Autor |
RE: Seriale
|
Agatonistka
Użytkownik
|
Dodane dnia 22-01-2013 20:05 |
|
A znacie jakieś seriale fantasy/science fiction warte polecenia? Szukam z koleżanką czegoś ciekawego, bo po jednym sezonie Przebłysku Jutra został duży niedosyt.
(Uprzedzając Gwiezdne Wrota, 4400 i Herosów znamy )
|
Cokolwiek potrafisz lub myślisz, że potrafisz rozpocznij to. Odwaga ma w sobie geniusz, potęgę i magię.
J. W. Goethe
Blog popkulturalny
http://www.balagankontrolowany.pl
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Lizabett
Użytkownik
|
Dodane dnia 23-01-2013 15:04 |
|
Agatonistka napisał/a: A znacie jakieś seriale fantasy/science fiction warte polecenia? Szukam z koleżanką czegoś ciekawego, bo po jednym sezonie Przebłysku Jutra został duży niedosyt.
(Uprzedzając Gwiezdne Wrota, 4400 i Herosów znamy  )
http://www.filmweb.pl/serial/Miecz+prawdy-2008-439861 - całkiem sympatyczny serial . Na początku może odrobinę denerwujący, ale idzie przywyknąć. Drugi sezon nieporównywalnie lepszy.
http://www.filmweb.pl/serial/Przygody+Merlina-2008-489795 - może początkowe sezony nadają się bardziej dla młodszej widowni, ale ku mojemu zdziwieniu sama się wciągnęłam . Z sezonu na sezon coraz lepszy 
Edit: nie polecam za to tego czegoś - http://www.filmweb.pl/serial/Xena%3A+wojownicza+ksi%C4%99%C5%BCniczka-1995-94864 - powiedzieć, że jest złe to za mało .
|
You got wires, going in
You got wires, coming out of your skin
There's dry blood, on your wrist
Your dry blood on my fingertip
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Agatonistka
Użytkownik
|
Dodane dnia 23-01-2013 17:23 |
|
Xene pamiętam z mojego dzieciństwa Teraz nie byłabym wstanie tego oglądać
|
Cokolwiek potrafisz lub myślisz, że potrafisz rozpocznij to. Odwaga ma w sobie geniusz, potęgę i magię.
J. W. Goethe
Blog popkulturalny
http://www.balagankontrolowany.pl
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Lizabett
Użytkownik
|
Dodane dnia 23-01-2013 20:08 |
|
To tak jak ja Kilka odcinków zdecydowanie mi wystarczy
|
You got wires, going in
You got wires, coming out of your skin
There's dry blood, on your wrist
Your dry blood on my fingertip
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
helojza
Użytkownik
|
Dodane dnia 21-10-2013 10:47 |
|
Lubie Spartacusa 1 sezon i prequel super. Dwa następne już z sentymentu oglądałam, bo zdecydowanie słabsze.
|
Everybody lies.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
kaszmir
Użytkownik
|
Dodane dnia 29-10-2013 12:34 |
|
Moje ulubione seriale to Rodzina Borgiów oraz Dexter.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
AlicjaIW
Użytkownik
|
Dodane dnia 30-09-2016 00:23 |
|
Narcos jest genialny
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
2memo
Użytkownik
|
Dodane dnia 30-09-2016 13:24 |
|
Nie przepadam za serialami, choć niektóre rzeczywiście można porównać do dzieła sztuki, bo nie kończą się przedwcześnie.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Silvus
Użytkownik
|
Dodane dnia 02-10-2016 11:58 |
|
2memo napisał: niektóre rzeczywiście można porównać do dzieła sztuki, bo nie kończą się przedwcześnie
Zgadzam się.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
mazak
Użytkownik
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
KatarzynaKonopkaChludzinska
Użytkownik
|
Dodane dnia 11-02-2017 23:40 |
|
helojza napisała: Lubie Spartacusa 1 sezon i prequel super. Dwa następne już z sentymentu oglądałam, bo zdecydowanie słabsze.
Pierwszy sezon "Spartakusa" obejrzałam dopiero teraz, przy ostatniej emisji w Pulsie, Krew, piach, walka(również ta o wolność), seks i przemoc. Nic dziwnego, że odcinki emitowane o 20 i 21 są puszczane w wersji cenzurowanej. Wolę jednak odcinki w wersji bez cenzury. Wtedy jest taki, jaki jest naprawdę. Jest różnica, i to spora w scenach, dialogach.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Vigo
Użytkownik
|
Dodane dnia 11-02-2017 23:49 |
|
W zasadzie seriali nie oglądam, nikt nie zagwarantuje że dożyję do końca i będzie niedosyt
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
qianaa6
Użytkownik
|
Dodane dnia 27-02-2017 13:13 |
|
Obecnie oglądam kilkanaście seriali, z nowości mogę polecić Tabu i Serię niefortunnych zdarzeń, oraz Młody papież.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Darion
Użytkownik
|
Dodane dnia 01-03-2017 21:46 |
|
Aktualnie oglądam tylko Walking dead. Reszta albo mi się znudziła, albo są przerwy między sezonami.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
belll
Użytkownik
|
Dodane dnia 13-05-2017 18:54 |
|
Mnie zachwycił "Feud". Serial o konflikcie pomiedzy Bette Davis i Joan Crawford. Cały finałowy odcinek przepłakałam i teraz tęsknię.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
grydo
Użytkownik
|
Dodane dnia 15-05-2017 13:25 |
|
Ja ze swojej strony polecam serial Lucyfer, detektyw oraz House of card. Są to świetne seriale, wyśmienicie zrealizowane i warto poświęcić im czas. Szzególnie Detektyw mnie urzekł
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
marcia1987
Użytkownik
|
Dodane dnia 15-07-2017 19:42 |
|
Uwielbiam Housa i nałogowo oglądam. Jako nastolatka miałam jedną jedyną telenowelę, którą obejrzałam w całości "Zbuntowany anioł"
|
"Moje słowa lecą w górę, moje myśli pozostają na ziemi. Nie poparte myślą słowa nigdy nie wzniosą się do nieba. " W.Szekspir
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Martta564
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-09-2017 09:42 |
|
A ja wróciłam wspomnieniami do czasów Zbuntowanego Anioła i ostatnio obejrzałam kilka odcinków tej świetnej telenoweli
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
tropiciel
Użytkownik
|
Dodane dnia 24-11-2017 15:27 |
|
Ja zacząłem oglądać geniusza o einsteinie.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
lamos
Użytkownik
|