Autor |
RE: Cześć,...
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 26-08-2009 20:48 |
|
najmocniej przepraszam,
Banalna fraza,
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Elwira
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2009 20:51 |
|
Dzięki, edytowałam, tak to jest, jak nie wiadomo o co chodzi w wątku...
Franki, masz możliwość edycji posta i ja na Twoim miejscu szybko bym to zrobiła, wiesz?
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Drake
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2009 20:54 |
|
Mam pytanie... O co chodzi z tymi punktami?... To tak jak na stacji benzynowej?
|
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 26-08-2009 20:55 |
|
To Ci pokazuje stopień uzależnienia od PP.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 26-08-2009 20:55 |
|
Cytat: Elwira napisał/a:
Dzięki, edytowałam, tak to jest, jak nie wiadomo o co chodzi w wątku...
Franki, masz możliwość edycji posta i ja na Twoim miejscu szybko bym to zrobiła, wiesz?
To popraw zaczerwieniona ze wstydu Elwirko "stornowanie się do zasad"
Powtarzam, zróbmy poważny temat o gramatyce, nie przepadam za kłutnią na tak piekny i jeszcze wakacyjny wieczór
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Elwira
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2009 21:04 |
|
Franki, litości, naprawdę nie ma różnicy między bykiem ortograficznym a literówką? I ja się z Tobą nie kłócę.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Drake
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2009 21:06 |
|
Cytat: Oke_Mani napisał/a:
To Ci pokazuje stopień uzależnienia od PP.
A już myślałem, że jakiegoś misia dostanę albo odmrażacz do zamków w samochodzie... No nic... Wyjdzie na to że będę ćpunem
|
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Elwira
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2009 21:07 |
|
Możesz coś wygrać w konkursie i wtedy dostaniesz... nadmuchiwaną kaczkę na przykład.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 26-08-2009 21:09 |
|
Hej, Drake, możesz pochwalić się więcej o swojej prozie? No wiesz, czy akcja, horror, psychologiczna, społeczna
Franki, litości, naprawdę nie ma różnicy między bykiem ortograficznym a literówką? I ja się z Tobą nie kłócę.
sorry, już myślałem Spoko, cofam co pisałem, a tak w ogóle to zaraz "spadam" ale najpierw zajrzę do Ciebie, poczytamy, pożyjemy jak to piszą
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
waikhru
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2009 21:12 |
|
Franki, zaglądasz do każdego z kim masz do czynienia (w sensie wymiana zdań)? To może też się pokłócimy?
|
"Bo dla mnie Bóg to nie przypadek, nie los i nie czas. Dla mnie Bóg to tylko myśl. Moja myśl."
"Opowiedzieć wodę przez opis pustyni, opowiedzieć chleb przez opis głodu, opowiedzieć miłość przez opis samotności..."
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Elwira
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2009 21:17 |
|
Franki, zapraszam, chociaż wątpię, żeby Ci tematyka podpasywała... Chociaż aktualnie odkopałam jakiś stary pomysł i może coś z tego kiedyś będzie.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 26-08-2009 21:19 |
|
Cytat: waikhru napisał/a:
Franki, zaglądasz do każdego z kim masz do czynienia (w sensie wymiana zdań)? To może też się pokłócimy?
Nie, no kłucić się nie ma po co. Możemy się umówić na współpracę jakąś pisarską: Ty zaczynasz opowieśc ja kończę, albo na odwrót, albo jeszcze inaczej. Co Ty na to koleszko
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
waikhru
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2009 21:20 |
|
Koleżanko
Wolałabym raczej współpracować, jeśli chodzi o komentarze pod tekstami. Nie lubię się dzielić opowiadaniami...
|
"Bo dla mnie Bóg to nie przypadek, nie los i nie czas. Dla mnie Bóg to tylko myśl. Moja myśl."
