Cześć,...
Portal Pisarski » Z innej beczki » Pokój przywitań
Autor
RE: Cześć,...
Usunięty Gość
Dodane dnia 26-08-2009 20:48
najmocniej przepraszam,

Banalna fraza,
Do góry
Autor
Elwira Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2009 20:51
Dzięki, edytowałam, tak to jest, jak nie wiadomo o co chodzi w wątku...

Franki, masz możliwość edycji posta i ja na Twoim miejscu szybko bym to zrobiła, wiesz?
Do góry
Numer GG
Autor
Drake Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2009 20:54
Mam pytanie... O co chodzi z tymi punktami?... To tak jak na stacji benzynowej?
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Do góry
Autor
Usunięty Gość
Dodane dnia 26-08-2009 20:55
To Ci pokazuje stopień uzależnienia od PP.
Do góry
Autor
Usunięty Gość
Dodane dnia 26-08-2009 20:55
Cytat:
Elwira napisał/a:
Dzięki, edytowałam, tak to jest, jak nie wiadomo o co chodzi w wątku...

Franki, masz możliwość edycji posta i ja na Twoim miejscu szybko bym to zrobiła, wiesz?

To popraw zaczerwieniona ze wstydu Elwirko "stornowanie się do zasad"

Powtarzam, zróbmy poważny temat o gramatyce, nie przepadam za kłutnią na tak piekny i jeszcze wakacyjny wieczór:mad:
Do góry
Autor
Elwira Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2009 21:04
Franki, litości, naprawdę nie ma różnicy między bykiem ortograficznym a literówką? I ja się z Tobą nie kłócę.
Do góry
Numer GG
Autor
Drake Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2009 21:06
Cytat:
Oke_Mani napisał/a:
To Ci pokazuje stopień uzależnienia od PP.

A już myślałem, że jakiegoś misia dostanę albo odmrażacz do zamków w samochodzie... No nic... Wyjdzie na to że będę ćpunem;)
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Do góry
Autor
Elwira Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2009 21:07
Możesz coś wygrać w konkursie :) i wtedy dostaniesz... nadmuchiwaną kaczkę na przykład. B)
Do góry
Numer GG
Autor
Usunięty Gość
Dodane dnia 26-08-2009 21:09
Hej, Drake, możesz pochwalić się więcej o swojej prozie? No wiesz, czy akcja, horror, psychologiczna, społeczna:rol:

Cytat:
Elwira napisał/a:
Franki, litości, naprawdę nie ma różnicy między bykiem ortograficznym a literówką? I ja się z Tobą nie kłócę.

sorry, już myślałem:) Spoko, cofam co pisałem, a tak w ogóle to zaraz "spadam" ale najpierw zajrzę do Ciebie, poczytamy, pożyjemy jak to piszą
Do góry
Autor
waikhru Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2009 21:12
Franki, zaglądasz do każdego z kim masz do czynienia (w sensie wymiana zdań)? To może też się pokłócimy?:bigrazz:
"Bo dla mnie Bóg to nie przypadek, nie los i nie czas. Dla mnie Bóg to tylko myśl. Moja myśl."

"Opowiedzieć wodę przez opis pustyni, opowiedzieć chleb przez opis głodu, opowiedzieć miłość przez opis samotności..."
Do góry
Numer GG
Autor
Elwira Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2009 21:17
Franki, zapraszam, chociaż wątpię, żeby Ci tematyka podpasywała... :( Chociaż aktualnie odkopałam jakiś stary pomysł i może coś z tego kiedyś będzie.
Do góry
Numer GG
Autor
Usunięty Gość
Dodane dnia 26-08-2009 21:19
Cytat:
waikhru napisał/a:
Franki, zaglądasz do każdego z kim masz do czynienia (w sensie wymiana zdań)? To może też się pokłócimy?:bigrazz:

Nie, no kłucić się nie ma po co. Możemy się umówić na współpracę jakąś pisarską: Ty zaczynasz opowieśc ja kończę, albo na odwrót, albo jeszcze inaczej. Co Ty na to koleszko:)
Do góry
Autor
waikhru Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2009 21:20
Koleżanko:rol:

Wolałabym raczej współpracować, jeśli chodzi o komentarze pod tekstami. Nie lubię się dzielić opowiadaniami...
"Bo dla mnie Bóg to nie przypadek, nie los i nie czas. Dla mnie Bóg to tylko myśl. Moja myśl."

"Opowiedzieć wodę przez opis pustyni, opowiedzieć chleb przez opis głodu, opowiedzieć miłość przez opis samotności..."
Do góry
Numer GG
Autor
Elwira Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2009 21:25
Pisarstwo to życie? Eeee, pisarstwo to fikcja, krytyka to życie. :p

Nie wiem, czy jest pojęcie dobra w literaturze. Jeden czyta bajki, inny kryminały i bajki mu się nie spodobają, choćby nie wiem co (i na odwrót). A co do umów, nie musisz ich zawierać, tu szczerość jest odgórną umową.

Do góry
Numer GG
Autor
Drake Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2009 21:25
Cytat:
Elwira napisał/a:
Możesz coś wygrać w konkursie :) i wtedy dostaniesz... nadmuchiwaną kaczkę na przykład. B)

Kaczkę? A czy to jest poprawne politycznie?

