Seriale
Portal Pisarski » Książki i Filmy » Filmy
Autor
RE: Seriale
sirmicho Użytkownik
Cytat:
valdens napisał/a:
Wczoraj rzuciłem okiem na telewizor, a tam leciał serial "Naznaczony" (na TVN-ie). Obejrzałem odcinek do końca. Całkiem dobrze to wyglądało :yes: Żałuję, że nie oglądałem od początku.

A ja właśnie od dwóch odcinków zaprzestałem oglądania. Wydaje się być niezłe, ale jak zaczynasz oglądać to raczej drażni niż wciąga. Wszystko podane na tacy, duch jest tak oczywisty i podkreślany za każdym razem jak go pokazują (deszcz lecący w górę, gasnące światła itp.), że staje się to wręcz irytujące.

No i nic nowego ten serial niestety nie wnosi. Oczywiście, jako polski produkt to faktycznie coś nowego, ale porównując do zagranicznych produktów, to niestety marnie to wypada.
Do góry
Autor
Usunięty Gość
Dodane dnia 20-10-2009 21:20
Cytat:

Matko, jaka ta scena jest straszna... Sirmicho, ale Ty nie oglądasz takich seriali, no nie? Bo za każdym razem, jak się dowiaduję, że facet ogląda jakąś polska telenowelę, to zaraz potem okazuje się, że ma coś z głową i to nie w tym pozytywnym sensie... :no:
Do góry
Autor
bury_wilk Użytkownik
Dodane dnia 20-10-2009 21:21
Nie no, z tym zapinaniem, to mnie zabiliście :D :D :D
black number one
Do góry
Numer GG
Autor
sirmicho Użytkownik
Cytat:
Oke_Mani napisał/a:
Sirmicho, ale Ty nie oglądasz takich seriali, no nie?

Niestety oglądam, ale to raczej z przymusu. Żona lubi patrzeć na takie bzdety, a ja zawsze robię coś wtedy na laptopie. Ale na Brzyduli to muszę sobie zarzucić muzę na słuchawki bo fonia z tego chłamu mnie zabija po prostu (i nie w pozytywnym sensie).

Przez te wszystkie polskie srelenowele całkowicie zbrzydło mi polskie kino. Co z tego, że wchodzi do kin może całkiem niezły film, któremu można dać szansę, jak gra w nich piętnaście ryjów, które wyświechtały się już w pięciu serialach... i po prostu ich się nie da już oglądać. Ciągle te same ryje. Ratunku!
Do góry
Autor
Usunięty Gość
Dodane dnia 20-10-2009 21:26
Cytat:
sirmicho napisał/a:
Niestety oglądam, ale to raczej z przymusu. Żona lubi patrzeć na takie bzdety, a ja zawsze robię coś wtedy na laptopie. Ale na Brzyduli to muszę sobie zarzucić muzę na słuchawki bo fonia z tego chłamu mnie zabija po prostu (i nie w pozytywnym sensie).

Oj, uważaj... Mój ojciec tak się przyzwyczaił, że mama włączała Klan, kiedy jadł obiad, że teraz ogląda nawet, kiedy jej nie ma... :sourgrapes:
Do góry
Autor
valdens Użytkownik
Dodane dnia 20-10-2009 21:27
Cytat:
bury_wilk napisał/a:
Nie no, z tym zapinaniem, to mnie zabiliście :D :D :D

Ja już mam to w opisie GG :D
- Pływanie wyszczupla - powiedział wieloryb.
Do góry
Numer GG
Autor
sirmicho Użytkownik
Cytat:
Oke_Mani napisał/a:
Oj, uważaj... Mój ojciec tak się przyzwyczaił, że mama włączała Klan, kiedy jadł obiad, że teraz ogląda nawet, kiedy jej nie ma...

Heh. No już myślałem, że napiszesz:
Mój ojciec tak się przyzwyczaił, że mama włączała Klan, kiedy jadł obiad, że teraz sprawdza przed jedzeniem czy aby na pewno umył rączki.

