Autor |
RE: Czy pisarz musi mieć gadane?
|
TomaszObluda
Użytkownik
|
Dodane dnia 03-06-2009 16:46 |
|
Cytat: Tylko że podążając tym tropem, wystarczy zrobić cokolwiek byle było nowatorsko, nazwać to sztuką i już? No to wielkie dzięki za taką sztukę (a może raczej sztuczkę?). no tak, ale wiemy, że rzeczywistość czasem tak wygląda? No nasze dziękowanie nie ma na to wpływu.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 10-06-2009 10:35 |
|
Było o Masłowskiej i braku gadanego, a kto Waszym zdaniem gadane ma? Jaki pisarz, poeta wg Was jest osobą, która potrafi się doskonale wypowiadać i odnajduje w różnych sytuacjach?
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
TomaszObluda
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-06-2009 11:21 |
|
J. K. Rowling?? Ma takich ludzi, co ją ubierają i umawiają na wywiady, pewnie podowiadają co ma mówić. Widziałem ją kilka razy w tv i robi wrażenie. Chociaż to Toma Hanksa czy Seana Penna jej troche brakuje
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 16-06-2009 11:28 |
|
Ale rozmawiamy o pisarzach, a nie o aktorach Wiadomo, że aktorzy pokroju Toma Hanksa nie czują tremy przed kamerą. J.K.Rowling też widziałam. A z Polaków to gadane ma chyba Cejrowski, choć on nie tworzy literatury pięknej. No ale - gadane ma.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
TomaszObluda
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-06-2009 11:37 |
|
no nie o aktorach, ale chodzi mi o porównanie, ludzi, któzy są szkoleni do wystąpień. Ta J.K R była trochę żartem. Bowiem uważam, że podobnie jak aktorzy, ma doradców od wizerunku, któzy podopowiadają co poprawić co mówić. Cejrowski ma nawet wygadane ale to bardziej antropolog i dziennikarz niż pisarz.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
loco
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-06-2009 12:44 |
|
Pewnie nikogo nie zaskoczę jak powiem, że Andrzej Sapkowski, aczkolwiek niewiele go w tv (youtube).
|
każdy pisarz to wariat, nie każdy wariat to pisarz ...
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Slavek
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-06-2009 16:33 |
|
czy ktoś ma gadane, czy nie, najlepiej widać u Kuby Wojewódzkiego.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
TomaszObluda
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-06-2009 16:44 |
|
Cytat: czy ktoś ma gadane, czy nie, najlepiej widać u Kuby Wojewódzkiego. czasem tak. Ale bardziej widać, czy Wojewódzki ma przed kimś respekt. Jak nie ma, to inteligentny człowiek będzie siedział cicho. Bo przecież pisarze to raczje inteligentni ludzie, a gadane nie znaczy krzyczane. Wątpie aby Cicero, miał ochotę przekrzykiwać Wojewódzkiego.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Slavek
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-06-2009 17:26 |
|
właśnie o to mi chodzi Tomku, najbardziej żenują mnie ci którzy próbują na siłę dopasować się do stylu p. Wojewódzkiego. Zresztą widać po nim, że jego też...żeby było jasne mnie jest baaaarrrrdzo daleko do jego inteligencji. Z największych blagierów w tej chwili przypomina mi się Mariusz M. Kolonko i Mucha. A z pozytywnej strony np. Weronika Rosati
|
|
|
Do góry |
|