Franki, ja nie wiem co ja piszę... Po prostu to robię... Wiele razy się zastanawiałem, jak zaszufladkować to wszystko, ale nie dałem rady...
Do góry
Autor
Elwira Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2009 21:27
Waikhru jest kobietą, Franki, no! Ona zwróciła Ci uwagę, że nie "koleżko", a "koleżanko". B)

Cytat:
Drake napisał/a:

Dla mnie nie ma czegoś takiego jak poprawność polityczna. :)
Do góry
Numer GG
Autor
Usunięty Gość
Dodane dnia 26-08-2009 21:28
Sorry Wam , muszę jednak odejść od kompa, sam już majaczę:rip:
Do góry
Autor
Drake Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2009 21:30
Cytat:
Elwira napisał/a:
Waikhru jest kobietą, Franki, no! Ona zwróciła Ci uwagę, że nie "koleżko", a "koleżanko". B)

Cytat:
Drake napisał/a:

Dla mnie nie ma czegoś takiego jak poprawność polityczna. :)

Wiwat wolność słowa i wypowiedzi oraz poglądów!!! To skąd ta poczekalnia tutaj;)
Do góry
Autor
Usunięty Gość
Dodane dnia 26-08-2009 21:43
Cytat:
Elwira napisał/a:
Pisarstwo to życie? Eeee, pisarstwo to fikcja, krytyka to życie. :p

Nie wiem, czy jest pojęcie dobra w literaturze. Jeden czyta bajki, inny kryminały i bajki mu się nie spodobają, choćby nie wiem co (i na odwrót). A co do umów, nie musisz ich zawierać, tu szczerość jest odgórną umową.

Ja bym polemizował. Ostatnimi czasy pisałem tekst filozoficzny o literaturze współczesnej, zaraz po nim przyszedł mi do głowy pomysł na scenkę "cyborg VS obcy" I owszem, poczułem się jak małe dziecka, ale... W pewnym momencie uświadomiłem sobie, że to ja tak się czuję, a nie moralizuję alegorii dla maluchów, i dbam o styl dla młodzieży. I pomyślałem, ze to jest jak eliksir młodości pisać, tak się czuć młodo w trakcie pisania opowieści o cyborgu walczącym z obcym. Kto wie, kto wie?

No nic. Lecę zaraz, jutro zajżę do ciebie, poczytam. A tak na marginesie , jakoś lepiej mi się czyta z książką w ręku niż siedzieć i gapić się w monitor. Kurcze te literki tak wiszą w pionie , ile one mogą wytrzymać hie

Cytat:
waikhru napisał/a:
Koleżanko:rol:

Wolałabym raczej współpracować, jeśli chodzi o komentarze pod tekstami. Nie lubię się dzielić opowiadaniami...

Sorki jak cię obraziłem, jutro się pokłócimy. Co ty na to?

Do ciebie też zajrzę i poczytam, nadal uważam, ze spontaniczna praca na dwóch autorów to ciekawy pomysł. To tylko zabawa. Pozdrawiam ciepło.:yes:
Do góry
Autor
Elwira Użytkownik
Dodane dnia 26-08-2009 21:43
Franki, istnieje jeszcze gust czytelniczy, którego nie można przeskoczyć. Nie każdy patrzy na tekst obiektywnie, a de gustibus non disputandum est :D

Co do tego czytania z ekranu mam podobne odczucia, a oczy bolą jak... nie powiem co.;)
Do góry
Numer GG
  • Skocz do forum:
Polecane
ShoutBox
  • TakaJedna
  • 16/09/2024 22:54
  • Jesień to najlepszy czas na podumanie.
  • mike17
  • 15/09/2024 19:48
  • Jak jesień nadchodzi, to najlepsza pora na zakochanie się :)
  • TakaJedna
  • 12/09/2024 22:05
  • Jak jesień idzie, to spać trzeba!
  • Wiktor Orzel
  • 11/09/2024 13:55
  • A co tutaj taka cisza, idzie jesień, budzimy się!
  • ajw
  • 20/08/2024 14:13
  • I ja pozdrawiam, Zbysiu :)
  • Zbigniew Szczypek
  • 12/08/2024 22:39
  • "Miałem sen, może i nie całkiem senny, zdało mi się, że zagasnął blask dzienny(...) Ziemia lodowata wisiała ślepa, pośród zaćmionego świata (...)Stało się niepotrzebnym, ciemność była wszędzie
  • Zbigniew Szczypek
  • 10/08/2024 19:12
  • Pozdrawiam wszystkich serdecznie, ciesząc się, że mogę do Was wrócić i że nadal tu jesteście - Zbyś ;-}
  • TakaJedna
  • 28/07/2024 16:41
  • Pozdrawiam niedzielnie!
  • Gramofon
  • 19/07/2024 19:56
  • Dziękuję bardzo Jago, a jakby ktoś nie chciał oglądać na facebooku to jest też już na youtube [link]
  • Jaaga
  • 19/07/2024 14:37
  • Powiem, Gramofon, że poeta jesteś pełną gębą i zaczynasz, jak nie przymierzając, Charles Bukowski, on też był listonoszem. Zrobił na mnie wrażenie zwłaszcza wiersz o dociskaniu. Pozdrawiam