Autor |
RE: Skąd bierzecie książki?
|
ginger
Użytkownik
|
Dodane dnia 13-04-2009 21:16 |
|
W Danii mają ciekawe wyprzedaże - świetne rzeczy w niskich cenach (kupuję na przykład taniutkie płyty winylowe). Mają też sporo książek - bardzo ładne wydania, niedrogo. Niestety - wszystko po duńsku. A tego dziwacznego języka to ja się chyba nigdy nie nauczę...
|
que bonito seria tu mar si suspiera yo nadar
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Abigail
Użytkownik
|
Dodane dnia 14-04-2009 07:34 |
|
Głównie z biblioteki, ale też od znajomych i z księgarni.
|
Noc jest obietnicą poranka.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
eurydyka
Użytkownik
|
Dodane dnia 18-04-2009 18:49 |
|
W mojej bibliotece jest fantastyczna półka "od czytelników dla czytelników". Stamtąd pochodzi duża część mojej domowej biblioteki. Uwolnijcie książki...!!!
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
vegan
Użytkownik
|
Dodane dnia 18-04-2009 18:54 |
|
Ja ostatnio, dwie dobre książki, na śmietniku znalazłem Bajki Robotów i Heroje Północy stan dobry i b.dobry
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
gabstone
Użytkownik
|
Dodane dnia 18-04-2009 22:12 |
|
Biblioteka (dobrze zaopatrzona) znajomi, pożyczanie. I kupowanie w Świecie Książki, choć nie zawsze jest najtaniej. ale maniacy już tak mają
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Samuel Niemirowski
Użytkownik
|
Dodane dnia 18-04-2009 22:16 |
|
Ja mógłbym korzystać z bibliotek, ale nie chcę. Ja zawszę chceć mieć moje książki dla siebie. Chcę mieć je w mieszkaniu, żeby zawsze, jak przyjdzie ochota, można było podejść, coś sobie przypomnieć, coś porównać...
|
"Nie będę zmieniał świata ani Zachodu. Podążą one ku swoim celom tak jak spadająca gwiazda. Ja będę jednak pracował i zmieniał się".
E. Wiechert
www.prozafotografii.blox.pl
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
weronikja
Użytkownik
|
Dodane dnia 18-04-2009 22:50 |
|
Głównie z księgarni, empika.
Ostatnio też z internetu - chociaż to bardzo niewygodne. I dziwnym nawyków się nabiera.
|
Very very soon the terror will begin,no place to hide, no way to survive,you can't escape it's time to die.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
ginger
Użytkownik
|
Dodane dnia 19-04-2009 00:39 |
|
Cytat: I dziwnym nawyków się nabiera.
To znaczy...?
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
voice
Użytkownik
|
Dodane dnia 19-04-2009 10:26 |
|
Z księgarni, empika <w nim kupuję najczęściej mangi >
|
...Mad Tea Party...
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 19-04-2009 10:32 |
|
Sama sobie piszę książki...
Oczywiście nieprofesjonalne, krótkie i warsztatowo... ekhem... no ale przynajmniej coś swojego.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
jakub
Użytkownik
|
Dodane dnia 19-04-2009 15:23 |
|
Cytat: ginger napisał/a:
Cytat: I dziwnym nawyków się nabiera.
To znaczy...? jeśli chodzi kupowanie w internecie rzeczywiście przyszedł mi dziwny nawyk, zawsze jak się pojawi książka w dobrej cenie to się biorę za licytację nawet jak kasy nie mam nałóg kupowania książek i to koniecznie kilka od jednego sprzedawcy żeby oszczędzić na przesyłce
|
"Ludzie na całym świecie uwielbiają okazje. Każdy chciałby dostać coś za nic, nawet jeśli przyszłoby mu zapłacić za to wszystkim" - Stephen King
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
ginger
Użytkownik
|
Dodane dnia 19-04-2009 16:38 |
|
Moje konto na allegro zaginęło w akcji - nie będę wchodzić w szczegóły - dlatego tam nie kupuję. Za to tanią księgarnię, której adres podałam na początku, uwielbiam
Za jednym zamachem - 64 książki, z którymi potem zrobiono mi zdjęcie Nie, żeby oszczędzać (a przynajmniej nie głównie), tylko dlatego, że czułam, że nie mogę dłużej żyć bez każdej z tych pozycji...
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
kuros
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-04-2009 18:42 |
|
Ja ostatnio z allegro biorę książeczki. Kupuje prawie idealne w cenie 1/2 ceny okładkowej
|
Zapraszam na mojego bloga poświęconemu finansom osobistym i szeroko pojętemu rynkowi finansowemu http://pelnakiesa.pl
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
eklerek123
Użytkownik
|
Dodane dnia 27-04-2009 16:59 |
|
Cytat: Ja ostatnio, dwie dobre książki, na śmietniku znalazłem Bajki Robotów i Heroje Północy smiley stan dobry i b.dobry smiley
To ci powiem, że ojciec mojego kumpla jeździ na tirach. Ileś lat temu na wysypisko śmieci w Warszawie (to, z którego teraz ludzie na nartach zjeżdżają) nawoził piach. No i jakoś przypadkowo zobaczył wielką górę książek popakowanych w foliowe worki. Puścił kilka klątw pod adresem osób, które dopuściły się tego czynu, a książki załadował do samochodu.
I tak oto i ja mam teraz, co czytać A nowe książki kupuję w Merlinie.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
AnonimowyGrzybiarz
Użytkownik
|
Dodane dnia 27-04-2009 20:47 |
|
ostatnio w empiku była promocja 3za2, więc trochę zaszalałem
|
Blog
Facebook
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
ginger
Użytkownik
|
Dodane dnia 27-04-2009 23:02 |
|
Cytat: AnonimowyGrzybiarz napisał/a:
ostatnio w empiku była promocja 3za2, więc trochę zaszalałem
Czy ta promocja jest nadal aktualna?
Podpisano: Napaleniec Książkowy
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
jakub
Użytkownik
|
Dodane dnia 06-05-2009 19:20 |
|
ta promocja to była jednodniowa chyba z okazji Światowego Dnia Książki więc chyba już się nie załapiesz
|
"Ludzie na całym świecie uwielbiają okazje. Każdy chciałby dostać coś za nic, nawet jeśli przyszłoby mu zapłacić za to wszystkim" - Stephen King
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
AnonimowyGrzybiarz
Użytkownik
|
Dodane dnia 06-05-2009 20:03 |
|
Nom, już się skończyła.
|
Blog
Facebook
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Marcin Sierszynski
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-06-2009 12:50 |
|
Ja to przede wszystkim kupuję w tanich księgarniach rozsianych po całym Wrocławiu. Nie omijam też okazji wyprzedaży i różnych targów w całej Polsce.
A taniuśko można kupić poezję w Biurze Literackim, w ich bibliotece. Ze standardowych 24 zł za tomik zostaje 16. I jeszcze w WBP: http://www.wbp.poznan.pl/index.php?lang=PL
Wiersze zebrane Wiedemanna za 15 zł to - przyznacie - okazja nie z tej ziemi, a nowy Sendecki za 10? Porażające.
|
nie będziemy królami nie będziemy królami
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 10-06-2009 12:53 |
|
Tanie księgarnie to jedno z częściej odwiedzanych przeze mnie miejsc w Krakowie Za 7 zł kupiłam tomik Rymkiewicza, a w Merlinie kosztuje zdaje się 28 zł.
|
|
|
Do góry |
|