Autor |
RE: Skąd bierzecie książki?
|
salata
Użytkownik
|
Dodane dnia 19-06-2017 18:42 |
|
Mi się nawet w Biedronce zdarza coś kupić. Ale ogólnie księgarnie internetowe, czasem Empik. W bibliotece byłam ostatni raz chyba z 7 lat temu.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
chawendyk
Użytkownik
|
Dodane dnia 01-08-2017 21:48 |
|
a moją ostatnio ulubioną księgarnią jest "Biedronka" i w tym tygodniu pobliski supermarket.
Można kupić za 4,99 czy 9,99 pozycje całkiem ciekawe.
Oczywiście trzeba przekopać się przez romanse i inne ciekawostki, ale dla mnie fajną zdobyczą za 9,99 było w tym tygodniu chociażby Quo vadis za 9,99 /2015 stan ideał - twarda okładka
Jakoś tak wyszło że nigdy nie czytałem, . No i transport własnym rowerem
Przykład może banalny, ale warto bywać w takich sklepach bo wyprzedaże się zdarzają.
Trafiłem np w supermarkecie na wyprzedaż nieco zniszczonych książek po złotówce.
Warto tak sobie czasem poszperać.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Szczepan Gender
Użytkownik
|
Dodane dnia 04-08-2017 16:05 |
|
Najczęściej kupuję na skupie makulatury, gdzie ludzie zwożą książki tonami. Czasem zajeżdżam i wybieram sobie. Najczęściej po 1 zł za sztukę, ale bywa i po 50 groszy. Stan nie jest ważny, liczy się masa książki.
|
Józef Piłsudski - sprawca cudu na Wisłą:
"Religia jest dla ludzi bez rozumu".
Mark Twain - powieściopisarz dziecięcy:
"Religia została wynaleziona kiedy pierwszy oszust napotkał pierwszego głupka".
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Infernus
Użytkownik
|
Dodane dnia 06-08-2017 13:05 |
|
Proponuję milionksiazek. Nowinek wydawniczych nie znajdziemy, są tam używane i stare książki, ja zawsze coś dla siebie znajdę.
|
" Autorstwo jest manią i nie ma tak silnych argumentów, aby ją przezwyciężyć" (M.G. Lewis)
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 08-08-2017 08:53 |
|
Pracuje w księgarni, więc mam to szczęście, że mogę zdobyć tańsze książki
Wcześniej najczęściej wypożyczałam książki w bibliotece.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
mozajka
Użytkownik
|
Dodane dnia 27-02-2018 19:31 |
|
Wow ale masz fajnie. Ja głównie z biblioteki, bo moja na bieżąco zakupuje nowości. Więc jak się trafi to pierwsza wypożyczam. A dość szybko czytam.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
adam poeta
Użytkownik
|
Dodane dnia 06-03-2018 19:32 |
|
Ostatnio koleżanka podarowała mi 100.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Jundi
Użytkownik
|
Dodane dnia 14-03-2018 19:25 |
|
"Bidakom" polecam ebooki na chomiku, zwłaszcza jeśli chodzi o klasyki za 0 zł, np:
Philip K. Dick
Pär Lagerkvist
Neil Gaiman
i wiele wiele innych... do wyboru do koloru!
PS.
Wiedza i sztuka nie powinny kosztować
|
/Sukces/____
__________|___
_____________|___
________________|___/Ja/
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Vanillivi
Użytkownik
|
Dodane dnia 28-04-2018 13:52 |
|
Nie zgadzam się
Chciałbyś pracować nad książką powiedzmy trzy lata, poświęcać na to wiele godzin swojego czasu, później wydać ją i nie dostać za to ani złotówki, mimo że jest czytana i oceniana pozytywnie?
|
http://www.cala-reszta-nocy.blogspot.com Mój blog o życiu, podróżach i pisaniu.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Emily
Użytkownik
|
Dodane dnia 29-04-2018 21:19 |
|
Ostatnio zainteresowałam się bardziej e-bookami & kwestią darmowego a legalnego dostępu do nich.
Polecam dwie rzeczy:
1) http://swiatczytnikow.pl/skad-sciagnac-darmowe-e-booki-po-polsku-10-najciekawszych-miejsc/ - obszerne info o możliwości skombinowania legalnych darmowych książek
2) Czytnik umożliwiający korzystanie z aplikacji Legimi + konto na Legimi + wizyta w bibliotece, która udostępnia darmowe kody do Legimi. Nagle człowiek otrzymuje dostęp do wielu książek, a ściąganie ich jest łatwiejsze i wygodniejsze niż przeczesywanie internetów w poszukiwaniu pirackich wersji. Polecam z całego serduszka.
|
niechaj cię pochłonie morze sargassowe
zanurkuj w wątpiach
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
mike17
Użytkownik
|
Dodane dnia 29-04-2018 23:33 |
|
Choć moje 6 e-booków nie jest może darmowe, tym nie mniej gorrrrąco polecam je Wam, byście je kupowali i czytali.
Można kupić też papier jako siódmą książkę.
Sądzę, że rynek e-booków ma się świetnie i warto go wspierać.
To książki za małe pieniądze, częstokroć perełki literatury światowej.
I w małym czytniku tyle dzieł
Pomyślcie.
|
Easy Rider from Nowhere a.k.a Sztywny Pyton, rzecznik Klubu WeSZołego Szampona
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Vanillivi
Użytkownik
|
Dodane dnia 30-04-2018 23:00 |
|
Emily napisała: Ostatnio zainteresowałam się bardziej e-bookami & kwestią darmowego a legalnego dostępu do nich.
Polecam dwie rzeczy:
1) http://swiatczytnikow.pl/skad-sciagnac-darmowe-e-booki-po-polsku-10-najciekawszych-miejsc/ - obszerne info o możliwości skombinowania legalnych darmowych książek
2) Czytnik umożliwiający korzystanie z aplikacji Legimi + konto na Legimi + wizyta w bibliotece, która udostępnia darmowe kody do Legimi. Nagle człowiek otrzymuje dostęp do wielu książek, a ściąganie ich jest łatwiejsze i wygodniejsze niż przeczesywanie internetów w poszukiwaniu pirackich wersji. Polecam z całego serduszka.
To w 100% popieram.
A jeśli chodzi o rynek e-booków - rozwija się dynamicznie, fakt, jednak raczej nie polecałabym debiutować samym e-bookiem. W Polsce praktycznie nie da się w ten sposób przebić. Książki, które są kupowane w formie e-booka to zwykle te, które zostały wydane również w wersji papierowej. Być może za kilka lat się to zmieni, ale dzisiaj jest, jak jest.
|
http://www.cala-reszta-nocy.blogspot.com Mój blog o życiu, podróżach i pisaniu.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Szymon K
Użytkownik
|
Dodane dnia 06-10-2024 17:29 |