"Opowiedzieć wodę przez opis pustyni, opowiedzieć chleb przez opis głodu, opowiedzieć miłość przez opis samotności..."
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Elwira
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2009 21:25 |
|
Pisarstwo to życie? Eeee, pisarstwo to fikcja, krytyka to życie.
Nie wiem, czy jest pojęcie dobra w literaturze. Jeden czyta bajki, inny kryminały i bajki mu się nie spodobają, choćby nie wiem co (i na odwrót). A co do umów, nie musisz ich zawierać, tu szczerość jest odgórną umową.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Drake
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2009 21:25 |
|
Możesz coś wygrać w konkursie i wtedy dostaniesz... nadmuchiwaną kaczkę na przykład.
Kaczkę? A czy to jest poprawne politycznie?
Franki, ja nie wiem co ja piszę... Po prostu to robię... Wiele razy się zastanawiałem, jak zaszufladkować to wszystko, ale nie dałem rady...
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Elwira
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2009 21:27 |
|
Waikhru jest kobietą, Franki, no! Ona zwróciła Ci uwagę, że nie "koleżko", a "koleżanko".
Cytat: Drake napisał/a:
Dla mnie nie ma czegoś takiego jak poprawność polityczna.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 26-08-2009 21:28 |
|
Sorry Wam , muszę jednak odejść od kompa, sam już majaczę:
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Drake
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2009 21:30 |
|
Waikhru jest kobietą, Franki, no! Ona zwróciła Ci uwagę, że nie "koleżko", a "koleżanko".
Cytat: Drake napisał/a:
Dla mnie nie ma czegoś takiego jak poprawność polityczna.
Wiwat wolność słowa i wypowiedzi oraz poglądów!!! To skąd ta poczekalnia tutaj
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 26-08-2009 21:43 |
|
Pisarstwo to życie? Eeee, pisarstwo to fikcja, krytyka to życie.
Nie wiem, czy jest pojęcie dobra w literaturze. Jeden czyta bajki, inny kryminały i bajki mu się nie spodobają, choćby nie wiem co (i na odwrót). A co do umów, nie musisz ich zawierać, tu szczerość jest odgórną umową.
Ja bym polemizował. Ostatnimi czasy pisałem tekst filozoficzny o literaturze współczesnej, zaraz po nim przyszedł mi do głowy pomysł na scenkę "cyborg VS obcy" I owszem, poczułem się jak małe dziecka, ale... W pewnym momencie uświadomiłem sobie, że to ja tak się czuję, a nie moralizuję alegorii dla maluchów, i dbam o styl dla młodzieży. I pomyślałem, ze to jest jak eliksir młodości pisać, tak się czuć młodo w trakcie pisania opowieści o cyborgu walczącym z obcym. Kto wie, kto wie?
No nic. Lecę zaraz, jutro zajżę do ciebie, poczytam. A tak na marginesie , jakoś lepiej mi się czyta z książką w ręku niż siedzieć i gapić się w monitor. Kurcze te literki tak wiszą w pionie , ile one mogą wytrzymać hie
Cytat: waikhru napisał/a:
Koleżanko
Wolałabym raczej współpracować, jeśli chodzi o komentarze pod tekstami. Nie lubię się dzielić opowiadaniami...
Sorki jak cię obraziłem, jutro się pokłócimy. Co ty na to?
Do ciebie też zajrzę i poczytam, nadal uważam, ze spontaniczna praca na dwóch autorów to ciekawy pomysł. To tylko zabawa. Pozdrawiam ciepło.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Elwira
Użytkownik
|
Dodane dnia 26-08-2009 21:43 |
|
Franki, istnieje jeszcze gust czytelniczy, którego nie można przeskoczyć. Nie każdy patrzy na tekst obiektywnie, a de gustibus non disputandum est
Co do tego czytania z ekranu mam podobne odczucia, a oczy bolą jak... nie powiem co.
|
|
|
Do góry |
|