Witam :)
Portal Pisarski » Z innej beczki » Pokój przywitań
Autor
Witam :)
halbe Użytkownik
Dodane dnia 11-08-2009 10:13
Witam,

Mam na imię Hubert i pochodzę z małej miejscowości Kozienice. Interesuje mnie informatyka - kierunek ten wybrałem na studiach ;)

Co się zaś tyczy mojego hobby to uwielbiam czytać książki o tematyce fantasy i też ten gatunek interesuje mnie najbardziej jako pisarza amatora.

Liczę na szczerą krytykę oraz owocną pracę dzięki Waszej pomocy :)
Do góry
Numer GG
Autor
RE: Witam :)
sirmicho Użytkownik
Witaj, Życzę Ci owocnej nauki i przedniej zabawy na PP.

Czekam na Twój debiut (swój mam już za sobą, nie było tak źle).
Do góry
Autor
Usunięty Gość
Dodane dnia 11-08-2009 10:24
Witam!

Czekam na debiut i ostrzegam, że jestem wymagającym czytelnikiem :]
Do góry
Autor
voice Użytkownik
Dodane dnia 11-08-2009 11:09
Ohayo :) postaram się by mój głosik dotarł do twoich prac :) a wierz mi jestem głośna:p

pozdrawiam :D
...Mad Tea Party...
Do góry
Numer GG
Autor
bassooner Użytkownik
dawaj cóś do poczytania... byle nie za długie, bo niektórych, w tym mnie to z lekka zniechęca... ;-)))
Do góry
Autor
MarioPierro Użytkownik
Dodane dnia 11-08-2009 12:45
Witaj i nie przejmuj się zbytnio tym, co Państwo powyżej gadają;)
Voice jest głośna, ale nic Ci nie zrobi:)
Oke, no owszem, wymagania ma dość wygórowane, ale to da się znieść :D
Pan(-i?) bassooner sam(-a?) nieraz też stawia na długie formy, które zresztą mu (jej?) bardzo dobrze wychodzą.
A ja fantastykę piszę rzadko, częściej czytam, ale dawno już nie widziałem tutaj czegoś dobrego w tej dziedzinie. Btw, na tym avatarze to oko Saurona?
Do góry
Numer GG
Autor
jakub Użytkownik
Dodane dnia 12-08-2009 09:07
witaj i powodzenia niech komentarze naszych prozaików będą pomocne :D
"Ludzie na całym świecie uwielbiają okazje. Każdy chciałby dostać coś za nic, nawet jeśli przyszłoby mu zapłacić za to wszystkim" - Stephen King
Do góry
Numer GG
Autor
halbe Użytkownik
Dodane dnia 12-08-2009 09:17
Dziękuję za miłe powitanie :)
Już niedługo zamieszczę coś do czytania ;)
Postaram się sprostać Waszym wymaganiom czytelniczym. Obiecuję dać z siebie wszystko ;)

Cytat:
MarioPierro napisał/a:
Btw, na tym avatarze to oko Saurona?

Tak zgadza się, mój awatar przedstawia oko Saurona. Władca Pierścieni należy do moich ulubionych powieści.
Do góry
Numer GG
Autor
botaurus Użytkownik
A ja fantastyką gardzę, omijam, nie czytam tego - o nie.
Chyba, że nawet tytuł mówi, że tekst/autor jest głupi, to wtedy przeczytam, ale tylko po to, by się utwierdzić w przekonaniu, że fantastyka umarła wraz z pojawieniem się komputerowych eRPeGów...
Jeśli więc będziesz pisał samo fantasy, to raczej nie będziemy mieli ze sobą styczności.

A poza tym - owocnego pobytu na portalu życzę, coby twórczość się rozwijała itd, itp...
Do góry
Numer GG
Autor
halbe Użytkownik
Dodane dnia 13-08-2009 10:12
Cytat:
botaurus napisał/a:
A ja fantastyką gardzę, omijam, nie czytam tego - o nie.

