieś inne to podaj przykłady to wtedy pomyślimy
ale widzę że to starsze więc w tych klimatach raczej nie znajdę u ciebie żadnych pozycji no chyba że znajdę a nie oddasz
|
"Ludzie na całym świecie uwielbiają okazje. Każdy chciałby dostać coś za nic, nawet jeśli przyszłoby mu zapłacić za to wszystkim" - Stephen King
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 11-04-2009 17:03 |
|
Zainteresowanych bliższymi informacjami zapraszam na kontakt PW !!!
Jakub niestety wśród ocalonych przeze mnie książek nie ma horrorów, ale jest za to min Potop - też niezły ;-)
Asti, no widzisz nie pomyślalam, aby przez Allegro spróbować to opchnąć ;-) Nie chciałam zamieszczać ogłoszeń, że oddam książki, by nie trafiły na jakiś chodnikowy bazar. Jak się nie znajdą chętni, to pewnie sama się rozłożę w jakimś przejściu podziemnym
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
ginger
Użytkownik
|
Dodane dnia 13-04-2009 19:57 |
|
Kmkmk - widzę, że niektórzy użytkownicy PP będą mogli podawać Ciebie jako źródło swoich książek
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Anaris
Użytkownik
|
Dodane dnia 13-04-2009 20:32 |
|
No cóż - najczęściej dostaje od rodziny na różne okazje
A pomijając ten fakt to korzystam z księgarń, allegro czy różnych stoisk
|
`The most difficult thing is trying not to forget who you really want to be.`
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Nathien
Użytkownik
|
Dodane dnia 13-04-2009 21:04 |
|
Tak jak Anaris, dostaję od rodzinki i znajomych na różne okazje. Kupuję w księgarniach, antykwariatach... Godzinami wędruję po bibliotekach. No i pożyczam od znajomych
|
"Obcując z potworami, uważaj, abyś nie stał się jednym z nich.
Bo kiedy patrzysz w otchłań, otchłań może zacząć patrzeć w Ciebie."
Fryderyk Nietzsche
|
|
Do góry |
|