Autor |
Prywatnie na portalu..
|
tajga1805
Użytkownik
|
Dodane dnia 11-04-2009 00:45 |
|
Witam wszystkich, co mnie poznali do tej pory, i Tych wszystkich, co jeszcze nie wiedzą, cużem za stworzenie.
Jak wszystkim wiadomo, trwają już prace nad drugim słuchowiskiem... I dobrze!
A ja chciałbym zaproponować od razu kolejne. W całkowicie nietypowym stylu, tak zwanym japońskim.
Zabawa ta polega przede wszystkim na nieznajomości całości aż do momentu obejrzenia ( w tym wypadku usłyszenia). Każdy chętny dostałby własny tekst, z krótką notką dotyczącą modulacji głosem , a po przesłaniu nagrania, jedynie reżyser miałby pojęcie, co z tym robić dalej.
Samo opowiadanie podstawowe już jest. Za chwilę rozpisałbym całość na role, ale czy ktoś zechciałby się zabawić w kota w worku?
Wypowiedzcie się proszę, co o tym sądzicie?
A teraz wstępem określę postaci:
Wszystkie bajki czeskie, polskie,WB, Peyo, Disneya i Hensona, o Jacksonie nie wspominając i jedynym prawdziwym człowieku Timie Alenie...
Zatem byłby tam:
Krecik, Cypisek, Czerwony Kapturek, Wilk, Chip i Dale, Coralgol, Świnka Pigy, Myszka Micky, Rudolf.... i parę jeszcze pomjejszych rólek naukowców z różnych dziedzin...
Jeżeli kogokolwiek zaciekawiłem, proszę o wypowiedzi w tym temacie, a podział ról będzie już za pośrednictwam PW.
Oczywiście - efekt końcowy każdy pozna w kolejnym "Dziele Portalowym".
|
Ama, anz'ardi; ché chi muore | non ha da gire al ciel nel mondo altr'ale.- Michał Anioł...
((( Przestaję komentować inne prace, skoro na moje nawet nie zaczepią okiem... A co taki bede! ))))
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Prywatnie na portalu..
|
ginger
Użytkownik
|
Dodane dnia 11-04-2009 01:00 |
|
Hmm... Ja bym się mogła pobawić Mogę wziąć kota w worku, pod warunkiem, że będzie nim Czerwony Kapturek I wiesz... Bez żadnych zberezeństw
|
que bonito seria tu mar si suspiera yo nadar
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
tajga1805
Użytkownik
|
Dodane dnia 11-04-2009 01:04 |
|
Oczywiście!
Jedyną małą kwestię trochę odbiegająca grzecznością, wypowiada Cypisek, ale nie uwłacza ona na szczęście nikomu- hihi
Czyli zacznę przygotowywać Ci Imbirku całą rolę Kapturka- Super!
|
Ama, anz'ardi; ché chi muore | non ha da gire al ciel nel mondo altr'ale.- Michał Anioł...
((( Przestaję komentować inne prace, skoro na moje nawet nie zaczepią okiem... A co taki bede! ))))
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Vanillivi
Użytkownik
|
Dodane dnia 11-04-2009 01:16 |
|
Mi się pomysł bardzo podoba, ale jako że nie znam się na nagrywaniu i takich sprawach to nie będę się zgłaszać. Natomiast chętnie posłucham, co przygotowali inni.
|
http://www.cala-reszta-nocy.blogspot.com Mój blog o życiu, podróżach i pisaniu.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Miladora
Użytkownik
|
Dodane dnia 11-04-2009 01:24 |
|
Jeżeli któraś z postaci klnie, to ja się jak najbardziej nadaję do tej roli, bo lubię kląć i już... 
Tylko nagrywać się nie umiem... 
Nie wiem jak po prostu.
Ktoś mnie nauczy?
|
Zawsze tkwi we mnie coś, co nie przestaje się uśmiechać (Romain Gary).
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
tajga1805
Użytkownik
|
Dodane dnia 11-04-2009 01:45 |
|
Będzie to dosyć proste nauczanie, wszystko w swoim czasie. Podstawa to mikrofon i odpowiednia karta muzyczna, albo program... ale o tym potem... 
Vanillivi- Dlaczego tak szybko rezygnujesz? A może to twój głos bedzie pewfekcyjnie pasował do jakieś postaci? 
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Poke Kieszonka
Użytkownik
|
Dodane dnia 11-04-2009 02:01 |
|
No to ciekawe, ja tez chętnie zgłoszę swój udział , ale czy mój głos na coś się przyda?
|
zbieram do kieszonki małe radości z każdego dnia
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Miladora
Użytkownik
|
Dodane dnia 11-04-2009 02:57 |
|
Zaświadczam, że Kieszonka ma bardzo interesujący, ciemny głos... 
