Autor |
Co teraz piszecie?
|
TomaszObluda
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-01-2010 18:57 |
|
Szukałem i chyba nie ma takiego tematu, jak jest proszę mi dać znać i ten usunąć.
A więc, co teraz piszecie, mam na myśli prozę, ale poeci też przecież mogą się wypowiadać. O czym. Łatwo wam idzie? Dużo zostało? Stanęliście w martwym punkcie? A może potrzeba wam jakichś materiałów, nie wiecie gdzie szukać?
Ktoś się chce pochwalić, czymś co właśnie tworzy?
Może zacznę Mam świetny moim zdaniem pomysł, strasznie mi się podoba. Piszę coś o magii, ale w stylu slashera. Wiecie mała imprezka integracyjna i coś się będzie działo. Ale mam nadzieję, że moje postacie będą dość niestandardowe. Chcę ich nieźle poturbować. Jedyne co mnie czeka, to trochę poczytać o rytuałach magicznych, nie chcę zerżnąć prostego filmowego motywu ze świecami i pentagramem. Oczywiście ze względu na moją miłość do pewnych, zwierząt kot w wiadomym kolorze musi mieć jakieś miejsce, chociażby statysty. Ale zagrać musi
I początek mnie martwi przez pierwsze sześć stron nie walnąłem, żadną bombą może znudzić. Muszę coś walnąć, co zaciekawi, ale nie zdradzi wszystkiego przed główną akcją.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
RE: Co teraz piszecie?
|
Misiael Pierwszy
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-01-2010 19:13 |
|
Cytat: TomaszObluda napisał/a:I początek mnie martwi przez pierwsze sześć stron nie walnąłem, żadną bombą może znudzić. Muszę coś walnąć, co zaciekawi, ale nie zdradzi wszystkiego przed główną akcją.
Trup byłby mile widziany . Albo chociaż odcięta ręka czy coś w tym stylu.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Ares
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-01-2010 19:16 |
|
Ja piszę wiersze i zajebiście mi to ostatnio idzie. Tak sobie myślę, że w dziesięć lat uzbiera mi się spora ilość i je wydam. Może nawet w ebooku.
|
Konieczność istnienia trudna jest do zniesienia...
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
TomaszObluda
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-01-2010 19:19 |
|
Cytat: Trup byłby mile widziany . Albo chociaż odcięta ręka czy coś w tym stylu. Heh myślisz, że trup. Może zrobić retrospekcję. Ktoś gdzieś, coś. I stop. Jak to się zaczęło. Czekaj czytelniku, aż się dowiesz co było wcześniej.
Cytat: Ja piszę wiersze i zajebiście mi to ostatnio idzie. Tak sobie myślę, że w dziesięć lat uzbiera mi się spora ilość i je wydam. Może nawet w ebooku. A nie wolałbyś na papierze?
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Ares
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-01-2010 19:24 |
|
Wolałbym. Oczywiście, że bym wolał. To jest mój cel.
|
Konieczność istnienia trudna jest do zniesienia...
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
TomaszObluda
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-01-2010 19:28 |
|
No i tak trzeba. Trzeba wysko mierzyć, nie przesadzać, ale też nie pisać do szuflady li tylko.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
bury_wilk
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-01-2010 21:20 |
|
Ja pcham do przodu swoje wiekopomne arcydzieło fantasy i ostatnio nawet pcham dość szybko. Oprócz tego zacząłem opowiadanie pod wielemówiącym tytułem Mad Max
No i mam masę pozaczynanych
|
black number one
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
JaneE
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-01-2010 21:22 |
|
Piszę powieść dla nastolatek ( specjalnie na życzenie mojej młodszej kuzynki )Wieki temu wkleiłam tu pierwszy rozdział, który uległ już jednak pewnym modyfikacjom.
Generalnie strasznie mi się to wlecze. Poprawiam, zmieniam i nadal nie jestem zadowolona z końcowego efektu, ale z długością to nieźle pojechałam - 400 stron
Poza tym leży początek historii o miłości z II wojną światową w tle. Powiem tylko tyle, że wszystko dzieje się na Śląsku.
|
Oswajam rzeczy pisząc o nich.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
TomaszObluda
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-01-2010 21:42 |
|
Cytat: Poza tym leży początek historii o miłości z II wojną światową w tle. Powiem tylko tyle, że wszystko dzieje się na Śląsku. Ile to roboty
Cytat: Poprawiam, zmieniam i nadal nie jestem zadowolona z końcowego efektu, ale z długością to nieźle pojechałam - 400 stron Przyzwoity wynik.