Spoko, nic mi nie grozi. Ograniczam się do oglądania futbolu amerykańskiego i czasem coś na Discovery obejrzę. No i na Mam Talent lubię popatrzeć. Ale ostatnio TVN bardzo mi na nerwach gra.
Do góry
Autor
Usunięty Gość
Dodane dnia 20-10-2009 21:41
Cytat:
sirmicho napisał/a:
Spoko, nic mi nie grozi. Ograniczam się do oglądania futbolu amerykańskiego i czasem coś na Discovery obejrzę.

Jasne jasne, mój tato też tak mówił ;)

A tak serio, to sprawdź sobie IT Crowd, naprawdę genialny serial :) Swojego czasu leciał na dwójce pod tytułem "Technicy Magicy". Jak obejrzałam pierwszy raz to wrażenie było "WTF?", a potem to już miłość ;) Znam na pamięć wszystkie odcinki :)

Próbka:

http://www.youtube.com/watch?v=xqQ6Z-HmAqY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=5oCHxB8d20s&feature=related
Do góry
Autor
TomaszObluda Użytkownik
Dodane dnia 20-10-2009 21:46
Dziwi mnie, że nie ma tu fanów Lost. Hej!! Gdzie jesteście? A House? A Gotowe na wszystko? Jest ktoś?
Do góry
Autor
Usunięty Gość
Dodane dnia 20-10-2009 21:49
Tomasz, zlituj się, to chyba najbardziej badziewiasty serial na ziemi...
Do góry
Autor
TomaszObluda Użytkownik
Dodane dnia 20-10-2009 21:54
Który z wymienionych?
Do góry
Autor
sirmicho Użytkownik
Obydwa są denne (house jest ok, choć i tak nie oglądam). Lostowi dałem szansę, ale niestety zacząłem od trzeciego sezonu. I była tam jakaś scena z japończykiem, który przeniósł się w czasie czy coś, i latał z kataną... ale był przy ym tak beznadziejny, że nie szło tego oglądać.

Desperate Housewives? Żartujesz, prawda?
Do góry
Autor
Usunięty Gość
Dodane dnia 20-10-2009 22:03
Ja się co do słowa zgadzam z Sirmicho, z tym bólem, że ja zostałam zmuszona do obejrzenia dwóch sezonów Lost...
Do góry
Autor
valdens Użytkownik
Dodane dnia 20-10-2009 22:05
Ja oglądałem "Lost" wyrywkowo. Jak akurat byłem przy telewizorze, to oglądałem i przeważnie dosiadywałem do końca (zwłaszcza jak była tam Kate :p ). Nie wiem, może by mnie wciągnęło, gdybym oglądał od początku, systematycznie. Poznaje się wtedy bohaterów stopniowo i generalnie wie się, o co kaman, no nie?

Tak samo oglądam "Hous'a" - sporadycznie. Raczej wolę siedzieć na PP i klikać "odśwież" :D
- Pływanie wyszczupla - powiedział wieloryb.
Do góry
Numer GG
Autor
Usunięty Gość
Dodane dnia 20-10-2009 22:07
Cytat:
valdens napisał/a:
generalnie wie się, o co kaman, no nie?

Nie, w tym serialu nikt nie wie o co kaman, dlatego się nim tak jarają.
Do góry
Autor
TomaszObluda Użytkownik
Dodane dnia 20-10-2009 22:16
Ten serial jest prosty jak Władca pierćieni, nie porównuję. Zwykła współczesna fantasy. Nic skomplikowanego, nic dziwnego spójny i logiczny do bólu. Trzeba obejrzeć spokojnie. Wszystko wyjaśnią. Co jest fajne, postacie. Jak ktoś polubi to lubi. Sama fabuła, jak mówię, fantasy na nieżłym poziomie, chociaż w 4 sezonie zaczyna się wymyślanie, coraz więcej cudów. Gotowe? Kocham Brie i Lenet :)

Dobra, jak wam się tak Lost nie podoba, ja rezygnuję z PP. Tak odchodzę. Jak Lunar ;/
Do góry
Autor
Usunięty Gość
Dodane dnia 20-10-2009 22:16
Cytat:
TomaszObluda napisał/a:
Ten serial jest prosty jak Władca pierćieni, nie porównuję. Zwykła współczesna fantasy.

