Autor |
RE: Poznajemy się :)
|
Arkadiusz Chmielewski
Użytkownik
|
Dodane dnia 03-01-2020 18:56 |
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Szukam opinii na temat moich tekstów, pomocy w ulepszeniu warsztatu, oraz oczywiście czytelników. Piszę wiersze odkąd pamiętam i już się chyba z tego nie wyleczę. Jestem wielkim miłośnikiem twórczości Krzysztofa Kamila Baczyńskiego. Już niedługo prześlę więcej utworów, na razie jest tylko Widzenie miejskie. Zapraszam wszystkich użytkowników do lektury i oceniania moich tekstów.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
ubuff
Użytkownik
|
Dodane dnia 02-11-2020 22:09 |
|
Witam serdecznie wszystkich! Bardzo cieszę się, że trafiłem do Was. Jak każdy, liczę na rady.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Holly
Użytkownik
|
Dodane dnia 27-12-2020 21:13 |
|
Cześć i czołem! Nie wiem, co o sobie napisać - w końcu nie wiem, co Was dokładnie w człowieku interesuje, zatem napiszę chociaż tyle, czym się interesuję, co lubię robić w wolnym czasie, zatem: lubię pisać (cóż za odkrycie!), czytać, haftować, malować (akwarelka), rysować (głównie okazy architektury), lubuję się w miologii słowiańskiej, kulturze Japonii, mandze i anime.
Bądźcie pozdrowieni!
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Wiktor Orzel
Administrator
|
Dodane dnia 28-12-2020 11:40 |
|
Cześć, Holly!
Dobrze Cię u nas widzieć!
|
wiktororzel.pl
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Holly
Użytkownik
|
Dodane dnia 28-12-2020 16:36 |
|
Dziękuję za miłe powitanie.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Temp1028
Użytkownik
|
Dodane dnia 08-05-2021 00:37 |
|
Witam wszystkich
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Justyna Ana
Użytkownik
|
Dodane dnia 19-05-2021 13:02 |
|
Cześć wszystkim, po długich namysłach nareszcie zdecydowałam dołączyć się do forum. Chcąc się przedstawić, muszę przyznać, że skłoniła mnie do tego zwyczajna tęsknota za Polską, polskim językiem, kulturą i myśleniem. Góralka na emigracji, to w moim przypadku kiepska mieszanka. Mimo to coś co miało być krótka przygodą dla odmiany rzeczywistości, stało się moim życiem.
Moim ulubionymi autorami są Jeff Wheeler, a z polskich autorów Jarosław Grzędowicz czy kultowy (dla niektórych) Sapkowski, kocham też Sienkiewicza (serio) i mniej wyszukane powieści. Na tym lista się nie kończy, ale do tych mogę się przyznać
Wielką pisarką nie jestem, a pisanie przychodzi mi często z trudem. Pozwala mi jednak radzić sobie z rzeczywistością. Nie mając komu pisać, nie mam też możliwości pracy nad tym, co próbuję stworzyć. Trochę takie pisanie do poduszki czy szuflady, do której strach zaglądać
Cieszę się dołączając do Was i mam nadzieję, że przetrwacie moje pierwsze próby.
|
Dźwięk zmrożonego śniegu pod stopami, smak płatków śniegu na języku, zapach mokrego ogniska i rozgrzanej trawy, nadal żywe w mojej pamięci, a takie dla mnie dalekie.
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Usunięty
Gość
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
mozets
Użytkownik
|
Dodane dnia 06-10-2021 14:36 |
|
Justyna pisze:
Dźwięk zmrożonego śniegu pod stopami, smak płatków śniegu na języku, zapach mokrego ogniska i rozgrzanej trawy, nadal żywe w mojej pamięci, a takie dla mnie dalekie.
Mam skojarzenia z tym tekstem:
odpowiedź mroźnego śniegu pod stopami, ostatni lot płatków śniegu na języku, płacz ścinanej trawy, heroiczne zmagania ognia z mokrymi gałęziami, twarz pięknej dziewczyny, której już nigdy nie spotkam, słowa jak strzały wystrzelone z łuku - których nie mogę cofnąć, uczucia które zmarły nie leczone, zmarnowane talenty jako największe zbrodnie życia.
Złe decyzje podjęte na krawędzi świadomości. Gniew nierozumny jak ostrze tonące we własnym sercu. Duma, która niszczy dumnego. Niecierpliwość jak wyrzucony klucz do drzwi , przez które chcieliśmy przejść.
I milczenie które jest odpowiedzią na wszystko.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
jarekw
Użytkownik
|
Dodane dnia 11-12-2023 13:16 |
|
Witajcie, nazywam się Jarek. W wolnym czasie piszę na blogu i próbuję swoich sił w prozie. Liczę, że na forum uda się fajnie podyskutować i nawiązać ciekawe znajomości.
|
|
|
Do góry |
|
|
Autor |
|
Zezula
Użytkownik
|
Dodane dnia 14-10-2024 18:44 |
|
Witam wszystkich. Zacznę nad wyraz szczerze. To moja pierwsza styczność z forum, jakimkolwiek, kiedykolwiek. (Dlatego proszę o wyrozumiałość wszelkich technicznych niedociągnięć )
A jednak tu przypełzłam, wiedziona potencjalnym wsparciem i krytyką od innych ludzi dzierżących "lekkie pióro".
Żeby zaraz tak wcale jednostronnie nie było, ja też potrafię "wziąć pod rękę" i rozważać podrzucaną twórczość
Cóż o sobie?
Noszę imię Milena, jestem artystą-plastykiem oraz projektantką odzieży/tkanin.
Od jakiegoś czasu piszę intensywniej niż zawsze. Zaczynałam od przaśnych opowiadań jako nastolatka, potem na tapet wzięłam poezję, by co jakiś czas wracać do prozy. I właściwie tak balansuję sobie na tych dwóch płaszczyznach do dziś.
Jeśli chodzi o mój warsztat pisarski to śmiało określam się mianem początkującej. Nie szlifowałam tego dotąd na tyle intensywnie by osiągnąć jakiś zadowalający poziom, ale teraz mam chęć. Z tego powodu tu jestem, otwarta na opinie, krytykę, kontemplacje.
Nad wyraz interesuje mnie dziedzictwo kulturowe mieszkańców dawnych wsi (w tym: tradycje, podania, legendy), a zahaczając o staropolską gwarę niezwykle odnajduję się również w archaizmach leksykalnych, które namiętnie studiuje z różnych źródeł jeśli tylko odnajdę chwilę
Chętnie Was poznam, cieszę się niezmiernie, że tu jestem. Rozwijajmy się wspólnie
Pozdrawiam!
|
|
|
Do góry |
|