Autor |
Aktorzy i Aktorki
|
Kuma
Użytkownik
|
Dodane dnia 20-07-2009 22:16 |
|
Zdziwiłam się, widząc, że nie ma tutaj żadnego tematu o aktorach i aktorkach.
Jacy są Wasi ulubieni odwtórcy filmowych ról, a jakich nie znosicie?
Do moich ulubionych aktorów należą:
Johnny Depp
Tom Hanks
Al Pacino
Alan Rickman
Nicolas Cage
I ktoś jeszcze, ale... teraz sobie nie przypomnę.
Aktorki:
Julia Roberts
Sandra Bullock
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Aktorzy i Aktorki
|
Anaris
Użytkownik
|
Dodane dnia 20-07-2009 22:30 |
|
Mylisz się, Kumo, taki temat już był, a przynajmniej podobny, więc nie wiem, czy nie zablokują tego.
Hugh Grant, Mel Gibson, Jamie Lee Curtis, Drew Barrymore, Natalie Portman, Meryl Streep...
|
`The most difficult thing is trying not to forget who you really want to be.`
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 20-07-2009 23:29 |
|
Nie ekscytujcie się tak bardzo tymi aktorami
To tacy sami ludzie jak Wy i najczęściej o wielokrotnie mniejszej wiedzy i ciaśniejszym światopoglądzie niż my sami !
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Anaris
Użytkownik
|
Dodane dnia 20-07-2009 23:42 |
|
Zadysto - mi nie chodzi o ich życie prywatne, a tym bardziej nie można powiedzieć, że się nimi ekscytuję. ;/
Uważam ich po prostu za dobrych aktorów, znających się na rzeczy, czasem powodujących na mojej twarzy uśmiech. Czy to znaczy, że uważam ich za bogów i modlę się do nich każdego dnia? Nie bardzo.
Chodzi mi tu o ich pracę, nie życie prywatne
|
`The most difficult thing is trying not to forget who you really want to be.`
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Volver
Użytkownik
|
Dodane dnia 20-07-2009 23:55 |
|
Clint Eastwood "Go ahead. Make my day punk"
Samuel L. Jackson "Ezechiel 25;17"
oni są najlepsi.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
TomaszObluda
Użytkownik
|
Dodane dnia 21-07-2009 07:25 |
|
Cytat: To tacy sami ludzie jak Wy i najczęściej o wielokrotnie mniejszej wiedzy i ciaśniejszym światopoglądzie niż my sami ! jak będziesz potrafił zagrać tak jak AlPacino np to pogadamy.
Był temat o najpiękniejszych ludziach, tu mowa o fachowcach i atystach, tak myślę.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Jack the Nipper
Użytkownik
|
Dodane dnia 25-07-2009 10:51 |
|
Temat chyba odpowiedni.
Daniel Radcliffe (Harry Potter) - on mi kogoś teraz przypomina.
Czyż nie tego ASA?
|
Gdyby Bóg chciał, aby ludzie chodzili nago, to by nas takimi stworzył.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
soczewica
Użytkownik
|
Dodane dnia 25-07-2009 11:36 |
|
eric bana, hugh jackman, ale tylko w jednej serii, hehe, johnny depp, długo się do niego przekonywałam, ale jednak się przekonałam...
natalie portman, sheri moon zombie [wiem, aktorka z niej taka, jak z koziej d*y trąbka, ale za to jak ładnie wygląda...], hilary swank.
w ogóle ja często oglądam film dla aktora lub aktorki. pewnie jeszcze kilku mi się przypomni. a, kiedyś mnie ciągnął przed ekran vin diesel. ale mi przeszło.
|
Między nami - piekło - kładka ma szerokość stopy. Gdy tylko jedno na nią wejdzie, spotkamy się na drugim brzegu i staniemy obok siebie. Jeśli obydwoje zechcemy bliskości, spotkamy się na środku kładki, z wyborem - przytulić się mocno, albo spaść osobno.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Harry
Użytkownik
|
Dodane dnia 25-07-2009 16:51 |
|
Ian McKellen
Robbie Coltrane
Michael Gambon
Gary Oldman
Daniel Radcliffe
Viggo Mortensen
Orlando Bloom
Hugo Weaving
Ian Holm
Keanu Reeves
|
The Legend Comes To Life...
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Deidre
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-07-2009 12:19 |
|
Jared Leto.
Brad Pitt.
Leonardo Dicaprio.
|
Go back to the caves with your Bible.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
TomaszObluda
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-07-2009 15:56 |
|
Cytat: Jared Leto.
Brad Pitt.
Leonardo Dicaprio. Jaret Leto to tak dobry aktor jak Paweł Deląg. Ale Dicaprio jeszcze się doczeka statuetki, Brad może też.
Dla mnie klasa sama w sobie - Pacino, Deniro, Denzel Washington, Freman, Wielki Jack Nicholsopn, Hanks - profesjonalista, Johny Dep, no i Clint. - to wg mnie najlepsi. Z kobiet Swank, Charlize Theron, oraz Meryl Streep.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Elwira
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-07-2009 17:10 |
|
A o naszych klasykach nikt nie pamięta.
Tadeusz Łomnicki, myślę, że osobowość warta wspomnienia, uwagi i westchnienia nad starą, dobrą szkołą aktorską.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Deidre
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-07-2009 19:18 |
|
Cytat: TomaszObluda napisał/a:
Cytat: Jared Leto.
Brad Pitt.
Leonardo Dicaprio. Jaret Leto to tak dobry aktor jak Paweł Deląg. Ale Dicaprio jeszcze się doczeka statuetki, Brad może też.