Że co? Scenarzyści tak polecieli po bandzie, że sami nie wiedzą, jak się z tego wyplątać, dlatego wymyślają kolejne głupstwa, z nadzieją, że ludzie zapomną o tych wcześniejszych.

Tomasz, ja Ci mówię, ze to nie jest współczesna fantasy, tylko nowa wersja "Mody na sukces". Za 40 lat będziesz to dalej oglądał, a wnuki będą się z Ciebie śmiały.
Do góry
Autor
TomaszObluda Użytkownik
Dodane dnia 20-10-2009 22:20
Nie fantasy? To tak; magiczne plemię, magiczna wyspa, magiczne budowle, magiczne pomniki i wyrocznia z matriksa. Pierwsze dwa sezony, były tajemnicze, teraz jest wszystko jasną historią z dodatkami. Jak Star Wars. Ale mamy Jacka, Sawera, Kate i Johna Locka. No i Sayd oraz Hugo. To jest Lost, wypasione postacie w coraz nudniejszym świecie. A House niby czym robi? Ciekawymi przypadkami medycznymi? Nie! O postacie chodzi, a nie o coś tam w mózgu.
Do góry
Autor
Usunięty Gość
Dodane dnia 20-10-2009 22:24
Cytat:
TomaszObluda napisał/a:
To jest Lost, wypasione postacie w coraz nudniejszym świecie.

Powiedz mi, na czym polega "wypasioność" tych postaci? Bo ja oprócz zajefajnego ciała Sawyera żadnej wypasioności nie dostrzegam...
Do góry
Autor
TomaszObluda Użytkownik
Dodane dnia 20-10-2009 22:30
Jakbym wiedział, tworzyłbym takie i miał masę szmalu. Cholera wie? Są fajni. Może nie dla wszystkich, ale mnie się podoba,

Cytat:
zajefajnego ciała Sawyera
Nie kłam. Chodzi o osobowość, jestzły i przy okazji ładny.
Do góry
  • Skocz do forum:
Polecane
ShoutBox
  • Redakcja
  • 03/03/2026 11:35
  • Gratulacje! Wrzuciliśmy newsa!
  • Zbigniew Szczypek
  • 01/03/2026 13:50
  • Janusz - serdecznie Ci gratuluję sukcesu wydawniczego i gorąco pozdrawiam - Zbyszek ;-}
  • Janusz Rosek
  • 01/03/2026 09:15
  • Witam wszystkich bardzo gorąco. Chciałbym przekazać Wam, że od dnia 18 marca 2026 roku na rynku wydawniczym dostępna będzie moja książka "Cień nad Wieliczką" w wersji drukowanej. Pozdrawiam.
  • Darcon
  • 15/02/2026 18:12
  • Hej, Wszystkim w ten zimowy wieczór! Właśnie zamieściłem wyniki konkursu "Malowanie słowem"! Czytajcie, gratulujcie i przyjmujcie gratulacje od innych. :) Pozdrawiam.
  • Wiktor Orzel
  • 11/02/2026 11:56
  • Niestety, z tych reklam Portal się utrzymuje, ale spróbujemy je wykluczyć tak, żeby nie utrudniały nawigacji, tylko potrzebujemy skrinów
  • Wiktor Orzel
  • 11/02/2026 11:53
  • Zbyszku, podeślij skrina na maila redakcyjnego. Polecamy bloker reklam dla Firefoxa, wtedy portal jest wyczyszczony: [link]
  • Zbigniew Szczypek
  • 09/02/2026 22:07
  • Wiktorze - mam jakąś "kotarę" na dole głównej strony, towarzyszącą mi na każdej stronie, Tak samo jakaś ikonka "kurs kreatywnego pisania"-te dwie rzeczy blokują. Ile razy chcę coś napisać, odświerzam.
  • Wiktor Orzel
  • 09/02/2026 15:02
  • Zbyszku, o jakie nakładki chodzi? Podeślesz na maila redakcyjnego screeny?
  • gertruda burgund
  • 06/02/2026 18:48
  • szkoda że MALOWANIE SŁOWEM to tylko pięć tekstów... :( może jeszcze do 7.02 ktoś się zmobilizuje?