Cytat: Oprócz tego zacząłem opowiadanie pod wielemówiącym tytułem Mad Max W sumie w brew pozorom, nie tak wiele
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Anaris
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-01-2010 22:03 |
|
Tomasz, a może jakieś sny albo wizje?
JaneE, to my czekamy na to długie opowiadanie. No, przynajmniej ja czekam. Skoro to dla nastolatek...
Ja aktualnie tworzę dużo krótkich, treściwych opowiadań. Jak na razie jestem na etapie, a którym to one idą mi najlepiej, właściwie ciągle piszę coś nowego. A co do dłuższych? No, z tym to różnie bywa. ;]
|
`The most difficult thing is trying not to forget who you really want to be.`
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
JaneE
Użytkownik
|
Dodane dnia 11-01-2010 00:31 |
|
Cytat: TomaszObluda napisał/a:
Cytat: Poza tym leży początek historii o miłości z II wojną światową w tle. Powiem tylko tyle, że wszystko dzieje się na Śląsku. Ile to roboty
Wiesz, to opowieść oparta na faktach,ktoś opowiadał mi ją miliony razy :-)
Wydawałoby się, że wystarczy przelać słowa na papier.
Ja jednak strasznie boję się, że to spieprzę, a tego bym nie chciała.
Mój styl jest nadal w opłakanym stanie
Cytat: Anaris napisał/a:
JaneE, to my czekamy na to długie opowiadanie. No, przynajmniej ja czekam. Skoro to dla nastolatek...
Pierwszy rozdział wisi już tu jakiś czas, możesz przeczytać jeśli masz ochotę Tytuł roboczy - Ćma
|
Oswajam rzeczy pisząc o nich.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
bury_wilk
Użytkownik
|
Dodane dnia 11-01-2010 08:53 |
|
Cytat: TomaszObluda napisał/a:
Cytat: Oprócz tego zacząłem opowiadanie pod wielemówiącym tytułem Mad Max W sumie w brew pozorom, nie tak wiele
No cóż, z wyrafinowaniem to napisałem, przeca jasne, ze tajemnic twórczych nie zdradzę Jeśli skończę, to pewnie się o tym dowiecie
|
black number one
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Elwira
Użytkownik
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 12-01-2010 07:47 |
|
Wkurzyem się "Zmierzchem" i podobną pulpą gdzie metroseksualne wege-wampiry przezywaja rozterki duchowe.
Natem pisę powieść o siermiężnych socjalistycznych wampirach epoki jaruzela, które mają prawdziwe problemy.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
bury_wilk
Użytkownik
|
Dodane dnia 12-01-2010 08:36 |
|
Cytat: Andrzej Pilipiuk napisał/a:
Wkurzyem się "Zmierzchem" i podobną pulpą gdzie metroseksualne wege-wampiry przezywaja rozterki duchowe.
Natem pisę powieść o siermiężnych socjalistycznych wampirach epoki jaruzela, które mają prawdziwe problemy.
Nie, ja stanowczo protestuję Już za dużo tych wampirów! Wszystkim obrzydną, i jak skończę to swoje, to już nikt nie będzie chciał czytać
|
black number one
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Jack the Nipper
Użytkownik
|
Dodane dnia 12-01-2010 08:39 |
|
Obecnie pisze ofertę dla klienta i nie mam czasu wziąć się za to, za co powinienem, czyli dokończyć opowiadanie-parodię podróży w czasie.
I groteski o podpisywaniu cyrografów.
I ogólnie nie mam czasu
|
Gdyby Bóg chciał, aby ludzie chodzili nago, to by nas takimi stworzył.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
SzalonaJulka
Użytkownik
|
Dodane dnia 12-01-2010 09:40 |
|
Piszę banalną i sztampową do bullu historyjkę o wampirach z lekko skrzywionym zakończeniem ot taka wprawka...
|
nikt nie reklamował
szczęścia jak podpasek
jesteś tego warta
(ja)
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
bury_wilk
Użytkownik
|
Dodane dnia 12-01-2010 10:32 |
|
My Hero, ty też???
|
black number one
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
Dodane dnia 12-01-2010 10:42 |
|
Jeśli Cię to pocieszy, to ja w tym momencie piszę o wiedźmach, leśnych bydlakach, upiorach, demonach, potworach z mackami i shinigamich, ale o wampirach nie
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
JaneE
Użytkownik
|