Mówią, że o gustach się nie dyskutuje ;) Ja z kolei lubię czytać tylko prozę. Do poezji mnie nie ciągnie jakoś...

Cytat:
botaurus napisał/a:
Chyba, że nawet tytuł mówi, że tekst/autor jest głupi, to wtedy przeczytam, ale tylko po to, by się utwierdzić w przekonaniu, że fantastyka umarła wraz z pojawieniem się komputerowych eRPeGów...

Niestety muszę się z Tobą nie zgodzić. Według mnie wraz z pojawieniem się komputerowych gier RPG fantastyka ożyła - zaczęła tętnić własnym życiem... :)

Cytat:
botaurus napisał/a:
A poza tym - owocnego pobytu na portalu życzę, coby twórczość się rozwijała itd, itp...

Dzięki :)
Ciemność jest światłością mroku...
Do góry
Numer GG
Autor
botaurus Użytkownik
Ożyła... To znaczy pojawiło się tysiące dzieciaków, które po zagraniu w Baldura zaczęło pisać epopeje o mrocznych elfach? Dajże spokój ;)
Pisarzy takich jak Lem nie będzie, za łatwy dostęp do szeroko rozumianej fantastyki... Myślą ludzie, że jak wrzucą kilo smoków i zaleją to wszystko wyśmienitymi nazwami krain, to będzie to super pozycja. Jednak to ma być powieść, opowiadanie dziejące się w klimacie fantasy, a nie sam klimat bez niczego wartościowego do opowiedzenia, powielający schematy - a tak teraz fantasy wygląda. Te wszystkie eragony na półkach brrr...
Do góry
Numer GG
Autor
halbe Użytkownik
Dodane dnia 14-08-2009 13:01
No wiesz każdy powinien mieć swoje zdanie... Gdyby wszyscy myśleli tak samo życie na tym bożym świecie byłoby nudne ;)

Mówisz o schematach... Wiesz w dzisiejszych czasach ciężko jest napisać coś innowacyjnego i świeżego, ponieważ na ten czas chyba już wszystko wymyślono... ;)
Ciemność jest światłością mroku...
Do góry
Numer GG
Autor
botaurus Użytkownik
Się mylisz :)
Do góry
Numer GG
Autor
Woland Użytkownik
Dodane dnia 24-08-2009 08:24
Również witam użytkownika ;) I też powiem, że czekam niecierpliwie na debiut :)
Dostojewski umarł... Protestuję! Dostojewski jest nieśmiertelny!
Do góry
  • Skocz do forum:
Polecane
ShoutBox
  • Darcon
  • 11/11/2025 08:16
  • Ubywają kolejni artyści, jest jeszcze szeroki wybór, więc nie zwlekajcie. Konkurs czeka. :) Pozdrawiam.
  • Kushi
  • 07/11/2025 20:05
  • Serdeczne pozdrowionka dla wszystkich :):)
  • Miladora
  • 06/11/2025 17:18
  • Witaj, Bereniko, po baaaardzo długiej nieobecności. Miło Cię znowu zobaczyć. :)
  • Berenika
  • 06/11/2025 17:17
  • Jak miło tu zajrzeć po długim czasie :D
  • Darcon
  • 03/11/2025 21:16
  • UWAGA, Drodzy Użytkownicy! Po 3 latach powraca konkurs MALOWANIE SŁOWEM! W tym roku małe zmiany aby lepiej zintegrować naszą społeczność. Oczekujcie newsa i pamiętajcie - kto pierwszy wybór ma lepszy.
  • valeria
  • 30/10/2025 18:10
  • Nikt nie komentuje moich wiersz!:) pozdrawiam logujących się:)
  • Berele
  • 20/10/2025 07:56
  • teraz to nie mam niczego do dodania hihi
  • alkestis
  • 19/10/2025 19:07
  • Berele, oj jakże Nietzsche przewraca się w grobie :p Chociaż na Twoje szczęście dodałeś, że "niektóre" style :D