Nie przegapcie jej...
|
Zawsze tkwi we mnie coś, co nie przestaje się uśmiechać (Romain Gary).
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Poke Kieszonka
Użytkownik
|
Dodane dnia 11-04-2009 07:43 |
|
Ciemny głos nie źle to brzmi
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
tajga1805
Użytkownik
|
Dodane dnia 11-04-2009 11:36 |
|
No fakt, Pomrocznością mnie tu starszycie,aż bedę musiał przejrzeć scenaruisz, aby coś dopasować.
Ale jak podejrzewam, to na pewno się znajdzie jakaś ciekawa postać i kwestie dla niej. Zatem Poki ! Uszy do góry!!!
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 11-04-2009 12:34 |
|
Ja potrafię "mówić" głosem Kaczora Donalda ale nie wiem jak to wyjdzie po nagraniu, jeśli w planach jest Kaczor to ja sie na niego piszę
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Poke Kieszonka
Użytkownik
|
Dodane dnia 11-04-2009 15:38 |
|
Dziękuję Tajguś - jesteś wielkoduszny, mimo pomroczności mojego głosu dajesz mi szanse, a nie boisz się ryzyka?
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
SzalonaJulka
Użytkownik
|
Dodane dnia 11-04-2009 15:44 |
|
hmm... a ja? (wiem, wiem, zgłoszę się jak tylko nagram kwestie do poprzedniego słuchowiska)
|
nikt nie reklamował
szczęścia jak podpasek
jesteś tego warta
(ja)
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Vanillivi
Użytkownik
|
Dodane dnia 11-04-2009 22:54 |
|
Cytat: tajga1805 napisał/a:
Będzie to dosyć proste nauczanie, wszystko w swoim czasie. Podstawa to mikrofon i odpowiednia karta muzyczna, albo program... ale o tym potem... 
Vanillivi- Dlaczego tak szybko rezygnujesz? A może to twój głos bedzie pewfekcyjnie pasował do jakieś postaci?
Ale ja nie mam mikrofonu ani programu i się na takich rzeczach nie znam. Lepiej nie zabierać się za coś, o czym nie ma się pojęcia. ALe bardzo wam kibicuję.
|
http://www.cala-reszta-nocy.blogspot.com Mój blog o życiu, podróżach i pisaniu.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
tajga1805
Użytkownik
|
Dodane dnia 15-04-2009 23:38 |
|
Zawsze możesz mieć w domu kaseciaka , czy minidysc, czy jeszcze jakieś ustrojstwo, co to rejestruje głos... Taką kasetę, czy inne coś (mam wszystko do odbioru dźwięku) odbieram za pobraniem z poczty... Ale to tylko podpowiedź. 
Jeszcze troszkę czasu potrzebuję na rozpisanie wszystkich ról z odnośnikami, jak w danej chwili ma brzmieć głos... Także proszę, bądźcie cierpliwi... 
I tak specjalnie- tu się przyznam wszystkim( sic!) mam zamiar to lekko przeciągnąć w czasie, aby w pewnym momencie okazało się to zaskoczeniem dla wszystkich 
Dzięki, wszystkim chętnym, a jeszcze parenaście głosów i tak bedzie potrzebnych 
Ps: Przyznam się jeszcze, że jedna osoba już zna całość opowiadania, na podstawie którego owo słuchowisko powstanie , ale zobaczymy pierw jak wyjdzie ...
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Poke Kieszonka
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-04-2009 06:15 |
|
No cóż cierpliwość ponoć uszlachetnia
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
zapomin
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-04-2009 09:33 |
|
tajga - mógłbym aspirować do jakiejś roli męskiej
Cytat: Każdy chętny dostałby własny tekst, z krótką notką dotyczącą modulacji głosem
mam nadzieję, sprostam notce
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Nikczemna
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-04-2009 14:37 |
|
chyba pojęłam, o co mniej więcej chodzi. Jeśli mogę, to chciałabym się przyłączyć A jak nie - bo wiadomo, nowicjuszka ^^ - to mogę być na jakiejś liście rezerwowych
|
Czy twój ojciec pali fajkę?
Tak, mój ojciec pali fajkę
Yes, my father smokes the pipe
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
tajga1805
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-04-2009 14:42 |
|
Każdy na pewno da sobie z tym rady 
w razie czego, zagłuszymy efektami specjalnymi hehe
|
|
|
Do góry |
|