Dla mnie klasa sama w sobie - Pacino, Deniro, Denzel Washington, Freman, Wielki Jack Nicholsopn, Hanks - profesjonalista, Johny Dep, no i Clint. - to wg mnie najlepsi. Z kobiet Swank, Charlize Theron, oraz Meryl Streep.
Wg mnie Jared świetnie wczuwa się w role - dajmy na to "Samotne Serca" - zachwycił mnie swoją grą w tym filmie. Podobał mi się też w Requiem.
|
Go back to the caves with your Bible.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Nikczemna
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-07-2009 21:45 |
|
Absolutnie i bezapelacyjnie Johnny Depp za wszystko co stworzył z Burtonem, ale też za całą resztę z "Piratami", "Marzycielem" i "Don Juanem" na czele. Później - Jean Reno, Gary Oldman, Colin Firth, Shakhrukh Khan Ostatecznie Brad Pitt mimo, że doceniłam go dopiero po "Ciekawym przypadku..."
Z kobitek natomiast: Angelina Jolie, Kate Winslet, Natalie Portman, Keira Knightley, Meryl Streep. Ach.
|
Czy twój ojciec pali fajkę?
Tak, mój ojciec pali fajkę
Yes, my father smokes the pipe
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
TomaszObluda
Użytkownik
|
Dodane dnia 27-07-2009 10:19 |
|
Cytat: Jean Reno, Gary Oldman,Natalie Portman, o i mamy Leona Zawodowca
Tak Reno jest świetny, a Oldman mhm "Wieczna miłość" i "Dracula" i zresztą każda najgłupsza rola, zawsze na poziomie. Ten koleś nie potrafi źle grać.
Taaak Kate Winslet jest bardzo dobra, Angelina w sumie ma pecha,że musi grać w idiotyzmach, zupełnie jak Tom Cruise. Ale chuda wojownicza księżniczka, prawie najsłabsze ogniowo wspomnianych "Piratów", gorszy był tylko Legolas Balian Bloom, wg mnie nie Powinna się znajdować w towarzystwie Meryl, Angeliny i Kate. Zresztą Natalie też potrafi cuda kiedy dać jej szansę.
No i zapomniałem dodać do kobiet Juli Roberts, której nie cierpię, ale no przyznać trzeba jest wielka.
A co sądzicie o Edwardzie Nortonie? Ja uważam, że się kiedyś doczeka jakiejś wielkiej roli i udowodni,jakim jest aktorem. Myślicie,że go przeceniam?
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
soczewica
Użytkownik
|
Dodane dnia 27-07-2009 11:02 |
|
Cytat: Nikczemna napisał/a:
Absolutnie i bezapelacyjnie Johnny Depp za wszystko co stworzył z Burtonem, ale też za całą resztę z "Piratami", "Marzycielem" i "Don Juanem" na czele.
depp jest jednym z aktorów, którzy fenomenalnie grają psychicznych popaprańców - polecam "libertine" [bodajże "rozpustnik" po naszemu] - jest w tym naprawdę porywający.
di caprio też w takich rolach jest przekonujący - za to w rolach amantów zawsze wygląda i brzmi jak rozwydrzony gówniarz - świetne porównanie pomiędzy tymi dwiema rolami [amanta i wariata] wyszło w "aviatorze", gdzie jako normalny człowiek był mdły, jako wizjoner - nieco lepiej, ale w scenach, gdzie gubił się we własnych obsesjach, po prostu aż go polubiłam.
jeśli chodzi o naszych, to bardzo lubię patrzeć, jak gra janusz gajos.
|
Między nami - piekło - kładka ma szerokość stopy. Gdy tylko jedno na nią wejdzie, spotkamy się na drugim brzegu i staniemy obok siebie. Jeśli obydwoje zechcemy bliskości, spotkamy się na środku kładki, z wyborem - przytulić się mocno, albo spaść osobno.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
TomaszObluda
Użytkownik
|
Dodane dnia 27-07-2009 11:37 |
|
Wiesz to wynika z fizjonomii. Di Caprio wygląda tak, że jak zaczyna być normalny nie wzbudza zaufania, jak szaleje wychodzi jego talent.
Depp i Di Caprio jedno chyba moje ulubione rodzeństwo filmowe. Johny w Czekoladzie był prawie zwyczajnym człowiekiem Wiem, że kiedyś zagra nudną postać i też będzie w niej świetny.
Jeśli mowa o Polakach mhm Gajos a owszem, zwłaszcza w teatrze. Olbrychski Daniel, Pszoniak, Trela, Majchrzak, Ferency, Janda, Szapołowska. Z trochę młodszych Kinga Preis,Chyra, Kot, i oczywiście Szyc.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
SzalonaJulka
Użytkownik
|
Dodane dnia 27-07-2009 15:16 |
|
Cytat: Elwira napisał/a:
A o naszych klasykach nikt nie pamięta.
Tadeusz Łomnicki, myślę, że osobowość warta wspomnienia, uwagi i westchnienia nad starą, dobrą szkołą aktorską.
Oj tak, tak i idąc tym śladem, niedawno zmarły Zbigniew Zapasiewicz (szczerze, aż mi się płakać chciało, że nie zdążyłam zobaczyć Go na cenie "na żywo"
|
nikt nie reklamował
szczęścia jak podpasek
jesteś tego warta
(ja)
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
TomaszObluda
Użytkownik
|
Dodane dnia 27-07-2009 15:23 |
|
Cytat: Tadeusz Łomnicki, myślę, że osobowość warta wspomnienia, uwagi i westchnienia nad starą, dobrą szkołą aktorską. o tak to wielki aktor i jeszcze Holubek w każdej roli dobry, czego nie można powiedzieć o F.Pieczce, co w Quo Vadis był prawie tak słaby, jak w tym debilmym serialu Ranczo.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Nikczemna
Użytkownik
|